Annyira rászorult a jegygyűrű az idős budapesti hölgy ujjára, hogy a tűzoltóknak kellett eltávolítani

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


Annyira rászorult a jegygyűrű az idős budapesti hölgy ujjára, hogy a tűzoltóknak kellett eltávolítani Panni néniről és a nem mindennapi "mentésről" a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán számoltak be. Nem mindennapi esetről számolt be nemrég a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldala.

Szerencsére nem égett a ház és senkit sem kellett életveszélytől megmenteni - az érintettek ezúttal házhoz mentek a tűzoltókhoz segítségért. Mint a Katasztrófavédelem írták, Panni néni és férje a nyolcadik kerületi tűzoltóságot keresték fel, mégpedig azért, hogy segítsenek eltávolítani az idős asszony ujjára szorult gyűrűket.

Annyira rászorult a jegygyűrű az idős budapesti hölgy ujjára, hogy a tűzoltóknak kellett eltávolítani

Kiderült, férjével immáron több mint 60 éve élnek együtt: a házasságkötésre még 1958-ban került sor, ekkor húzta párja Panni néni ujjára a jegygyűrűt, majd 1972-ben egy kísérőgyűrű is került mellé.

Sajnos azonban a két gyűrű az eltelt évtizedek alatt rászorult az asszony ujjára, orvosa pedig egészségügyi okokból azt tanácsolta, minél előbb el kellene távolítani az ékszereket. Emiatt keresték fel végül a tűzoltókat, akik tudták, mit kell tenni: egy speciális, erős, fonott zsinórt fűztek át a gyűrűk alatt, majd zsinórbandázs segítségével óvatosan sikerült is lehúzni a gyűrűket.

Az ujjra szorult gyűrű akár keringési gondokat is okozhat, nyáron jobban oda kell figyelni, mivel a nagy melegben könnyebben megdagadnak a végtagok, így a máskor jó méretű gyűrű rászorulhat az ujjra.

Forrás: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Fotó: FKI

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


2020.07.17