Unokám fejlődése

Szakértőink

Szakértő kereső

Foglalkozás szerint Név szerint

dr. Ungváry Lilla - szemész, repülőorvos

szakértő fényképe 1993 óta dolgozom szemészként, 10 éve pedig repülőorvos is vagyok, pilóták alkalmassági vizsgálatát végzem. A Szabolcs utcában szereztem meg a szakképesítésemet, majd a Gyáli úton dolgoztam a Repülőorvosi központban, illetve magánklinikán. Jelenleg a Swiss Medical szemésze vagyok, és alternatív módszerekkel kezelek szembetegségeket.

Szemészként a szembetegek széles skálájával találkoztam: klinikusként elsősorban a műtéti technikákat, lézeres kezelési lehetőségeket használtam, majd később járóbeteg rendeléseken tevékenykedtem, illetve alkalmassági vizsgálatokat végeztem, és repülőorvosként sok más szakmába is bepillantást szereztem.

Szakmai érdeklődésem eleinte a kis sebes szürkehályog műtét felé fordult, majd a képernyő előtt dolgozók panaszaival foglalkoztam sokat. Ezután a színtévesztés és más, foglalkozási szembetegségek kerültek a fókuszomba, majd néhány éve, amikor engem is utolért az öregszeműség, elkezdtem keresni az alternatív gyógyítás lehetőségeit. Azóta a látástréning, az akupunktúra az, amit előszeretettel használok, legutóbb pedig a testi-lelki egészség fontossága miatt a szomatodráma módszerét is elsajátítottam.

Magánrendelésemen az alternatív terápiákat használom. A klasszikus orvostudomány nem tud minden betegségre gyógymódot, engem pedig érdekelnek azok a lehetőségek, amik akár az öngyógyításon, akár akupunktúrával történő kezelésen keresztül tudnak javulásokat elérni ezekben az állapotokban is.
Szívesen adok tanácsokat életmóddal, gyógyulással kapcsolatban akár a klasszikus orvoslás, akár más gyógymódokkal kapcsolatban.

Honlapomon a blogjaimban is rendszeresen írok a látással, egészséggel kapcsolatos cikkeket, rendelésemen pedig megismerhetők a speciális kezelések.Weboldal: http://www.szemlelek.hu

Cikkeim

Ügyetlen a gyerek labdázáskor? Nekimegy dolgoknak? Lehet, hogy tompalátása van! - Mik a tünetek? Hogyan kezelhető?

A gyermekkorban elhanyagolt látáshibák, szembetegségek komoly problémákat okozhatnak később. Többek között akár ambylopiát, azaz tompalátást is. Szakértőnket, Dr. Ungváry Lilla szemész szakorvost kérdeztük a tompalátásról.

Szerző: dr. Ungváry Lilla | 2019-01-08

tovább a cikkre

Öregszeműség: úgy érzed, romlik a látásod és szemüvegre lenne szükséged? Ne törődj bele! Szemész szakértőnk gondolatai

Öregszeműség: ez az állapot tulajdonképpen mindenkit utolér, aki megéri a 40-51 éves kort. Engem is ez indított el azon az úton, hogy megnézzem, mi is a látás valójában és mit lehet tenni a szemüveg helyett.

Szerző: dr. Ungváry Lilla | 2017-05-29

tovább a cikkre

Szemviszketés allergia miatt: 6 módszer, amivel enyhítheted a kellemetlen érzést - Szemész szakorvos ajánlása

A szemviszketés leggyakoribb oka az allergia, vagyis a túlérzékenységi reakció valamilyen anyagra. Hogy mi mindennel próbálkozhatunk az allergiás időszakokban, arról dr. Ungváry Lilla szemész szakorvost kérdeztük.

Szerző: dr. Ungváry Lilla | 2016-08-23

tovább a cikkre

Úszkáló foltok a szem előtt - Mitől alakul ki? Mit tehetsz ellene? Szemész szakorvos válaszol

Ismerős a kép, amikor a fotelben ülve nyugodtan réved a tekinteted, és egyszer csak beúszik a látótérbe egy zavaró, átlátszó cérnaszerű testecske? Akár merre nézel, ott van, és zavar! Ezt hívja a szemész szakirodalom: üvegtesti homálynak. Mi ezzel a teendő?

Szerző: dr. Ungváry Lilla | 2016-05-03

tovább a cikkre

Szem alatti duzzanat, szemgyulladás, szemviszketés, száraz szem - Tényleg a kontaktlencse okozhatja? Mire figyelj kontaktlencse viselésekor?

Okozhatja-e a kontaktlencse a szem alatti duzzanatokat? Ha a kontaktlencsét kizárjuk, akkor mégis mitől duzzad meg a szem alja? Mire kell figyelni a kontaktlencse hordásakor? Szemész szakorvos írása.

Szerző: dr. Ungváry Lilla | 2016-01-06

tovább a cikkre

Szemviszketés, homályos látás, gyulladt szem esetén - 8 étel, amit fogyassz minél gyakrabban!

Látásod sokat romlott az utóbbi időben? Szemed sokszor száraz, viszket, ég? Nem szeretnéd, hogy szemed tovább romoljon, vagy csak vigyázni szeretnél az egészségedre? Akkor fogyassz minél gyakrabban ezekből az ételekből! Szemész szakorvos tanácsai.

Szerző: dr. Ungváry Lilla | 2015-12-17

tovább a cikkre

Napszemüveg: jó vagy ártalmas a gyereknek? A szemész válaszol

Milyen egy igazán jó napszemüveg? Árt-e a pupillának, ha túl sokat hordjuk a napszemüveget? Bátran adhatunk-e a gyerekekre napszemüveget nyáron, erős napsütésben? Árt-e a szemnek, ha a gyerekkel a naplementében gyönyörködünk? Szemész orvos szakértőnk oszlatja el a kételyeket.

Szerző: dr. Ungváry Lilla | 2015-07-17

tovább a cikkre

Egy egyszerű tréninggel javítható a látás - Ezt mondja a szemészorvos szakértő

Bár a szemorvosoknak úgy tanítják, hogy a látás nem tud megjavulni, csak romlani tud, dr. Ungváry Lilla szemész mégis számos olyan emberrel találkozott már, akinek megjavult a látása! A módszer egyszerű, a kivitelezés még inkább az. Szemészorvos szakértőnket kérdeztük.

Szerző: dr. Ungváry Lilla | 2015-07-10

tovább a cikkre

Szomatodráma - csodálatos gyógyulások lelki okok kezelésével

„Orvosként szeretem gyűjteni a csodákat. Azokat a történeteket, ahol olyan gyógyulások történnek, amelyek a logikus gondolkodás számára nem érthetőek. És sok ilyennel találkozom.” – meséli dr. Ungvári Lilla szemész a szomatodráma kapcsán.

Szerző: dr. Ungváry Lilla | 2015-05-29

tovább a cikkre

6 látásjavító szemtorna gyakorlat - Így végezd a szemész szerint!

Egész nap számítógép előtt ülsz? Sokat nézed a monitort? Netán az unokád bámulja egyfolytában az okostelefonját? Akkor a cikkben található - bárhol nyugodtan elvégezhető- szemkímélő tornáról mindenképpen tudnod kell! 6 egyszerű szemtorna gyakorlat, amely karbantartja a szemet, látást, figyelmet.

Szerző: dr. Ungváry Lilla | 2015-04-30

tovább a cikkre

Kérdések, válaszok

1. kérdés

szemlelek@gmail.com
19:52:37
2015-07-10
Kedves Ilona!
Sajnos láttam már ilyen állapotot, orvosilag úgy látom megkap minden segítséget. Sajnos ez néha valóban nem oldja meg a helyzetet. Az általam alkalmazott módszerek közül a szem szomatodrámát és az akupunktúrát ajánlom. Az előbbivel a betegség mögötti érzelmi elakadást lehet oldani, a másodikkal pedig energetikailag lehet segíteni.
Szem szomatodrámát minden hónapban rendezek, a legközelebbi augusztus 4-én lesz. A honlapomon(www.szemlelek.hu) talál erről leírást, helyszínt, árat. Akupunktúrát szeptembertől indítok ismét, kúraszerűen alkalmazok egy dán módszert.
Ha úgy érzi, tud ezekben bízni, szeretettel várom!
Üdvözlettel Ungváry Lilla
szakértő fényképe

dr. Ungváry Lilla

szemész, repülőorvos

 

2. kérdés

Babi
19:34:00
2015-07-10
Tisztelt Doktornő!
Sjögren szindrómás beteg vagyok. Sajnos tavaly decemberben megtámadta a betegség a jobb szememet. Nagyon sokáig volt kötőhártya gyulladásom (sajnos a szemcseppek amiket kaptam nem tudták lehúzni a gyulladást, ami azt eredményezte, hogy nagyfokú hámsérülés és fekély is keletkezett a szememem. Február elején Budapesten amnion műtéten estem át. Ez hosszú idő után levette a gyulladást, csak sajnos hegesedés maradt a gyulladástól. Ezért a jobb szememmel csak nagyon homályosan látok. A hagyományos orvoslás már nem tud mit tanácsolni, még mindig csak várunk, hogy a hegesedés javul-e. Érdeklődni szeretnék, hogy a dr.-nő egyéb alternatív módszerei közül valamelyik segítségével lehetőségem lehetne-e arra, hogy a jobb szememmel is élesen lássak, a heg valahogy felszivódjon vagy eltünjön.
Nagyon szépen köszönöm a válaszát.
Horváthné Ilona
szakértő fényképe

dr. Ungváry Lilla

szemész, repülőorvos

 

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc