Varázslények - Mesebeli küldetés: Új kiállítás és játék a Vajdahunyadvárban, kalandvágyó gyerekeknek!

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


Varázslények - Mesebeli küldetés: Új kiállítás és játék a Vajdahunyadvárban, kalandvágyó gyerekeknek! Új interaktív kiállítás a Vajdahunyadvárban! Ezúttal a varázslények közé kalauzolják el a látogatókat, akik egy különleges küldetésen vehetnek részt a csodákkal teli mesevilágban 2019. szeptember 21-től november 3-ig. A Vajdahunyadvárban nyílt új, őszi interaktív kiállítás és játék képzeletbeli kalandra, mesebeli küldetésre hívja a látogatókat, akik sosem látott tájakat barangolhatnak be, miközben furfangos fejtörők és mitikus kihívások teszik próbára tudásukat és érzékeiket. A Varázslények - Mesebeli küldetés című kiállítás és játék 2019. szeptember 21-től november 3-ig tekinthető meg.

Sötét ármány ül a mesék földjén, a Koboldvár tornya hosszú árnyat vet a tájra, a foglyul ejtett varázslények szabadítóra várnak. Sárkány szeme villan, harcias griff rikolt, álompor száll, a sötétben felizzik a fényes tűzmadár.

Vajon miféle próbatétel vár? Ártó szándék vagy csodás varázslat fogad? Aki vállalja a kihívást, felfedezheti a Mese és Fantázia birodalmát - de vigyázat, az utazás meglepő kalandokat tartogat!

Új interaktív kiállítás
A Vajdahunyadvárban nyílt új, őszi interaktív kiállítás és játék képzeletbeli kalandra, mesebeli küldetésre hív. A látogatók a játék során sosem látott tájakat barangolhatnak be, miközben furfangos fejtörők és mitikus kihívások teszik próbára tudásukat és érzékeiket.

Varázslények - Mesebeli küldetés: Új interaktív kiállítás és játék a Vajdahunyadvárban, amit vétek lenne kihagyni a gyerekkel!

Egy kapzsi Kobold fortélyos terven ügyködik: foglyul ejtette a mesék és mítoszok varázslényeit, hogy segítségükkel megkaparinthassa az Aranyhegy kincsét. A képzeletbeli küldetés célja a legendás lények kiszabadítása és a Kobold bűvös medáljának megszerzése.

Sok kaland várja a látogatót
A játék során a látogatók kideríthetik, hogy képesek-e kiszabadítani egy manót az álomcsapdából, vajon felismerik-e egy griff lábnyomát, vagy hogy kifog-e rajtuk az egyszarvú karámjának trükkös illúziója. Megtudhatják továbbá, elboldogulnak-e egy csapat tétova törpével, egy lobbanékony főnixmadárral vagy egy megbűvölt sárkánnyal.

A kiállítást járva a részvevők felfedezhetik a mesék világát, találkozhatnak a mítoszok és mondák számos legendás teremtményével, rácsodálkozhatnak meglepő külsejükre és varázslatos képességeikre.

A küldetés teljesítéséhez bátor szívre, jó orra, éles szemre és biztos fülre is szükség lesz. Ám ha minden titkot kifürkésznek, a jutalom sem marad el!

Megújult, lenyűgöző látványvilág
Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 1000 négyzetméteren megvalósuló kiállítás és játék megújult látványvilággal, egyedi installációkkal, rengeteg mesés felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.

Esemény: Varázslények - Mesebeli küldetés kiállítás és játék
Helyszín: Budapest, Vajdahunyadvár
Nyitvatartás: H zárva, K−V 10−17 óráig (október 23-án és november 1-jén nyitva!!!)
FONTOS INFORMÁCIÓ!
Október 28-án és október 29-én (hétfő, kedd) a kiállítás zárva tart, így a kiállítás sem látogatható.
Október 23-27. között, illetve október 30-tól november 3-ig viszont meghosszabbított napi nyitvatartással, 9-17 óráig várják a látogatókat!
Korosztályi ajánlás: 4-99 (Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, 7 év alatti gyermekek szülői segítséggel tudják végigjátszani a játékot)
Jegyárak: gyermek (3-14 éves korig), nyugdíjas (62 éves kortól) 1750 Ft; felnőtt 1950 Ft; csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) hétköznap 1290 Ft; családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 6950 Ft
A kiállítás és játék bejárása min. 1-1,5 órát vesz igénybe.
Bővebb információ a kiállítás Facebook-esemény oldalán »

(Támogatott tartalom)

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


2019.10.07