Ide vidd el a gyerekeket! Mókuspark, ahol etethetitek is az állatokat!

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


Ide vidd el a gyerekeket! Mókuspark, ahol etethetitek is az állatokat! Szuper úti cél kisgyermekes családoknak a mókus- és madárpark Budapesten, a IV. kerületben. Ráadásul ingyenes! Tavasszal nyílt meg kerületi összefogással Újpesten a főváros első és egyetlen madár- és mókusparkja, a Mókaliget.


Egy rongálás adta az ötletet
A védett park ötlete 2023. év elején fogalmazódott meg, mikor a mókusetetőt vadrongálás érte. Ekkor merült fel az igény arra, hogy a területet elkerítsék, biztonságossá téve az állatok etetését és megfigyelését. A létrehozásban az Állatmentő Liga és az Újpesti Városgondnokság mellett önkéntesek is részt vettek, de természetesen a környék állatainak évek óta gondját viselő, „mókusos” Laci bácsi is aktív szerepet vállalt.Újpest erdei oázisa: etetők, sün-lak, rovarhotel
Az egyedülálló, elkerített kis park remek szabadidős program és úticél egy rövidebb kirándulás keretein belül, különösen ha gyerekekkel szeretnénk tartalmas és kellemes kikapcsolódást. A liget fából készített etetőivel, itatóival, rovarhotelekkel és sün-házaival igazán különleges és idilli menedék mind az élővilág, mind az idelátogatók számára.
Laci bácsi azt is elárulta, hogy számtalan madárfaj is megfigyelhető a park területén, az ő bemutatásukra modern, QR-kóddal ellátott tájékoztató táblákat helyeztek ki a park különböző pontjain. A közösségi térben gyermekek és felnőttek is biztonságosan elhelyezhetnek élelmet az erdő lakóinak.


Remek program nagyszülőnek, unokának
Az apró családi park létrehozása nagyszerű lehetőség, hogy a gyerekek közvetlen közelről - és immár teljesen biztonságos környezetben - megfigyelhessék az erdő élővilágát, az ismeretterjesztés, állatmegfigyelés mellett pedig a béke szigeteként igazi feltöltődést nyújt az budapesti vagy agglomerációból érkezőknek.


Holt található a Mókuspark?
Budapesten, a IV. kerületben az Ugró Gyula utcában található a Mókaliget - Budapest első mókus- és madárparkja
A park mindenki számára nyitva áll, ingyenesen látogatható.


Fotók: Freepik és Bedő Kata | Facebook

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2023.10.06