Ezért kicsit kérdezősködtem az ismerősöktől és többen ajánlották a sütőtökös muffint. A recepetet kicsit módosítanom kellett, mivel a pürém már kész volt, így aszerint írom le most ezt a receptet is.
Persze nem muszáj megmaradt pürét használni, de ha már mindenkinek a könyökén jön ki a megszokott sütőkpüré, akkor jó variáció ennek a fenséges, igen egészséges zöldségnek a megszerettetésére a gyerekekkel. Unokáim egyszerűen imádják, ha ezt sütöm, még a csokit sem hiányolják.
Sütőtökös muffin recept - Hozzávalók:
- 0,5 kg sütőtök
- 300 gr liszt
- 300 gr cukor
- 4 tojás
- 10 dkg vaj
- 50 ml olívaolaj
- 1 csipet só
- 2 cs. sütőpor
- 1 kk. fahéj
- szerecsendió, őrölt fehérbors, vanília - ízlés szerint
Sütőtökös muffin - Elkészítés
1. A sütőtököt darabold fel, magozd ki és süsd meg vagy apró kockára vágva főzd meg, kinek mi az egyszerűbb.
2. Ha elkészült, keverd bele a vajat, a csipet sót, szerecsendiót és az őrölt fehérborsot. Így elkészül a püré, és miután az egész család unja már, hasznosítsd másként!
3. A kihűlt püréhez keverd hozzá a tojásokat és az olajat!
4. A lisztet a sütőrporral, a fahéjjal és a cukorral jól keverd el egy másik tálban!
5. Ezután az egészet dolgozd össze homogén masszává!
6. A sütőt melegítsd elő 190 fokra!
7. Miután a muffinformákba adagoltad a tésztát, légkeverésen 16-18 percig süsd! Alsó-felső sütésnél kicsit tovább kell sütni, segít a tűpróba.
A receptet Zsuzsika küldte Debrecenből, köszönjük!
Fotók: Szülők Lapja, Pixabay