Unokám fejlődése

Szakértőink

Szakértő kereső

Foglalkozás szerint Név szerint

Dr. Szalmay Gábor Ph. D. - Fül-orr-gégész szakorvos

szakértő fényképe A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán diplomáztam 1998-ban.
1998-tól 2001-ig a Magyar Tudományos Akadémia Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetében Ph. D. tanulmányaimat folytattam, kutatóként, majd Ph. D. tudományos fokozatot szereztem.
2001-től 2009-ig a Bajcsy-Zsilinszky Kórház Fül-orr-gégészet osztályán dolgoztam, közben 2005-ben Fül-orr-gégegyógyász szakvizsgát szereztem. A műtéti hátterem egy részét máig is ez a kórház képezi.
2006-tól 2011-ig több alkalommal és több kórházban dolgoztam az Egyesült Királyságban. 2009-ben igazságügyi orvosszakértői vizsgát tettem, azóta, mint orvosszakértő is tevékenykedem.

Jelenleg, mint magánorvos látom el gyermek és felnőtt betegeimet négy magánrendelőben.

Szakmai szervezeti tagság:
Magyar Orvosi Kamara
General Medical Council
Magyar Fül-Orr-Gége Orvosok Egyesülete
Budapesti Igazságügyi Szakértői Kamara
Magyar Tudományos Akadémia Köztestülete


Dr. Szalmay Gábor Ph. D.
Fül-orr-gégegyógyász szakorvos
Honlap: www.szalmay.hu
E-mail: szalmay@szalmay.hu
Tel.: + 36 20 381 8533


Weboldal: http://www.szalmay.hu

Cikkeim

Fülzúgás, fülcsengés, fülsípolás okai, kezelése - Milyen betegségek tünete lehet? Szakorvos válaszol

Zavaróan zúg vagy cseng a füled? Ne húzd-halaszd sokáig, mutasd inkább meg az orvosnak! Minél korábban jelentkezel tüneteiddel a fül-orr-gégésznél, annál nagyobb az esélye a sikeres gyógykezelésnek. A fülzúgás, fülcsengés okairól, kezelésről cikkünkben olvashatsz többet.

Szerző: Dr. Szalmay Gábor Ph. D. | 2016-02-29

tovább a cikkre

Horkolás - A horkolás nemcsak zavaró, de veszélyes is - Hogyan lehet megszűntetni?

A horkolás szövődményei komoly veszélyt jelentenek az egészségére – extrém esetben akár szívritmuszavart vagy szívrohamot is okozhat. Egy új eljárással a horkolás 20-30 perces kezeléssel fájdalommentesen végleg megszüntethető! Az eljárás Nyugat-Európában már jól ismert, a hazai betegek csak mostanában kezdték el felkapni.

Szerző: Dr. Szalmay Gábor Ph. D. | 2015-03-06

tovább a cikkre

Kérdések, válaszok

1. kérdés

Peter66
22:21:40
2019-08-18
Tisztelt Doktor Úr!
A segítségét szeretném kérni a következő problémával kapcsolatban: 2018.01.05-én volt egy FESS műtétem. Műtét után hazaengedtek, majd másnap bevéreztem. Ezért betamponáltak a kórházban, de a tampon kivétele után ismét bevéreztem, ezért Spenopalatina artéria kauterizációt hajtottak végre rajtam altatásban. A műtétből való ébredés után vettem észre, hogy nem látok tisztán. A kórházban azt mondták, hogy ez teljesen normális, de én egy hónap múlva csináltattam egy kontroll CT-t, ahol kiderült, hogy egy gennyes rostasejt bennmaradt. Reoperálni kellett 2018 decemberében, mert a gyulladás továbbterjedt. Azonban 2018 áprilisában száraz szemet is diagnosztizáltak nálam, ami véleményem szerint a műtéti beavatkozás következménye. 2019 áprilisában csináltattam egy kontroll MR-t, amelyen az alábbi szerepel: „A sinus maxillarisok nyálkahártyája basalisan enyhén vastagabb. Az ethmoidalis sejtek nyálkahártyája helyenként megvastagodott. A baloldali sinus sphenoidalis nyálkahártyája körkörösen közepes fokban vastagabb.” Nem tudom ezt a nyálkahártya vastagodást elmúlasztani, próbáltam sóbarlangot, izotóniás tengervizes orrsprayt, orrmosást, stb. Szeretném Öntől megkérdezni, hogy tudnám ezt a nyálkahártya megvastagodást elmúlasztani és lehetséges-e, hogy ez a fennálló és nem gyógyuló nyálkahártya megvastagodás okozza a száraz szemeimet vagy lehetséges, hogy ez az érelégetés következménye? Van-e olyan vizsgálat, ami kimutathatja, hogy mi miatt nem tűnik el ez a vastagodás és kimutatja, hogy esetleg hathat-e valamilyen módon a könnytermelésemre? Hallottam nyálkahártya biopsziáról, nem tudom, hogy érdemes lenne-e megcsináltatni?
Válaszát előre is köszönöm!
szakértő fényképe

Dr. Szalmay Gábor Ph. D.

Fül-orr-gégész szakorvos

 

2. kérdés

bbkispiroska
12:42:14
2017-10-02
Tisztelt doktor úr!

Férjem 3 éve látóideg gyulladást kapott a jobb szemére, amely során elvesztette a jobb szemére a látását. Számos vizsgálatnak vetették alá, de eddig minden vizsgálata negatív ( Sm, autoimmun, egyéb..).
Az utolsó reményem, hogy megtaláljam a betegsége okát, hogy háziorvosunk szerint füll orr gégészeti probléma okozhatta csak

MR:
A septum balra deviál, jobb oldali sinus sphenoidalisban kb 17 mm átmérőjű, cystának megfelelő képlet ábrázolódik, jobb oldali sinus maxillaris felső fala mentén egy 8 mm-es, minden szekvencián magas jeladású képlet ábrázolódott.
A látóidegtől 2-2, 5 cmre van a ciszta.

orrmandulák túltengése.megnagyobbodott adenoid. tonsillákhypertrophiásak,, mobilisak, nyomásra kevés purulens váladék ürül.


Egy füll orr gégész szerint nincs kapcsolata a gyulladással, és nem javasolta a ciszta és a torok mandula eltávolítását, mert szerinte úgyis újra termelődik a ciszta és távolabb helyezkedik el a szemétől.

Várom szíves válaszát!
szakértő fényképe

Dr. Szalmay Gábor Ph. D.

Fül-orr-gégész szakorvos

 

3. kérdés

nemeterno@freemail.hu
22:07:58
2017-03-04
én velem születet nagyhalásu ember vagyokjobboldakiagyvérzéssel születtem gyerek korom ota mindkét fülemre halló készüléket viseltem jelenkeztem pécsre implátum mütétre ami háistennek sikerült mindkét fülemre implátumot kaptam hallásom és beszédem javult is csak egy bökénő van az a bugás sipolásnak nevezet hang hol az egyik fülben hol a másikban van jelen nem tudom hogy ez mitől van és meddig tart igaz hogy a hallókészüléknél is voltak sipolások vagy morgások de nem enyíre pécsen a fizikus aki tölti fel az implátumot nem mond semmi kontrét dolgot peddig már bent járunk a 25 -30 decibelben .az implátum müködik az tökéletes de hát ez a morgás ezzel nem tudok mit kezdení és félek hogy rosszabb lesz nem tudom mitől van és milyen gyogyszert kellene szední ellene megjegyzem semmi féle ideg betegségem nincs nem vagyok értelmi sem szelemi fogyatékos előre köszönöm a válaszát maradok tisztelettel Horváth Ernő jozsef
szakértő fényképe

Dr. Szalmay Gábor Ph. D.

Fül-orr-gégész szakorvos

 

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc