A kevert sütemények kiváló lehetőséget teremtenek arra, hogy akár a legkisebbeket is bevonjuk a sütés-főzés örömébe.
Csokis-banános kevert süti
Hozzávalók
3 egész tojás
200 g liszt
170 g cukor
2 db banán (nem árt egy plusz banánnal készülni, mert valószínűleg a kicsik elnyammognak egyet, míg elkészül a süti...)
100 g étcsokoládé
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
100 g vaj vagy margarin
Kis porcukor a tetejére (elhagyható)
Elkészítés
1. A cukrokat a tojásokkal keverd habosra!
2. Eközben a vajat, margarint olvaszd meg és fokozatosan adagold a tojásos keverékhez!
3. A kicsik is bátran bevállalhatják: a banánokat egy villával vagy kanállal össze kell pépesíteni.
4. Ha a pépet nem ették meg mindet a gyerkőcök, akkor keverd a vajas-tojásos masszához, majd a sütőporos lisztet is szép lassan adagold hozzá az egészhez!
5. Keverd ki csomómentesre és mehetnek bele az apróra vágott csokidarabkák. Az egészet kevergetheti valamelyik lelkes unoka!
6. Sütőpapíros tepsibe öntve, 180 fokon süthetjük 18-20 percet, tűpróbával ellenőrizhető a készültségi foka. Az én tepsim 30*30 cm-es volt, ebben 4-5 cm magasra emelkedik a sütemény sülés közben.
7. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral, de tálalhatjuk vaníliás krémmel is!
Köszönjük a receptet Gabikának!
Fotók: Szülők Lapja