Ajándékötletek az unokáknak, nem csak karácsonyra - Ezeket imádni fogják!

Nagyszülők Lapja

Ünnepek

Nagyszülők Lapja


Ajándékötletek az unokáknak, nem csak karácsonyra - Ezeket imádni fogják! Karácsony közeledtével fejtörést okozhat, hogy mivel lepd meg az unokákat. Főleg, ha azt szeretnéd, hogy ne csak udvariasságból köszönjék meg, hanem tényleg örüljenek annak, amit a karácsonyfa alatt találnak. A következőkben összegyűjtöttünk néhány olyan ajándékötletet, ami a mai, okostelefont használó gyerekeknek garantáltan emlékezetessé teszi a karácsonyt.

1. Szelfibot
Az okostelefon, a Facebook és az Instagram, no meg a szelfizés elválaszthatatlanok egymástól. A szelfi, vagyis az önmagunkról készített fotó minden korosztályt rabul ejtett, legszívesebben mégis a fiatalok készítik és posztolják ki a közösségi oldalakra. A szelfibot tulajdonképpen a kar meghosszabbítása, ami bármikor lehetővé teszi a szelfi készítését, külső segítség nélkül is. A telefon egy speciális tartóba kerül, amely a bot végén található. A bot másik végén pedig egy elsütő billentyűt helyeztek el, amivel fotózni lehet.

Karácsonyi ajándékötletek az unokáknak - ezeket imádni fogják!

Vannak olyan szelfibotok, amelyek ennél is többet tudnak, és monopoddá alakíthatóak. A monopod azt jelenti, hogy az eszköz egyik vége háromlábú állvánnyá alakítható. Az így rögzített telefonnal tökéletesen éles képek készíthetőek, mert véletlenül sem mozdul be úgy, mintha a kezünkben tartanánk.

Egy monopoddal kombinált szelfibot tökéletes ajándék, ami nem hiányozhat a nyaralásról. De akár egy osztálykirándulás vagy egy iskolai buli során is számtalan szuper fotó készítését teszi lehetővé.

2. Bluetooth-hangszórók és fülhallgatók
Az okostelefonok a telefonálás mellett számos egyéb dologra is használhatóak - ilyen például a zenehallgatás. A saját hangszóróik azonban általában nem túl erősek, ezért sokkal élvezetesebb egy jó minőségű fülhallgatót vagy hangszórót csatlakoztatni hozzájuk.

Karácsonyi ajándékötletek az unokáknak - ezeket imádni fogják!

A Bluetooth egy olyan technológiát jelent, amelynek segítségével vezetékek, kábelek nélkül kapcsolódik össze két eszköz. Egy jó minőségű Bluetooth-hangszóró minimum 5-6 órán keresztül szól egy feltöltéssel, a fülhallgatók pedig még tovább. A vezeték nélküli csatlakozás kivételes szabadságot biztosít. A fülhallgatók és a hangszórók egy része mikrofonnal is fel van szerelve, ezeken telefonos vagy internetes csevegőappokon (pl. Messenger, Skype, Viber stb.) folytatott beszélgetések lebonyolítása is lehetséges. Egyes hangszórók vízállóak, így akár strandolás közben is lehetővé teszik a zenehallgatást.

3. Memóriakártyák
A mobiltelefonra számos dolgot, például fotókat, videókat, zenét, filmeket, játékokat, e-bookokat stb. mentenek le és tárolnak a fiatalok. Azonban nem minden telefon memóriája elég nagy ehhez. A memóriakártya segítségével a telefon tárolókapacitása megnövelhető, akár jelentősen is. Így viszonylag olcsón megoldható ez a probléma, anélkül, hogy új telefont kellene vásárolni.

Karácsonyi ajándékötletek az unokáknak - ezeket imádni fogják!

A leggyakoribb memóriakártya-típus, ami a legtöbb telefonnal kompatibilis a MicroSD. A legjobb mégis az, ha vásárlás előtt akár a szülőktől megkérdezed, pontosan milyen és mekkora memóriakártya lenne ideális az unokád telefonjába. Így szinte biztos, hogy rögtön működni fog a kártya, és nem kell az ünnepek után kicserélni.

Nézd meg alaposan, honnan vásárolsz
Ma már számos üzlet kínál a fenti kategóriákba tartozó termékeket, és az interneten is rengeteg kisebb-nagyobb webáruház közül választhatsz. Lényeges azonban, hogy a kedvező ár mellett arra is figyelj, mennyire megbízható az adott üzlet. A webshopoknál például érdemes megnézni, van-e megadva elérhetőség, postacím, e-mail-cím és telefonszám. Ezek hiányában inkább válassz másik üzletet, mert reklamáció esetén problémás lehet elérni a bolt munkatársait.

Érdemes olyan webáruházat keresni, ahol 100%-ig nyugodt lehetsz a garancia felől, illetve, biztosan eléred az ügyfélszolgálatot, akár több csatornán is. Ilyen üzlet például az Etuo.hu, a kiváló minőségű telefonos kiegészítők egyik legnagyobb internetes szakáruháza.

Fotók: Etuo.hu
Kezdőfotó: Pexels

[Támogatott tartalom]

Nagyszülők Lapja

Ünnepek

Nagyszülők Lapja


2019.12.16