A cukormentes répatorta ugyanolyan finom, mint a klasszikus répatorta változat. Nem csak ebéd utáni desszertnek jó, de uzsonnára egy kávéval vagy teával kiegészítve is fogyaszthatod. Arra azért figyelj, hogy a lisztnek és a répának is van szénhidráttartalma, de ha cukor helyett édesítőszert használsz, máris sokat tettél az egészségedért.
Cukormentes répatorta recept
Cukormentes répatorta hozzávalók egy 25×30 cm-es formához:
- 4,5 dkg cukornak megfelelő 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 4 tojás
- 2 dl olaj
- 4 sárgarépa reszelve
- 15 dkg kókuszreszelék
- 8 dkg fehérliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál őrölt fahéj
Cukormentes répatorta elkészítése:
- A sütőt melegítsd elő 180 fokra
- A sárgarépát pucold meg, majd kis lyukú reszelőn reszeld le
- Az édesítőt add hozzá a tojáshoz és keverd homogénné, majd öntsd hozzá az olajat, és ezzel is addig keverd, míg össze nem áll
- Egy másik tálban keverd össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, fahéjat, kókuszreszeléket, majd ezt a keveréket forgasd bele a tojásos masszába
- Az egészhez utoljára add hozzá a lereszelt sárgarépát
- Az egész masszát öntsd sütőpapírral bélelt formába, és 180 fokos sütőben 35-45 percig süsd
- Végezz tűpróbát, hogy biztosan megsült-e a belseje
Fogyasztás előtt érdemes teljesen kihűteni. Eheted magában, vagy cukormentes lekvárral, vagy ahogy csak szeretnéd.
Fotó: Nagyszülők Lapja