Játszótér készítése az unokáknak a felejthetetlen közös emlékekért

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


Játszótér készítése az unokáknak a felejthetetlen közös emlékekért A szülőknek óriási segítség, ha a nagyszülők tudnak néha vigyázni az unokákra. Azonban a fiatal, kicsattanó energiával bíró gyerekek figyelmét hosszú időre lekötni nem könnyű feladat. Ebben a cikkben hasznos tippeket adunk ahhoz, hogyan lehet tartalmasan eltölteni a közös időt és miképpen lehet a kertből a kifogyhatatlan kalandok helyszínét megteremteni.

Így köthető le a kisunoka figyelme izgalmas programokkal


Társasjáték
Az elmúlt években több tucat izgalmas társasjáték jelent meg a piacon. Kezdve az egyszerű, nagyon fiatal gyermekek által is játszható daraboktól, az egészen komplex stratégiai játékokig. Javasoljuk a hosszabb iskolai szünetek előtt a gyermek korának és érdeklődési körének megfelelő 2-3 társasjáték beszerzését – így garantált a tartalmas közös időtöltés.

Közös kártyázás
Nem szabad megfeledkezni a társasok mellett a klasszikus kártyajátékokról sem. A magyar- és römi kártya kifogyhatatlan szórakozási lehetőséget jelent felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Előnyük, hogy több tucat változatos kártyajáték közül választhatunk. A gyerekek által is gyorsan megérthető svindlit magyar kártyával lehet játszani. Szabályai egyszerűek, így fiatalabb gyermekek számára is élvezetes.

Sütisütés
Elég volt a közös játékból? Akkor eljött a közös sütikészítés ideje – ennek kettős célja lehet: egyrészről segít lefoglalni a gyerekeket, másrészről megtaníthatjuk nekik a sütés alapjait, melynek a későbbiekben is hasznát vehetik.

Mesélés
A délutáni alvás előtt vagy az esti órákban a meseolvasás segít ellazulni a gyerekeknek és felkészülni az alvásra. A könyvek kiválasztásakor a gyerek érdeklődése mellett figyelembe vehetjük a történet edukatív jellegét is. Számos gyerekek számára is izgalmas és tanulságos mese érhető el, ilyenek lehetnek például Ezópusz állatmeséi, amelyek állattörténetekbe ágyazott erkölcsi leckék.

Jolly joker: játszótér az udvaron
Szeretnéd, hogy unokád a paradicsomban érezze magát, amikor nálad van? Akkor alakíts ki privát játszóteret a kertben. Így a kifogyhatatlan szórakozás és az egészséges fejlődést segítő fizikai aktivitást egyszerre élvezheti a kisunoka.

Saját magad is elkészítheted a játszóteret

Játszóteret lehet rendelni is, mégis érdemes sajátkezűleg nekivágni, hiszen így megspórolhatod a munkadíjat. Ráadásul az építési folyamatba is bevonhatjuk a gyerekeket, akik így még inkább magukénak érezhetik a játszóteret. A következőkben bemutatjuk, mire lehet szükség!


1. Tervezés
Az első és legfontosabb lépést a tervezés jelenti. Fontos, hogy eldöntsd, milyen játékokat szeretnél elhelyezni a kertben. Ennél a lépésnél érdemes évekre előre gondolkozni – hiszen lehet, hogy jelenleg túl fiatal az unoka a csúszdázáshoz, de ez idővel változni fog. Egy jól felszerelt otthoni játszótérben megtalálhatóak az alábbiak:
Hinta
Csúszda
Mászófal
Bunker
Homokozó


2. Szükséges eszközök beszerzése
A következő lépésben szükséges beszerezni a kiválasztott játékokat, biztonsági eszközöket és szerszámokat. A balesetmentes és biztonságos játékhoz nem szabad elfelejteni a puha gumiborítást a magasabb játékok környékéről. Továbbá, javasolt a játékok sarkait speciális gumiborítással bevonni, így csökkenthetjük a balesetek kockázatát.

A játékok összeszereléséhez szükség lesz néhány eszközre, szerszámra:
Fűrész
Biztonsági felszerelés
Elektromos csavarhúzó
Csavarok
Festő felszerelés
Fűnyíró
Gereblyék
Lapát
Mérőszalag
Talicskák
Ásó
Kalapács vagy szögbelövő

Ahhoz, hogy a játszótér építés gyors és hatékony legyen, érdemes elektromos csavarhúzót és szögbelövő készüléket használni. Ezzel jelentősen lerövidíthetjük a munkafolyamatot és sok időt megspórolhatunk, amelyet a közös játékra fordíthatunk. További előny, hogy a szögbelövő és elektromos csavarhúzó használata kisebb fizikai megterheléssel is jár.


3. Kivitelezés
Végül pedig nem maradt más, mint előkészíteni a terepet, összeszerelni a játékokat és megmutatni az unokáknak a privát játszóteret. Ezt követően az unokák lefoglalásával garantáltan nem lesz nehézség.

Játszótér készítése az unokáknak a felejthetetlen közös emlékekért


Zákány Szerszámház: hatékony munkavégzés profi szerszámokkal

Megbízható szerszám webshop után kutakodsz a játszótér építéshez szükséges eszközök beszerzéséhez? Vásárold meg az összes eszközt a Zákány Szerszámház webáruházából! A profi szerszámház azon dolgozik, hogy kiemelkedő feltételeket biztosítson ügyfelei számára. Folyamatos fejlődése annak is köszönhető, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a vevői visszajelzésekre. A Zákány Szerszámház Kft. megbízható, gyors, precíz cégként a lehető legjobb árakon kínálja a szerszámokat és tartozékokat.Fotók: Freepik
Támogatott tartalom


Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2023.09.18