Az életét áldozta a nagynéni, hogy megmentse a kisfiút

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


Az életét áldozta a nagynéni, hogy megmentse a kisfiút Egy nyíregyházi idősebb hölgy kisgyermeket a karjában tartva ugrott ki egy társasház negyedik emeletéről, amelyben tűz ütött ki. A nagynéni az életét feláldozva mentette ki a gyermeket a lakástűzből. “Egy nő az unokáját karjában tartva ugrott ki annak a nyíregyházi társasháznak a lakásából, amely péntek este gyulladt ki; az asszony meghalt, unokája súlyosan megsérült a zuhanásban” - hangzott el még szombat reggel az M1 aktuális csatorna műsorában. Azóta kiderült, hogy tévesen.
Később ugyanis egyértelművé vált, hogy nem a nagymama áldozta fel magát kisunokája miatt, hanem a nagynéni vetette ki magát a negyedik emeletről unokaöccsével. A hírt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombat délután pontosította.

Az idősebb gyermek még ki tudott szaladni segítséget kérni
A nyíregyházi Petőfi utcában egy negyedik emeleti lakás gyulladt ki. Az M1 információi szerint az idős hölgy két gyermekkel tartózkodott a lakásban. Az idősebb gyerek kiszaladt és segítséget kért a szomszédoktól. Egy férfi vizes plédbe burkolózva próbált segíteni a lakásban rekedteknek, de a forróság és a füst miatt erre nem volt esélye. A nő - karjában a kisebb gyerekkel - kivetette magát az ablakból.
Nagy József, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgató-helyettese a csatornának elmondta, hogy 32 embert mentettek ki az égő épületből.

A nagynéni azonnal meghalt, a gyermek életveszélyes állapotban van
A rendőrségi szóvivő szerint a Petőfi utcai társasház negyedik emeleti lakásában egy 56 éves nő és 20 éves lánya élt. Péntek este épp náluk volt az anya 7 éves unokaöccse is. A lángokat a fiatal lány vette észre, ő még időben ki tudott menekülni a lépcsőházba. Az idősebb asszony a gyerekkel a társasház belső udvarára ugrott ki. Ő a helyszínen meghalt. A gyereket súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A rendőrség közveszélyokozás gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást. Még nem tudják, mi okozta a tüzet.

A gyerek égési és szilánkos törési sérüléseket szenvedett, sokkot is kapott, mondta az MTI-nek Vitkai Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház sajtóreferense. Önmagában ezek egyike sem lenne életveszélyes, de a három együtt már életveszélyes állapotot okozott. A szóvivő szerint a gyereket altatásban tartják.

Forrás: MTI, M1, Rendőrség

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


2015.07.20