Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Répatorta receptje

Húsvétra egy finom és mutatós édességet készíthetünk répából. Ez a torta ráadásul napokkal később is finom, tehát nem probléma, ha a locsolók nem győzik a kóstolgatást - napokig csemegézhetünk belőle.

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2015-03-26.

Hozzávalók:
• 1 pohár teljes kiőrlésű liszt
• 1 pohár finomliszt
• 1 kiskanál szódabikarbóna
• 2 kiskanál őrölt fahéj
• 2 kiskanál őrölt szerecsendió
• 1 pohár barnacukor
• 1 pohár étolaj
• 4 db tojás
• 0,5 pohár tejföl
• 3 pohár reszelt sárgarépa
• 1 csipetnyi só
(1 pohár = 2,5 dl)

Elkészítése:
A száraz hozzávalókat keverjük össze, majd adjuk hozzá az olajat is. Ezután a tojás, a tejföl, végül a répa is mehet a keverékbe. Vajjal, liszttel kikent tepsibe öntjük a masszát, majd 160°-os sütőben kb 3/4 órán át sütjük.

Tetejére sajtkrémet készítünk:
• 6 dkg natúr krémsajt
• 3 dkg vaj
• 1 kiskanál reszelt citromhéj
• 1,5 csésze porcukor
A hozzávalókat habverővel kikeverjük, majd a torta tetejére kenjük.

Tippek dekorálásra


Egy kis marcipánnal, csoki és kókuszgolyóval tündéri nyuszit varázsolhatunk rá.


Formára vágva, narancssárga marcipánnal ellenállhatatlan répatortát készíthetünk, ami tökéletes dísze lehet a Húsvéti ünnepi asztalnak.




Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja