Családi nyílt nap a HEROSZ Állatotthonban: ide vidd el a gyereket, ha szereti az állatokat! Ingyenes programokkal várnak mindenkit

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


Családi nyílt nap a HEROSZ Állatotthonban: ide vidd el a gyereket, ha szereti az állatokat! Ingyenes programokkal várnak mindenkit A HEROSZ Budapesti Állatotthon október 14-én tárt izgalmas családi programokkal vár minden érdeklődőt, hogy az Állatok világnapja alkalmából idén is bárki megismerkedhessen az igaz(d)ira váró védencekkel, az állatotthon munkatársaival és a munkájukat segítő lelkes önkéntesekkel.

A HEROSZ Budapesti Állatotthon október 14-én tárt kapukkal vár minden érdeklődőt, hogy az Állatok világnapja alkalmából idén is bárki megismerkedhessen az igaz(d)ira váró védencekkel, az állatotthon munkatársaival és a munkájukat segítő lelkes önkéntesekkel. Idén az eseményre ellátogat Dr. Varga Károly gyermekorvos Rex nevű kutyájával és Barabás Éva, aki egyben az esemény házigazdája is lesz.

Minden társállatnak szerető családban kellene élnie. Sajnos Magyarországon rengeteg kutya és cica él az utcán, a szerencsésebbek menhelyeken, állatotthonokban. A HEROSZ célja, hogy segítse a felelősségteljes állattartás elterjedését, és a hozzájuk került állatokat mielőbb gazdához jutassa.


Családi nyílt nap a HEROSZ Budapesti Állatotthonban


Állatok világnapja
Az állatok világnapját 1931 óta ünneplik világszerte. Hazánk a rendszerváltás után csatlakozott a kezdeményezéshez. Eleinte inkább a vadon élő állatok védelmére helyezték a hangsúlyt, viszont az állat- és természetvédők ma már nem csak a vadon élő, hanem háziállatok védelmére is felhívják a figyelmet ezen a napon.

Október 4-én az állatok védőszentjére, Assisi Szent Ferencre is emlékezünk, aki nem csak az emberekért végzett áldásos misszionárius munkát, hanem az állatokat és a természetet is nagyon szerette.  A ferences rend megalapítója tekinthető az első lelkes állatvédőnek, aki több mint 800 évvel ezelőtt már azt tanította, hogy az emberiségnek kötelessége védeni a környezetet és a benne élő állatokat.  A legendák szerint értette az állatok nyelvét, és gyakran prédikált is nekik.

Az állatok boldogabbá, szebbé teszik a mindennapokat
Az állatok világnapjának célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a környezetükben élő élőlényekre, állatokra, hogy az ember és állat közötti kapcsolatot tovább erősítse, valamint emlékeztessen az együttélés fontosságára, ezáltal segítve a felelősségteljes állattartás elterjedését az egész világon. Minden megmozdulás, amit az állatvédők e jeles nap környékén világszerte szerveznek, azt üzeni nekünk, hogy az állatok boldogabbá, szebbé, teljesebbé teszik mindennapjainkat.

Érdekes és tanulságos programok várnak kicsikre, nagyokra
Barabás Éva, a nyílt nap háziasszonya és a szervezők ezúttal is számtalan érdekes programmal várják a látogatókat. A kutyusokat lehet sétáltatni, a cicákat simogatni, és a kisállatok gondozására, nevelésére vonatkozó kérdésekre is választ kaphatunk. Gazdik és kutyáik együtt tesztelhetik ügyességüket, tanácsot kaphatnak kedvencük kozmetikájával kapcsolatban, a négylábúak szépségversenyre is benevezhetnek.

Nem maradhat el a közös bográcsozás sem, lesz tombola, valamint garázsvásár; melynek bevételét az állatotthonban lakó kutyák, cicák, valamint egyéb állatok életkörülményeinek javítására fordítják a szervezők. A legkisebbeket ingyenes lovaglás, arcfestés, valamint gyereksarok várja.

Olvasd el ezt is!
Tanuljatok meg a gyerekekkel pár állatos mondókát, versikét is! Itt találsz 33 állatos mondókát »

A családi nap vendége lesz Dr. Varga Károly gyermekorvos és REX nevű kutyája is, aki elmeséli, hogy az állatokkal való együttélés mi mindenben gazdagíthatja az emberek életét. A Budapesti Önkéntes Katasztrófa Elhárító Csoport pedig mentőkutyás bemutatót tart az érdeklődőknek.

A családi nyílt nap időpontja:
2017. október 14., 10:00-15:00

HEROSZ Budapesti Állatotthon címe:
Budapest XXII. kerületében, a Brassói és Nyél utca találkozásánál.

Bővebb információt itt találsz az Állatotthonról és a nyílt napról »

A HEROSZ (Hermann Otto Magyar Országos Állat- és Természetvédő egyesület) hitvallása
Az állattartás felelősséggel jár. Ennek ellenére ma Magyarországon jóval több, mint 1 millió gazdátlan kutya és cica él az utcákon vagy menhelyeken, a többi megunt kis kedvencről nem is beszélve. Bár az állatotthonok mindent megtesznek, hogy védenceik a lehető legjobb ellátásban részesüljenek, de a végső cél mindenképp az állatok gazdához juttatása, mert a leggondosabb állatorvosi felügyelet, a legegészségesebb táplálás, a gondos odafigyelés sem pótolhatja a minden kutyának, cicának kijáró saját gazdát.

Mit tesz a HEROSZ a gazdira váró kisállatokért?
Addig is, amíg minden gazdátlan állat szerető gazdára talál, a HEROSZ Budapesti állatotthon dolgozói és a munkájukat segítő önkéntesek nagyon sokat tesznek azért, hogy a hozzájuk kerülő gazdátlan kisállatok testileg és lelkileg is egészségesen vészeljék át a számukra nagyon nehéz időszakot. Nap mint nap azon dolgoznak, hogy az otthon lakói boldog, kiegyensúlyozott, jól szocializált - így gazdára esélyes - állatokká váljanak.

Nemzetközi elismertség övezi az egyesület munkáját
Az állatotthon 1991-ben nyitotta meg kapuit (jogelőd 1882-ben alapított Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület) a főváros első állatotthonaként, kizárólag adományozó állatbarátok jóvoltából. Munkájukat az Állatvédelmi Világszövetség (WSPA) és az Angol Királyi Társaság (RSPCA) Közép-Kelet-Európai viszonylatban egyedülállónak minősítette. Természetvédelmi területen lévő oázisuk 2700 m2-es zárt területen, a legkülönfélébb állatoknak ad otthont.

HEROSZ Budapest Állatotthon bemutatása:
Állandó teltházzal működve 70-80 kutyának és 20-30 macskának tudnak ideiglenes menedéket adni. Éves viszonylatban kb. 300 kutyát és 150 macskát sikerül gazdához juttatniuk. Rajtuk kívül kisrágcsálók (hörcsög, degu, csincsilla), kisragadozók (vadászgörény, borz, mosómedve), díszmadarak (pinty, különféle papagájok), hüllők (kígyók, békák, különféle teknősök) lakói az állatotthonnak.

Forrás: HEROSZ
Fotó: Freepik/freepik

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


2017.10.10