Unokám fejlődése

Szakértőink

Szakértő kereső

Foglalkozás szerint Név szerint

Szatmáry Tünde Katalin - Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

szakértő fényképe Nyugdíj és Hivatali ügyintézés A- Z-ig
„Levesszük a nyugdíjazással kapcsolatos terheit a vállairól.”

Felsőfokú szakirányú végzettséggel rendelkezem.
Több mint 20 éve foglalkozom hivatali – ezen belül is teljes körű nyugdíj tanácsadással, nyugdíjigény előterjesztéssel, és teljes körű – ügyintézéssel.
(Számos referenciával, sok éves szakmai tapasztalattal napra kész ügyintézői gyakorlattal.)

Úgy, ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma nyugdíjigény sem.
Fontos tehát tudni, hogy manapság a nyugdíj pontos szakszerű igénylése, nem csupán egy nyomtatvány kitöltésén, hanem számos egyéb tényezőn is múlik.

Senkinek sem ajánlom, hogy hallott információk, illetve egyéb olvasott hírek alapján bármilyen nyugellátás igényléséhez folyamodjon, mert ennek általában elutasító vagy tartozás előíró határozat lehet az eredménye.
A nyugdíjigény elbírálása, minden esetben a hivatal részérő meghatározott szigorú jogszabályok szerint történik.

Minden nyugdíjat igénylő ember számára fontos, hogy a nyugdíjba vonulásukis zökkenőmentes legyen.  
Ez számos tényező függvénye, pl.: határozatban elismert szolgálati idő, a munkáltató részéről benyújtott adatszolgáltatás, a befizetett levont és visszaigazolt nyugdíjjárulék, ...stb.

Sok esetben a nyugdíjat igénylők a nyugdíjazás időpontjában szembesülnek azzal, hogy az általuk ledolgozott évek száma nem egyezik meg, – sőt nagymértékben eltér a nyugdíjbiztosítási nyilvántartásban szereplő idővel, és a béradatok – rendszerint eltérést mutatnak.

Hazánkban – életkorra, és nemre való tekintet nélkül – ma már mindenkinek tisztában kellene lennie, hogy személyre szabottan a hivatal milyen szolgálati idő és bér adatokat tart nyilván a biztosítottakról.
Tekintettel arra, hogy szolgálati időnk, és béradataink az alapja, az igényelhető összes társadalombiztosítási ellátásnak, hiszen egy jogerős határozatban elismert szolgálati idő szerint kerül megállapításra, mind egy saját jogú (öregségi nyugdíj, illetve egy hozzátartozói ellátás,özvegyi nyugdíj, árvaellátás, stb.).

A jogviszony igazolás, (amely egy olyan kimutatás, ami világos képet ad a ledolgozott évek, illetve a bejelentett bérek vonatkozásában.)

Az adategyeztetési eljárás (amely hivatalból indul, vagy saját igény szerint korra tekintet nélkül kezdeményezhető), és jelenleg az 1955-1959-es korosztályt érinti. Biztosan tudom, hogy az elmúlt hónapokban sokan kaptak kézhez postai úton ilyen tájékoztató értesítést.

Tegyék fel nyugodtan nyugdíjazásukkal kapcsolatos kérdéseiket e-mailen, levélben vagy ezen a felületen!
Weboldalunkon keresztül korhatár táblázattal, és számos információval szolgálunk látogatóinknak.


Emailes tanácsadás, – a külföldön élők számára távügyintézés –, belföldi nyugdíjigény esetén Hazánk egész területén – akár saját lakásukon,illetve az Önök által megadott helyszínen is történhet az igényfelvétel vagy a szaktanácsadás.

Cégünk ügyfeleink részére felügyelt, nyomon követhető, szakszerű, és teljes körű ügyintézést, biztosít.

Weboldal: http://www.ugyintezesazonnal.hu

Cikkeim

Nyugdíj 2020: Miért érdemes idén nyugdíjba menni? Mekkora a nyugdíjkorrekció mértéke? Kinek jár a 13. havi nyugdíj?

Naponta sok tájékoztatást lehet olvasni különböző portálokon, csatornákon a nyugdíjjal kapcsolatosan, most nyugdíjszakértő segítségével magyarázzuk el a legfontosabbakat.

Szerző: | 2020-09-29

tovább a cikkre

Nyugdíjat érintő gyakorlati és jogszabályi változások 2019: Mi a teendőd, ha idén eléred az öregségi nyugdíjhoz szükséges kort?

Amennyiben az idei évben aktuálissá válik az öregségi nyugdíjigénylés vagy újraszámítás, érdemes elolvasni és megfogadni nyugdíjszakértőnk, Szatmáry Tünde Katalin tanácsait!

Szerző: Szatmáry Tünde Katalin | 2019-03-18

tovább a cikkre

Nyugdíjat, illetve nyugdíj melletti munkavállalást érintő változások 2019-ben - Nyugdíjszakértő válaszol

2019. év januárban 2,7 %-al emelkednek a nyugdíjak és a nyugdíjszerű ellátások. Az érintettek postai úton kézhez kaptak egy zöld színű igazolást a 2018. évi, összesített ellátásukról, valamint a nyomtatványon látható a 2019. januártól folyósított, emelt összegű ellátás és részletes tájékoztatás.

Szerző: Szatmáry Tünde Katalin | 2019-01-21

tovább a cikkre

Öregségi nyugdíj igénylés 2019: Mire készüljenek azok, akik 1955-ben születtek és 2019-ben mennek nyugdíjba?

2019-ben az 1955-ben született nők, és férfiak igényelhetik öregségi nyugdíjukat, mert ez a korosztály éri el az öregségi nyugdíj korhatárt. Nyugdíjszakértőnk, Szatmáry Tünde Katalin elmondja, mire kell készülnie annak, akit érint az idei évben a nyugdíjbavonulás.

Szerző: Szatmáry Tünde Katalin | 2018-12-20

tovább a cikkre

Nyugdíj 2018: Nyugdíjprémium, decemberi nyugdíj utalása, Erzsébet-utalvány, adategyeztetési eljárás - Mire figyelj oda?

Korábban érkezik a decemberi nyugdíj, adategyeztetés - minden aktuális nyugdíjhírbe beavat minket Szatmáry Tünde Katalin nyugdíjszakértőnk.

Szerző: Szatmáry Tünde Katalin | 2018-11-14

tovább a cikkre

Nyugdíjprémium, nyugdíj-korrekció, rendkívüli nyugdíj-segély 2018: Mennyi plusz pénzre számíthatsz? Nyugdíjszakértő válaszol

November hónapban minden jogosult megkapja a novemberi nyugdíjával együtt a nyugdíjprémiumot, mivel várhatóan a gazdasági növekedés mértéke 3,5 % feletti lesz. Nyugdíjszakértőnk, Szatmáry Tünde Katalin elmond minden fontos tudnivalót.

Szerző: Szatmáry Tünde Katalin | 2018-10-09

tovább a cikkre

Nyugdíj jogszabályok 2018: Egy fontos változás, ami sok nyugdíjba készülőt érint - Nyugdíjszakértő válaszol

Megjelent a Magyar Közlönyben, és 2018.07.26-án hatályba is lépett az a jogszabály, amely szerint a saját jogú nyugdíj igénylése során nem kell megszüntetni a biztosítási jogviszonyt a nyugdíjigény beadása előtt. Kiket és hogyan érint a jogszabály-változás? Mik a teendők?

Szerző: Szatmáry Tünde Katalin | 2018-08-13

tovább a cikkre

Nyugdíjt érintő változások - Mire számíthatnak a nyugdíjasok 2018 második felében?

Parlament előtt van a törvényjavaslat, hogy a saját jogú nyugellátás igénylése ne vonja magával, hogy a munkaviszonyban álló dolgozónak a nyugdíj igénylését megelőző napon meg kelljen szüntetni a biztosítási jogviszonyát. Nyugdíjszakértőnk elmondja, miért fontos ez.

Szerző: Szatmáry Tünde Katalin | 2018-07-19

tovább a cikkre

Nyugdíj-kisokos 2018: Hogyan történik a nyugdíjszámítás? Milyen dokumentumokra van szükség a nyugdíj-igényléshez?

Mire kell kiemelt figyelmet fordítani a nyugdíjba vonulás előtti időszakban? Mely dokumentumokra van szükség az igényléshez? Hogyan történik a nyugdíjszámítás? Nyugdíj-kisokos 2018.

Szerző: Szatmáry Tünde Katalin | 2018-04-20

tovább a cikkre

Nők korkedvezményes nyugdíja 2018: feltételei, igénylése, korkedvezményes nyugdíj melletti munkavégzés

Meddig igényelhető a nők kedvezményes nyugdíja? A nők, a hatályos szabályozás szerint 2018-ban is változatlan feltételekkel igényelhetik a nők korkedvezményes nyugdíját, de meg kell szerezniük legalább 40 évi jogosultsági időt. Mi minden számít bele a szolgálat időbe?

Szerző: Szatmáry Tünde Katalin | 2018-03-19

tovább a cikkre

Nyugdíj 2018: mennyivel emelkedett idén a nyugdíj? Kik igényelhetnek öregségi nyugdíjat? Mi a feltétele a nyugdíjba vonulásnak?

Ki jogosult a 2018. évi nyugdíjemelésre? Milyen mértékű a nyugdíjemelés? Hogyan változott az együttfolyósítási összeghatár? Kik igényelhetnek öregségi nyugdíjat a 2018. évben? Mik a nyugdíjigénylés feltételei? Nyugdíjszakreferensünk, Szatmáry Tünde Katalin minden kérdésre választ ad.

Szerző: Szatmáry Tünde Katalin | 2018-01-16

tovább a cikkre

EU-kártya: szükséged lesz rá, ha külföldön megbetegszel és kezelésre szorulsz! - Igénylése, felhasználása, egyéb tudnivalók

Másik országban élnek a gyerekek és elutaznál hozzájuk karácsonykor? Vagy te élsz külföldön és végre meglátogatnak karácsonykor az unokák? Van érvényes Európai Egészségbiztosítási Kártyád? Az EU-kártya nélkülözhetetlen útitárs, megoldást jelent a váratlan egészségügyi problémákra!

Szerző: Németh Ágnes Róza és Szatmáry Tünde Katalin | 2017-12-20

tovább a cikkre

Nyugdíjjal kapcsolatos ügyintézések az ünnepek előtt: Mire érdemes odafigyelni? Mire készülj, ha 1954 második felében születtél?

Mint az megszokott, az ünnepek előtt sokkal nagyobba felbolydulás mindenfele az országban, így a nyugdíjfolyósítást intéző hivatalokban is. Ennek köszönhetően meghosszabbodik a várakozási idő. Az 1954 év elején született nőknek fontos ez az időszak a nyugdíjigénylés szempontjából.

Szerző: Szatmáry Tünde Katalin | 2017-12-11

tovább a cikkre

Nyugdíjemelés, nyugdíjprémium és egyéb juttatások: mennyi plusz pénzre számíthatnak a nyugdíjasok? Nyugdíjszakértő válaszol

Bár a nyugdíjemelés és a nyugdíjprémium ígérete már hetek óta kering a sajtóban, sok kérdés merült fel a juttatások körül. Nyugdíjszakértőnk elárulja, kik jogosultak rá, mikor érkezik a juttatás, mekkora összegre számíthat a nyugdíjas.

Szerző: Szatmáry Tünde Katalin | 2017-11-09

tovább a cikkre

Nyugdíjigénylés menete: mi a teendő, ha a nyugdíjigénylő külföldön is dolgozott? Szakértő tanácsai

Milyen és mekkora összegű nyugellátásban részesülhet, ha külföldön is munkavállalói jogviszonyban állt? Milyen dokumentumokra van szükség a nyugdíj elismertetéséhez? Nyugdíj-szakértőnk, Szatmáry Tünde Katalin eligazít minket az ügyintézési útvesztőben.

Szerző: Szatmáry Tünde Katalin | 2017-10-17

tovább a cikkre

Nyugdíjigénylés menete: milyen dokumentumok szükségesek a nyugdíjigényléshez? Hogyan állapítják meg az összegét? Szakértő válaszol

Miért fontos a nyugdíjas éveinkre időben felkészülni? Hogyan fogjuk hozzá? Nyugdíjigénylés menete, nyugdíjigényléshez szükséges dokumentumok, nyugdíj-előleg, mikor forduljunk szakértőhöz?

Szerző: Szatmáry Tünde Katalin | 2017-08-14

tovább a cikkre

Özvegyi nyugdíj, árvaellátás, szülői nyugdíj - Milyen ellátások igényelhetők az elhunyt családtagok után? Szakértő válaszol!

Özvegyi nyugdíj, árvaellátás, szülői nyugdíj - tisztában vagy vele, milyen ellátást igényelhetsz elhunyt szeretted után? Nyugdíjszakértőnk, Szatmáry Tünde Katalin összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat.

Szerző: Szatmáry Tünde Katalin | 2017-05-18

tovább a cikkre

Adategyezetési eljárás nyugdíj megállapításához: mire kell figyelned, ha 1960 és 1964 között születtél? Nyugdíjszakértő válaszol

Fontos információ az 1960-1964 között születettek részére! Idén megkezdődik e korosztály adategyeztetése a nyugellátást illetően. Nyugdíjtanácsadónk, Szatmáry Tünde Katalin részletesen elmondja a lényeges tudnivalókat, teendőket.

Szerző: | 2017-04-18

tovább a cikkre

Nyugdíj 2017 - Kik igényelhetnek öregségi nyugdíjat idén? Mire kell kiemelten figyelni a nyugdíjigény benyújtásakor? Nyugdíjszakértő válaszol

Kik igényelhetnek nyugdíjat 2017-ben? Mennyi az öregségi nyugdíjminimum 2017-ben? Mire kell kiemelten odafigyelni a nyugdíjigény benyújtásakor? Változott-e a nők kedvezményes öregségi nyugdíja 2017-ben?

Szerző: Szatmáry Tünde Katalin | 2017-01-11

tovább a cikkre

Megvásárolható szolgálati idő nyugdíjhoz? - Mit tehetsz, ha tudod, hogy nem lesz meg a nyugdíjhoz szükséges ledolgozott szolgálati évek száma?

Mit kell tudni a nyugdíjhoz opcionálisan "megvásárolható" szolgálati időről? Mekkora összegre köthet megállapodást az, aki már biztosan tudja, hogy nem lesz meg a ledolgozott szolgálati évek száma? Van-e lehetőség szolgálati időt vásárolni a nők kedvezményes (40 év után járó) nyugdíjához, ha éppen nincs meg a nyugdíjbamenetelhez szükséges szolgálati idő?

Szerző: Szatmáry Tünde Katalin | 2016-11-30

tovább a cikkre

Adategyeztetési eljárás nyugdíj megállapításához - Mi a menete? Mit tehetsz, ha kiderül, hogy egy korábbi munkáltatód nem fizetett nyugdíjjárulékot?

Életkortól függetlenül mindenkinek jól felfogott érdeke, hogy tisztában legyen saját, nyilvántartott béradataival és szolgálati idejével, hogy ha majd egyszer nyugdíjba vonul, ne érje kellemetlen meglepetés. Nyugdíjspecialistánk elmagyarázza, hogy hogyan érdemes úgynevezett adategyeztetési eljárást kérelmezni egyénileg.

Szerző: Szatmáry Tünde Katalin | 2016-09-12

tovább a cikkre

Öregségi nyugdíj igénylése 2016 - Hogyan add be a kérelmet úgy, hogy azt gyorsan elbírálják? Hasznos tanácsok nyugdíj szakértőtől

Mennyi idővel korábban adható be a nyugdíjigény? Milyen igazolásokat kér a hivatal az öregségi nyugdíjigény benyújtásakor? Miért fontos a munkakönyvet, katonakönyvet megőrizni a nyugdíj megállapításáig? Mi a teendő, ha az öregségi nyugdíjat megállapító határozattal nem értünk egyet?

Szerző: Szatmáry Tünde Katalin | 2016-07-12

tovább a cikkre

Korkedvezményes nyugdíj 2016: feltételei, igénylése, korkedvezményes nyugdíj melletti munkavégzés

Tudtad, hogy aki egészségére ártalmas vagy szervezetének fokozott igénybevételével járó munkakörben dolgozott, az korkedvezményre jogosult? A korkedvezményes nyugdíj feltételeit, a veszélyesnek vagy ártalmasnak számító munkaköröket, illetve a korkedvezmény előterjesztésének módját nyugdíjspecialista ismerteti.

Szerző: Szatmáry Tünde Katalin | 2016-05-25

tovább a cikkre

Méltányossági nyugdíjemelés 2016, egyszeri nyugdíjsegély: Kinek jár? Milyen összegben? Nyugdíjszakértő válaszol

Mit tehetsz, ha alacsony a nyugdíjad? Kinek engedélyezhető a kivételes nyugellátás? Ki részesülhet 2016-ban méltányossági alapú nyugdíjemelésben? Mi a feltétele az egyszeri nyugdíjsegélynek? Aktuális szabályok és összegek - nyugdíjszakértői kommentárral.

Szerző: Szatmáry Tünde Katalin | 2016-05-02

tovább a cikkre

Öregségi nyugdíj 2016 - A 3 leggyakoribb kérdésre nyugdíjszakértő válaszol

Mennyi idővel korábban lehet az öregségi nyugdíjigényt előterjeszteni a korhatár elérése előtt? Milyen lehetőségei vannak az igénylőnek, ha nem ért egyet az öregségi nyugdíj megállapító határozattal? Hogyan kapja meg a nyugdíjösszeg különbözetet az, akinek 2016. januárjától nyugdíj előleg került folyósításra?

Szerző: Szatmáry Tünde Katalin | 2016-04-12

tovább a cikkre

Nyugdíj, nyugdíjigénylés 2016 - Kik jogosultak 2016-ban saját jogú nyugdíjra? Mi határozza meg a nyugdíj összegét?

Ki jogosult öregségi nyugdíjra? Mi a teendő, ha nincs meg a nyugdíj megállapításához szükséges szolgálati idő? Melyek a nők kedvezményes öregségi nyugdíjának legfőbb tudnivalói? Mi alapján állapítják meg a nyugdíj összegét? Nyugdíjszakértő válaszol.

Szerző: Szatmáry Tünde Katalin | 2016-04-04

tovább a cikkre

Jogviszony igazolás nyugdíjhoz: miért érdemes időben beszerezni? Nyugdíjszakértő válaszol

Jogviszony igazolásra mindenkinek szüksége van, ha nyugdíjba szeretne menni! Miért hasznos időben beszerezni az úgynevezett jogviszony igazolást? Milyen előnyei származhatnak ebből a nyugdíjügyintézés során? Nyugdíjszakértő válaszol.

Szerző: Szatmáry Tünde Katalin | 2016-03-29

tovább a cikkre

Kérdések, válaszok

1. kérdés

hemi54
13:08:44
2020-09-11
Kedves Tünde!
2020.10.15-től leszek nyugdíjjogosult (64,5 év, 40 év szolg.idő). Az utóbbi 20 évben többnyire minimálbér közeli fizetéseim voltak, ha éppen nem voltam munkanélkülin, vagy munka nélkül (mint az utóbbi 1,5 évben). E miatt keresem a jobb feltételeket a nyugdíjkérelem benyújtásának időpontját illetően. Kérdésem: A 2020. évi plusz nyugdíj juttatások (pl. pótlólagos nyugdíjemelés, stb.), járnak-e majd nekem, ha pl. 2021. jan. 2-án nyújtom be a kérelmet 2020. okt. 15-i nyugdíjigénnyel ( a 2021. évi jobb valorizációs szorzók miatt)?
Előre is köszönettel.
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2020-09-22 10:45:56

Tisztelt Hölgyem! Természetesen megfontolandó a nyugdíj igénylés dátuma az ön esetében, mivel számos tényezőre kell kiemlten figyelni. Személyre szabott szaktanácsot és előzetes nyugdíj számítást tudok önnek javasolni. 2021.-es szorzószámokat csak is kizárólag 2020.március végén lesz hatályos. Amennyiben igényli úgy jelezze. www.ugyintezesazonnal.hu Köszönettel: Szatmáry Tünde Katalin

 

2. kérdés

Mezei Ilona
08:55:48
2020-07-27
A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Tatabányai Járási Hivatala által kibocsátott határozatában, annak indokló részében megemlíti, hogy a megszerzett összes korkedvezményre jogosító időre tekintettel a korhatárhoz képest 6 évvel korábban vagyok jogosult korhatár előtti ellátás igénybe vételére.
Kértem tájékoztatását arra vonatkozóan, hogy a 6 év korkedvezmény figyelembe vételével a korhatár előtti ellátás igénybe vételére naptári dátum szerint mikor lennék jogosult - mivel én folyamatosan munkaviszonyban állok -és miféle korhatár előtti ellátásra?
Lehet-e ez, a nők kedvezményes öregségi nyugdíja – nő 40 ?
Mert ha a nők kedvezményes öregségi nyugdíját érti ezalatt a határozat, úgy kérdezem én, hogy a 6 év korkedvezmény érvényesíthető-e ebben az esetben.
A válasz erre az volt, mivel én már szolgálati járandóságban részesülök, ami a korhatár előtti ellátások egyik típusa, ezzel a lehetőséggel már nem tudok élni, hiszen korábban szereztem egy nagyobb kedvezményt, ami alapján szolgálati nyugdíjra váltam jogosulttá. Tudtommal én most nem vagyok nyugdíjas, korhatár előtti ellátásban részesülök, emellett munkaviszonyban állok. A válasz szerint 6 év korkedvezménynek abban az esetben lenne jelentősége, amennyiben még semmilyen ellátásban nem részesülnék. Továbbá, hogy korkedvezményes idő érvényesítésére a nők kedvezményes öregségi nyugdíja esetén nincs lehetőség. Jogszabályi hivatkozások nélkül válaszolt a Kormányhivatal. Kérem szíves válaszát, felvilágosítását. Köszönettel! Ilona
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2020-09-22 10:38:24

Kedves Ilona! Ahhoz, hogy meg tudjam önnek m ondani a Korkedvezményes nyugdíj igénylés dátumát szükségem volna a születési dátumára. Tekinettel arra, hogy az ön irányadó korhatárából kell levonni a 6 évet. Mivel ön már Szolgálati járandóságba részesül kizárólag a korhatár eléresekor kérheti nyugdíja újraszászámítását. A Nők Kedvezményes Öregségi nyugdíj igénylésére nincs lehetőség. Üdvözelettel: Szatmáry Tünde Katalin

 

3. kérdés

Timea
14:17:43
2020-06-04
Tisztelt Tünde.Az lenne a kérdésem nők 40 éves nyugdijazásával mikor mehetek legkorábban nyugdíjba ha 2018-ban 34év 2 nap szolgálati idővel 31év 307napöregségi nyugdíjra jogositó idővel27év 306 napkereső tevékenységgel szerzett időm van és két gyermeket neveltünk válaszát előre is köszönöm tisztelettek Kovács Ottóné
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2020-09-22 10:44:25

Tisztelt Kovács Ottóné! Önnek még sok évet kell szerzni a Nők Kedvezményes Öregségi nyugdíjához. Amelynek alapfeltétele 40 év elsimert szolgálati idő és 32 év kereső tevékenység. Sajnos nem írta hogy ön mikor született. Ez azért fontos, mert lehet h ön hamarabb éri el az irányadó öregségi nyugdíj korhatárt, mint hogy a Nők Kedvezményes Öregségi nyugdíjához szükséges feltételek teljesülnének. Üdvözlettel: Szatmáry Tünde Katalin

 

4. kérdés

kicsilala
16:48:41
2020-01-13
Tisztelt Szatmáűry Tünde!

Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy az utolsó évek 3-4 év mennyire számít bele anyagilag a nyugdíj összegének kiszámításába?
50 ezres KATA-s adózó vagyok. pici a bevételem, nem tudom a 75 ezret fizetni. Tudom, hogy csak az évemnek a 64% számít (mármint a napokat nézve) azt is tudom, hogy 93000,-Ft. körüli havi jövedelem számítható be, ezek tudatában kérdezem az utolsó évek fontosságát. Köszönettel Ledniczky Kászlóné
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

 

5. kérdés

Miklós
07:25:02
2019-12-08
Tisztelt Tünde!
Feleségem nyugdíj határozatát 2019.11.27-én írták alá, 11.29-én készült másolatot 12.06-án kaptuk meg. Korábban kérték 1988.01.01. előtti béradatait, melyet akkor nem tudtunk fellelni. Később tudomásunkra jutott, hogy akkori (azóta megszűnt) munkahelye iratai levéltárban megtalálhatók. Elindítottuk a levéltári keresést, egyben kértük az eljárás szüneteltetését a Hivataltól. E levelünket 11.28-án vették át. A határozatban 152034-Ft havi átlagkeresetet állapítottak meg 1973-96 évek alapján. Vajon az 1988. előtti béradatok megváltoztathatják (emelhetik) a megállapított nyugdíj összegét? Feleségem segédmunkásként és cukorgyártóként dolgozott, évi 3-4 hónapban 3 műszakos munkarendben, konkrét összegekre sajnos nem emlékszünk.
15 napos fellebezési határidő van, várom válaszát.
Tisztelettel Támba Miklós
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

 

6. kérdés

rose1956
15:04:21
2019-10-01
Tisztelt Tünde!
A kérdésem a következő:
2014. április 30-ig közmunkaprogramban voltam ,majd következett egy 6 hónapos pihenő, mivel szünetett kellett tartani a közmunkaprogram
erződése szerint,de időskoruak ellátását kaptam szeptember 1-ig.
-Ez beleszámit-e a nyugdijévekbe?.
Tisztelettel: Ulveczkiné
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

 

7. kérdés

matyinci
17:50:28
2019-09-05
Tisztelt Tönde!Feleségem július 24.én töltötte be a 64.évet. 1970 szept. 1.töl van munkaviszonya. 1991 Ápr.1-ig dolgozott, majd munkanélküli járadékot kapott, lejárta után rokkant nyugdíjas lett. A korhatár betöltéséig azt az ellátást kapta. 1976-ban és 1979-ben két gyermekünk született, de a második gyermek után nem vette ki a gyest, csak 1 év 7 hónapot. Mivel szerintünk nem az akkori valós fizetésem alapján, és egyéb furcsaságok is szerepelnek a kikért adatokban pl. 9év 3 hónap alatt szerzett 11 év 214 napot. Az lenne a kérdésem a munkanélküli járadék, és a gyes idejére megkapott összegeket be kell számítani az átlagkereset számításánál?
Várom válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Bódi Mátyás
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

 

8. kérdés

Fekete70
18:10:31
2019-07-18
Tisztelt Tünde! 60 éves múltam. Nyugdíj ügyben szeretném a segítségét kérni. A HATÁROZAT alapján 1974.06.10. és 2010.06.02. közötti időszakban 30 év l93 nap szolgálati idővel, 28 év 332 nap nők kedvezményes öregs.nyugd.jog.idővel rendelkezem. /Sajnos van közel 9 évem 2000.06.01.-től amikor csak 4 órás minimálbérre voltam bejelentve. Utólag derült ki, a cég már megszűnt./ 2010 júniusban Németországba mentem dolgozni/házi idős-gondozás./sajnos nem jelentettek be! Ezért Ausztriába mentem dolgozni. Házi idős gondozás, vállalkozói formában. /havi 180 EU-t fizettem be magam után/ Kikészültem idegileg, így hazajöttem. Kényszer-vállalkozó lettem 1,5 évig. 2016 máj-tól 2017 nov-ig. KATÁS adózás, 50 ezer FT/hó. Sajnos nem jött be a vállalkozásom, ezért újra Ausztriában kötöttem ki. Házi idős gondozás, a fent már leírt formában. 2019 április végéig csináltam. Így Ausztriában 5 év bejelentett munkaviszonyt szereztem. Sajnos már fizikailag is kikészültem a sok emelgetéstől, kezdődő gerincsérvem van. Az orvos eltiltott az emeléstől. Azóta itthon keresek állást, de nem sok sikerrel. Mit tehetnék? Lassan elfogy minden tartalékom. Hallottam Nyes-ről. Ezt ígényelhetném? De mivel így sem számíthatok "nagy" nyugdíjra, ez nem rontaná még a helyzetem nyugdíj ügyben? Válaszát nagyon megköszönve!
Tisztelettel: Ancsa
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

 

9. kérdés

Magdi
15:25:50
2019-06-18
Kedves Tünde! Nők 40 nyugdíjazással kapcsolatos kérdésem lenne. 61-es születésű vagyok 1980 óta dolgozom, 2 gyermeket neveltem, az első gyermekem születése előtt is dolgoztam, jogosult voltam a GYES-GYED ellátásra, de mikor megszületett a kislányom a jogviszonyom a gyermekneveléssel töltött idő alatt szünetelt, majd ismét folyamatosan dolgoztam, amikor a második kislányommal voltam Gyes-en akkor nem szünt meg a jogviszonyom, de ugyanúgy a 3 évig kaptam a nevelésért járó GYES-GYED-et. A kérdésem az, hogy a Nők 40 évébe teljes egészébe beszámít-e az én esetemben a 6 év amit gyermekneveléssel töltöttem, független attól , hogy jogviszonyban álltam-e vagy nem. Egyértelmű pontos választ kérek,mert nagyon fontos. Köszönöm!
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

 

10. kérdés

Magdi
15:25:32
2019-06-18
Kedves Tünde! Nők 40 nyugdíjazással kapcsolatos kérdésem lenne. 61-es születésű vagyok 1980 óta dolgozom, 2 gyermeket neveltem, az első gyermekem születése előtt is dolgoztam, jogosult voltam a GYES-GYED ellátásra, de mikor megszületett a kislányom a jogviszonyom a gyermekneveléssel töltött idő alatt szünetelt, majd ismét folyamatosan dolgoztam, amikor a második kislányommal voltam Gyes-en akkor nem szünt meg a jogviszonyom, de ugyanúgy a 3 évig kaptam a nevelésért járó GYES-GYED-et. A kérdésem az, hogy a Nők 40 évébe teljes egészébe beszámít-e az én esetemben a 6 év amit gyermekneveléssel töltöttem, független attól , hogy jogviszonyban álltam-e vagy nem. Egyértelmű pontos választ kérek,mert nagyon fontos. Köszönöm!
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

 

11. kérdés

neuner
15:23:44
2019-06-05
Tisztelt Szatmáry Tünde Katalin!
Egy 20éve különélő jogilag nem elvált nyugdíjas házaspár mindkét tagja 15, illetve 20 éve él élettársi kapcsolatban. A hölgy élettársa elhalálozott. Kaphat-e a visszamaradt élettárs özvegyi nyugdíjat az elhalálozott élettárs után? Jól tudom, hogy a férj után a különélés miatt, a felbontatlan házasság ellenére sem lenne jogosult özvegyi nyugdíjra annak halála esetén? Válaszát köszönöm. Üdvözlettel Pfeiler Gyuláné
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

 

12. kérdés

Marika1956
10:11:20
2019-05-07
Tisztelt Szatmári Tünde Katalin!

Azzal kapcsolatban szeretnék,segítséget kérni,hogy 1970-1985-között kártológép kezelőként dolgoztam a Kelenfödi Textil Ipari Vállalatnál! Jelenleg 62-éves vagyok,az lenne a kérdésem,hogy a végzet munka köröm,bele tartozik e a veszélyes munkavégzések körébe,és ezen munka után jár e korkedvezményre jogosító idő?Mert,ha esetleg járna,akkor hamarabb tudnék nyugdíjba vonulni,mint a betöltött 64 év 183 nap!
Segítségét előre is köszönöm !
Tisztelettel: Marika!
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

 

13. kérdés

Laci
15:53:21
2019-04-09
Kedves Szatmáry Tünde Katalin, szeretném a segítségét kérni. A Főváros VIII. ker. Kormányhivatala felszólított a nyugdíj szolgálati időm egyeztetésére. A megküldött levelükben "természetesen" hiányos a lista, hiányzik a katona időm és a főiskolai időm is, ezeket persze igazolni tudom az eredeti iratokkal (leckekönyv, katonakönyv), de a szakközépiskolai idő kérdéses számomra.
Egy ezzel kapcsolatos korábbi újságcikkből nekem azt a következtetést sikerült levonnom, hogy a Legfelső Bíróság 4/2007. számú KPJE jogegységi döntése alapján a módosított 14/1976. (XII.1.) MÜM-OM együttes rendeletben szereplő szakmákat oktató szakközépiskolákban töltött tanulmányi idő beleszámít a nyugdíj szolgálati időbe. Én is egy ilyen iskolába jártam 1978 - 82 között szakközepesként és villanyszerelő képesítést szereztem, ami a cikkben hivatkozott rendeletben szerepel a felsoroltak között.
Jól gondolom-e, hogy az ott eltöltött 4 év is beleszámít a szolgálati időmbe? Köszönettel Molnár László
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

 

14. kérdés

Rozália
12:48:34
2019-02-12
Tisztelt Szatmáry Tünde Katalin!
2018. július elején 30 év ledolgozott munkaviszonnyal mentem nyugdíjba. A nyugdíjam nagyon kevés. Kérhetem-e a nyugdíjam újra számolását pár hónap elteltével? Kihez kellene fordulnom ez ügyben?
Köszönöm szíves válaszát!
Üdvözlettel:Rozália
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2019-05-13 01:31:46

Tisztelt Rozália! Természetesen kérheti a megállapított saját jogú nyugdíj "újraszámolását". Javaslom , hogy felülvizsgálati kérelemet terjesszen elő a határozaton szereplő úgyszámra hivatozva a határozatot hozó szerv felé. Üdvözlettel:Szatmáry Tünde Katalin www.ugyintezesazonnal.hu

 

15. kérdés

Zira
12:34:11
2018-11-23
Tisztelt Tünde!
Megvan a 40 ledolgozott évem 28-at itt Magyarországon és 12-öt Romániában dolgoztam le. Most nov. 15-én letelt a felmentési időm kértem is a nyugdíjazásom és azt mondták várjam meg a jan. 16-át mivel akkor betöltöm a 64. évemet és kérhetem az öregségi nyugdíjat.A probléma számomra a két hónap ami még hátra van mivel már nem is dolgozom de nyugdíjas sem leszek. Az volt a magyarázat hogy így magasabb lesz a nyugdíj de semmiféle számítást nem végeztek tehát konkrétan semmivel nem támasztották alá az információt csak gyorsan döntsem el mit szeretnék.Ezért fordulok önhöz tanácsért. Tisztelettel Kenderesi rozália
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2019-01-01 20:34:13

Kedves Rozália! Mivel időközben személyenes is átbeszélük ügyét ezért jó és határozott döntést tudott hozni. Köszönöm a bizalmat. Boldog Új Évet Kívánok. Üdvözlettel: Szatmáry Tünde Katalin

 

16. kérdés

Khelly
11:53:54
2018-10-31
Ha egy jogszerző időt/jogviszonyt Határozatban elismer a Hivatal, a következő határozatában ugyanezt az időt törölhet?
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2018-11-04 11:51:20

Amennyiben a határozat jogerős akkor nem. Viszont volt rá példa a gyakorlat során, hogy a hivatal módosította a határozatot. Viszont amennyiben a hivatal nem ismeri el a biztosítási jogviszonyt szolgálati időként, úgy az igénylőnek számos egyéb jogszabályban előírt lehetősége áll fenn pl: bizonyítási eljárás lefolytatása... stb. Tisztelettel:Szatmáry Tünde Katalin

 

17. kérdés

Khelly
11:51:36
2018-10-31
1990-es évekbeli munkajogviszonyt nyugdíj jogszerző időként a munkavállaló 8ügyfél) a munkáltató munkaviszony megszűnésekor kiállított cégszerűen aláírt munkáltató igazolással kérte az illetékes kormányhivataltól elismerni, de a Hivatal azt nem fogadta el annak ellenére sem, hogy két tanú igazolta, hogy ismeretük szerint (látták ott) ott dolgozott, de az időszakot, időtartamot nem tudták pontosan meghatározni. A munkáltatónál az üzletvezetőn, mint foglalkoztatón kívül más foglalkoztatott nem volt.
Hogyan, milyen módon lehet e jogviszonyt több, mint 25 év elmúltával igazolni, amit elfogad/ el kell fogadnia a Hivatalnak?
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2018-11-04 11:54:39

Tisztelt Kérdező a kérdését megválaszoltam. Egyéb az ügyhöz kapcsolódó választ az adatvédelmi szabályoknak megfelelően konzultáció során tudok adni, mivel nem ismerem az ügy összes részletét. Köszönöm. Tisztelettel:Szatmáry Tünde Katalin

 

18. kérdés

Eszter Búz
08:11:26
2018-10-17
Kedves Tünde!
Férjem júniusban meghalt, özvegyi nyugdíjat szeretném megigényelni Németországból. Férjem onnan ment 46 éves munkaviszonnyal nyugdíjba, mivel német állampolgár. Itt Mo. 21 év házasság volt meg. Nem kapok semerről segítséget, igénylést kellene beadnom az özvegyi nyugdíjhoz, de senki nem tudja vidéken, hogy mi ennek a menete! Kérem segítségét, melyik hivatalhoz és hova menjek? Köszönöm
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2018-10-25 07:41:46

Kedves Eszter! Természetesen teljes körű ügyintézés keretében tudjuk lebonyolítani az ön ügyét. Pontosan ezért vagyok,hogy önnek ne kelljen nemzetközi nyugdíjat intézi, idegeskedni, és utazni vidékről Budapestre. Amennyiben szeretne egyeztetni az özvegyi nyugdíj igénylésével kapcsolatosan,kérem vegye fel velem a kapcsolatot. www.ugyintezesazonnal.hu oldal kapcsolati oldalán.Üdvözlettel:Szatmáry Tünde Katalin

 

19. kérdés

Eva
04:57:42
2018-10-12
Kedves Tünde!
1954 májusában születtem.Magyarországon és Svájcban dolgoztam, csak igazolt és hivatalosan elismert munkaviszonyaim vannak. Minden szükséges dolgot idejében beadtam -előzetes szolg. i.megállapításom is volt-.Svájcból már kapok is nygd.-t,de a magyar megállapításom lassan 1 éve késik.Jogosultságomat megállapították,nyugdíj előleget kapok,azonban hiánypótlást nem kértek és semilyen tájékoztatást nem adtak.Telefont nem veszik fel, e-mailre nem válaszolnak.Mit tehetnék ügyem lezárásának érdekében?
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2018-10-25 08:07:11

Kedves Éva! A magyar hivatal az ön esetében felveszi a kapcsolatot az érintett ország illetékes szervével. Sajnos a két ország közti kommunikáció szinte minden egyeztetésnél hosszadalmas. Mivel a külföldi szerv még nem válaszolt a magyar hivatal megkeresésére,ezért került megállapításra az ön részére nyugdíj előleg. A külföldi szerv válaszát követően a hivatal az igénylés napjától visszamenőleg fogja önnek a teljes összegű nyugellátást megállapítani. Tisztelettel:Szatmáry Tünde

 

20. kérdés

anyuci
18:58:40
2018-10-04
üdvözlöm
érdeklődnék hogy most egy év eltelt az ideglenes özvegyi nyugdíj és azt szeretném kérdezni hogy még jár e az özvegyi nyugdíj még mert van egy beteg gyermekem és az árvaellátást kapja csak most megint kellet ki tölteni az iskolával a papírt és a családi pótlékról a szakorvosi papírt még azt szeretném meg kérdezni hogy az árvaellátásnak a felét sem kaptuk meg ebbe a hónapba azt még meg kapjuk ami jár még kérem írja meg nekem ezt előre is meg köszönöm
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2018-10-25 07:54:16

Tisztelt Hölgyem! Az árvaellátást a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság folyósítja: 1137. Budapest Váci út 73. Törzsszámra való hivatkozással tud a folyósító szervnél érdeklődni, akár telefonon, írásban vagy személyesen a fenti címen lévő ügyfél szolgálaton. Tisztelettel:Szatmáry Tünde

 

21. kérdés

Józsiszeged
14:28:04
2018-09-11
Romániai öregkori nyugdíjas vagyok,nyugdíjamat is Romániában kapom.Három év hivatalos magyarországi (megyei kormányhivatalnál)munkaviszony alatt levont 10% nyugdíjjárulék visszaigényelhető-e? Ezen kívül más munkaviszonyom nem volt Magyarországon,rendelkezem magyar állampolgársággal és itt élek.
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2018-10-25 07:56:24

Tisztelt József! Kérem keressen fel egy konzultációra. Látnom kellene az ügyben keletkezett valamennyi dokumentumot. weboldalam a cikkem végén megtalálja. www.ugyintezesazonnal.hu

 

22. kérdés

Zsuzsa
10:19:03
2018-09-06
Tisztelettel?:40 évvel mentem nyugdíjba. jelenleg már korbetöltött öregségi nyugdíjas vagyok 2017.novemberétől.lehetőségem lenne állami óvodában óvónőként dolgozni. milyen lehetőséggel tudnák munkát vállalni,minden megoldás érdekelne. Köszönettel várom válaszát.
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2018-10-25 07:59:42

Kedves Zsuzsa! Természetesen vállalhat munkát, és nincs jövedelem korlát sem. (Tehát ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy annyit dolgozik az öregségi nyugdíj mellett, és annyit keres amennyit szeretne.) A nyugdíj adómentes, viszont ha van mellett szerzett éves adóköteles jövedelme akkor adóalapot képez. Tisztelettel:Szatmáry Tünde

 

23. kérdés

berzsanppal@gmail.com
16:34:26
2018-07-01
Kedves Tünde!2019.01.27-én töltöm be a64 életévemet.Vasárnapra esik.2013.12.31-ig hivatalból rendezve a munkaviszonyom.Mia teendőm mivel ünnepnapra esik a az ügyintézés.Várom megtisztelő válaszát.Tisztelettel Pali.
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

 

24. kérdés

jano53
05:58:14
2018-07-01
Kettős magyar-román állampolgár vagyok,Budapesten élek, magyarországi nyugdíjamat már megkaptam, Romániában ledolgozott több mint 19 év után, a nyugdíjkorhatárt (ami ott 65 év) szeptemberben érem el; kérhetem az esedékes román nyugdíjam részét az ottani lakcímemre, úgy hogy egy Romániában nyitott bankszámlára utalják ? Köszönöm!
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

 

25. kérdés

donsac
11:02:00
2018-06-13
Kedves Tünde!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy ha valaki rokkant nyugdíj és mellette dolgozott 14 évet, bejelentve, fizetve minden adót és terhet, akkor azt a nyugdíj idejébe miért nem számolják bele?

Köszönettel várom válaszát!

Kiss István
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

 

26. kérdés

gyfe
15:47:49
2018-06-01
Tisztelt Szakértő!

Amennyiben 1954-es férfi 40 év igazolt szolgálati idővel rendelkezik, úgy hogy az első 14 évet külföldön (románia) majd az utolsó 26 évet Magyarországon szerezte akkor fog-e kapni külföldről is nyugdíjat?
Amennyiben jogosult akkor kinek kell ezt igényelnie a külföldi féltől? Saját magának külföldön kell benyújtania vagy a Magyar nyugdíjfolyósító intézeten keresztül automatikusan történik az igénylés?
Amennyiben az igény elfogadásra kerül a román fél felől automatikusan utalja havonta a nyugdíjas számlaszámára?
Az ezzel kapcsolatos kommunikáció hogyan történik a Magyar folyósítón keresztül vagy a román fél közvetlenül az igénylővel?

Köszönettel:
Fekete Gyula
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2018-10-26 20:07:56

Válasz....

Tisztelt Fekete Gyula! Amennyiben ön jelenleg életvitelszerűen Magyarországon lakik(lakcím kártyáján is magyar állandó lakcím szerepel)akkor a Fiumei úton lévő Nemzetközi Ügyfélszolgálat az illetékes az igénybenyújtás szempontjából. Én javaslok önnek egy személyes konzultációt, mivel egyéb számos feltétele is van a nemzetközi nyugdíj igénylésnek. Köszönettel:Szatmáry Tünde Katalin email:ugyintezes21@gmail.com illetve www.ugyintezesazonnal.hu oldalon megtalálja a telefon számom.Köszönöm.

 

27. kérdés

ORBAN1
17:13:49
2018-05-07
Tisztelt Szatmáry Tünde Katalin!

Az öregségi nyugdíjkor utáni munkavégzéssel történő nyugdíjnövelés számítási módszerével kapcsolatos lenne a kérdésem.
Ha pl. valaki az öregségi nyugdíjkor elérésekor 43 év szolgálati idővel rendelkezik és tovább dolgozik 3 évvel, hogy számolják a növekményt?
Évi 6%-al (havi 0.5%) nő a valorizált átlagkereset 86%? (43 év) 86% x 1.18 = 1.0148
Vagy figyelembe veszik a szolgálati idő növekedését, mivel ez 46 évre nő ebben az esetben, a 92% (46 év), ez emelkedik az évi 6 %-al.
92% x 1.18 = 1.18
Vagy egészen máshogy számolják.

Tisztelettel,
Orbán Sándor
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2018-06-06 18:32:01

Tisztelt Sándor! Ha valaki a korhatár betöltéséve nem vonul nyugdíjba, ha nem dolgozik akkor 30 naponta 0,5% al növeli ellátást. 43 év elismert szolgálati idő után az átlagkereset 86%.-át veszik figyelembe a nyugdíj megállapításnál. Természetesen nyugdíj előszámítás igénybe vehető. Üdvözlettel:Szatmáry Tünde Katalin

 

28. kérdés

ORBAN1
17:11:49
2018-05-07
Tisztelt Szatmáry Tünde Katalin!

Az öregségi nyugdíjkor utáni munkavégzéssel történő nyugdíjnövelés számítási módszerével kapcsolatos lenne a kérdésem.
Ha pl. valaki az öregségi nyugdíjkor elérésekor 43 év szolgálati idővel rendelkezik és tovább dolgozik 3 évvel, hogy számolják a növekményt?
Évi 6%-al (havi 0.5%) nő a valorizált átlagkereset 86%? (43 év) 86% x 1.18 = 1.0148
Vagy figyelembe veszik a szolgálati idő növekedését, mivel ez 46 évre nő ebben az esetben, a 92% (46 év), ez emelkedik az évi 6 %-al.
92% x 1.18 = 1.18
Vagy egészen máshogy számolják.

Tisztelettel,
Orbán Sándor
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

 

29. kérdés

marcso93
00:47:17
2018-04-26


Tisztelt Szatmári Tünde Katalin!
Szabó Mária vagyok, 64 éves. Jelenleg Németországban dolgozom már 5. éve.
A kérésen Ön felé az lenne, hogy segítsen nekem legyen szíves, a Németországban ledolgozott éveim után a részleges nyugdíj megállapításának elintézésében. A jövő év 2019. április 15. ével szeretnék végleg hazamenni.
Június 30. án megyek haza szabadságra 2 hétre. Ha esetleg személyes találkozó szükséges ahhoz, hogy megtudjuk beszélni, milyen papírokat kell beszereznem, akkor ezalatt az idő alatt tudok időt szakítani rá.
Tisztelettel: Szabó Mária
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2018-05-31 16:40:03

Kedves Mária! Természetesen állok rendelkezésre. Az elérhetőségeim és a telefon számom a weboldalamon megtalálja. www.ugyintezesazonnal.hu üdvözlettel:Szatmáry Tünde Katalin

 

30. kérdés

tyukikak 5
11:28:10
2018-03-14
A férjem egy hónapja elhunyt.Leszázalékolták,36% lett az akkori egészségállapota.Sajnos az utóbbi évek alatt nem lett annyi bejelentett munkaviszonya, amennyi a rokkantellátáshoz szükséges volt.Semmiféle ellátást nem kapott sehonnan, én fizettem még az eü.ellátáshoz szükséges összeget is, valamint a gyógyszereit-volt néhány-.1955.10.08-án született.Bejelentett munkaviszonya a megelőző években 33 év. Kérdésem, hogy számithatok-e bármiféle özvegyi ellátásra utána?
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2018-06-06 18:21:32

Tisztelt Hölgyem! Ön nem írta , hogy mikor született, illetve hogy részesül.-e jelenleg valamilyen nyugdíj vagy nyugdíj szerű ellátásban? Tisztelettel:Szatmáry Tünde Katalin

 

31. kérdés

ibolysza
11:46:47
2018-02-28
Kedves Tünde! Olvasgatva a nyugdíjszabályokat ráakadtam egy oldalra, ahol az évek megváltásáról volt szó. Azt nem tudtam kivenni a cikkből, hogy a 40 éves munkaviszonyhoz is meg lehet-e váltani azt az 5 évet,vagy csak a kor szerinti nyugdíjazáshoz lehet kérvényezni ?Én 55 éves leszek idén,mivel voltam háztartásbeli és kétszer is munkanélküli,nem sok esélyem van a 40 évre.Szeretnék a férjemmel nagyjából egy időben nyugdíjba vonulni,neki még kb. 7 éve van addig . Két gyermeket neveltünk,szakmunkás vagyok,1980-ban kezdtem dolgozni .Válaszát előre is megköszönve maradok tisztelettel: Kovácsné Ibolya
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

 

32. kérdés

gabortibor
22:46:50
2017-12-16

Tisztelt Szatmáry Tünde Katalin!

Nyugdíj igénybejelentéssel kapcsoltban szeretnék tanácsot kérni.Én ugyanis 1954 július 22-én,születtem,és azt szeretném tudni mi volna az a dátum amikor nyugdíj igényemet benyújthatom?

Tisztelettel,Gábor Tibor
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2017-12-17 10:54:52

Kedves Tibor! Az önre vonatkozó korhatár 63 év 183 nap. Mivel július 22.-én van volt 63 éves így a 183 napot hozzá számolva a nyugdíj igénylés időpont 2018.január 21. Fontos, hogy ha munkaviszonyban áll azt előtte megszüntesse. Amennyiben további kérdése merülne fel akkor várom sorait az ugyintezes15@gmail.com -ra. Üdvözlettel: Szatmáry Tünde Katalin

 

33. kérdés

gabortibor
22:44:50
2017-12-16

Tisztelt Szatmáry Tünde Katalin!

Nyugdíj igénybejelentéssel kapcsoltban szeretnék tanácsot kérni.Én ugyanis 1954 július 22-én,születtem,és azt szeretném tudni mi volna az a dátum amikor nyugdíj igényemet benyújthatom?
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

 

34. kérdés

simonmaria
16:47:46
2017-11-17
Tisztelt Szatmáry Tünde Katalin!
A nyugdíjprémium és a korrekció kapcsán szeretném a tanácsát kérni.
2017 szeptember 12-ig rokkant ellátásban részesültem. Szeptember 12-től öregségi nyugdíjas vagyok korhatár betöltéssel és nem kaptam meg a nyugdíjprémiumot és a korrekciót, miért nem vagyok jogosult rá?
Az Erzsébet utalványra sem leszek jogosult?
Ez esetben hova forduljak?

Előre is köszönöm a válaszát.

Csikósné Simon Mária
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2017-11-18 14:06:01

Kedves Mária! Kérem írásba jelezze a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnak, hogy nem kapta meg a visszamenőleges nyugdíj emelést és a nyugdíj prémiumot. Természetesen az Erzsébet utalványt az ön részére is kiküldi a hivatal. Üdvözlettel: Szatmáry Tünde

 

35. kérdés

Gabi
23:11:46
2017-10-30
Kedves Tünde!
Miért kell ahhoz személyes konzultáció, hogy leírjon egy tól-ig dátumot?
Vagy a konzultáció ingyenes?
Üdvözlettel
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2017-10-31 08:46:14

Kedves Gabi! Azért javasoltam személyes konzultációt, mivel nem láttam az ügyben keletkezett határozatot vagy határozatokat. 2007. 01.01.-ig hatályos 1997.évi LXXX 25 par. tudnám önnek figyelmébe ajánlani.

 

36. kérdés

Gabi
13:06:31
2017-10-24
Tisztelt Tünde!
Szeretném a segítségét kérni. Nyugdíj előtti adategyeztetés során derült ki, hogy miután leszázalékoltak, (22 éve)a további éveimet (leszázalékolás után is folyamatosan dolgoztam)csak részben fogadták el. Tudom, hogy azokat az éveket amikor nem kellett nyugdíjjárulékot fizetni, azokat nem veszik figyelembe. Mivel azonban még így sem egyeznek az általuk közölt adatok, szeretném megtudni, mely időszakot, éveket érinti, hogy nem kellett járulékot fizetni.
Köszönettel
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2017-10-30 22:08:58

Kedves Gabi! Személyes konzultációt javaslok részletes egyeztetés céljából. Köszönettel és Üdvözlettel:Szatmáry Tünde Katalin

 

37. kérdés

Szűcs Enikő
11:10:44
2017-10-23
Kedves Tünde! Nagynéném június 1-jén betöltötte 63. életévét és október 1-jén elérte a részére esedékes nyugdíj korhatárt. 20 év szolgálati idővel rendelkezik, mai napig gondozza fogyatékkal élő gyermekét,aki önállóan nem tudja magát ellátni. Kérdésem, hogy mikor kell beadnia a nyugdíj iránti igényét és mikor mondja vissza az ápolási díjat, hogy ne maradjon ellátatlan. Vagy ennek a járadéknak a megszűnése automatikus? Van ezzel kapcsolatos kötelezettsége?

Tisztelettel: a Kérdező
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2017-10-30 22:06:52

Tisztelt Hölgyem! Az érintett hölgy 63,5 évesen igényelheti a korbetöltés címén járó öregségi nyugellátást.2017 június 1.-től számítva az 2017. december 1.-lesz . A nyugdíj igényt előterjesztheti 30 nappal hamarabb mint december 1. Ha az ápolási díjat 10 évet meghaladóan kapja akkor nem kell megszüntetni. Amikor előterjesztette a nyugdíj igényét akkor forduljon az Ápolási díjat folyósító szervhez a bejelentési kötelezettségének eleget téve. Üdvözlettel:Szatmáry Tünde Katalin

 

38. kérdés

kormendi111
16:50:14
2017-10-03
T. Tünde. Nyugdijügyben szeretnék tanácsot kérni.Már nyugdijjas vagyok április óta.Előzőleg 2011,2014-2015,2016-ban beadtam a nyugdijjigényemmet a nők 40 eves kedvezményes nyugdijjára.Mindig elutasitottak mert azt mondták,az Én esetemben 30 efektive munkában eltoltött év kell és ápolási dijjból beszámitanak 10 évet./van egy fogyatékos fiam akivel 13 évig ápolási dijjon voltam/Azt mondták most tavasszal lett meg a 30 évem effektive munkában eltöltve/.Megkaptam a nyugdijhatározatot elmehettem nyugdijba.A nyugdijmegállapitó határozatban az effektive munkában eltöltött év 32.5 év volt,tehát 2.5 évvel ezelött elmehettem volna nyugdijba.Az ügyintéző azt mondta,hogy nem kaphatok kártéritést,mert folyamatosan dolgoztam és nem volt megszakitásAmiatt dolgoztam mert valamiből meg kelett élnem ,ha nyugdijba nem engednek. Kár ért mert + 2.5 évet dolgoztam.Azt mondták hogy a GYES-t előzőleg a határozatokban nem ismerték el effektive munkában eltöltött évnek,pedig munkaviszonyban voltam.Áprilisban a nyugdijmegállapitó határozatot nem felebeztem meg.Mit tehetnék most,mert Engem kár ért emiatt,hiszen nem a + évet akartam,hanem nyugdijba szerettem volna menni. Van-e valamilyen kártéritésre lehetőség.A választ előre is köszönöm Rózsika 101
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2017-10-15 20:02:19

Kedves Rózsika! Azt javaslom, hogy szíveskedjen egy felülvizsgálati kérelmet előterjeszteni az ONYF. hez címezve. Írásba tegye fel kérdéseit. Önnek erre szakosodott jogászok fognak válaszolni. Amennyiben ezt sem tudja elfogadni úgy javaslom hogy keressen fel egy szakosodott ügyvédet. Tisztelettel: Szatmáry Tünde katalin

 

39. kérdés

zimas
11:26:36
2017-09-07
Kedves Katalin! A Párom 1955.05.25 születésű és normál esetben 2 év múlva mehet nyugdíjba. Olvastam, hogy van lehetőség veszélyes üzemben eltöltött 10 év után 2 év korkedvezményre. A Váci Dunai Cementmű DCM-ben eltöltött 10 év meleg üzemben kemence karbatartóként ebbe a kategóriába tartozik? Jár neki a 2 év korkedvezmény?
Üdv. Sylvi
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

 

40. kérdés

Juhász József
12:32:00
2017-08-12
Szeretném megkapni Szatmári Tünde elérhetőségét mert az előre kifizetett szerződés értelmében 2017 augusztus elején kellett volna indítani a nyugdíj kérelmet.
Sajnos az ismert telefon számain nem lehet
elérni.
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2017-08-12 14:19:07

Tisztelt Juhász Úr! Úgy vélem megbeszéltük a fontos dolgokat. Jelenleg szabadságon vagyok. Tisztelettel:Szatmáry Tünde

 

41. kérdés

Juhász József
12:30:00
2017-08-12
Szeretném megkapni Szatmári Tünde elérhetőségét mert az előre kifizetett szerződés értelmében 2017 augusztus elején kellett volna indítani a nyugdíj kérelmet.
Sajnos az ismert telefon számain nem lehet
elérni.
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2017-08-12 14:20:07

Elérhetőségeim: Ugyintezes15@gmail.com illetve ugyintezesazonnal.hu kérem írásba szíveskedjenek megkereséséüket elküldeni. Köszönettel:Szatmáry Tünde

 

42. kérdés

damasdiandor
13:36:18
2017-07-07
Kedves Tünde!
Azt szeretném megtudni, hogy a nyugdíjadatok előzetes egyeztetése folyamatában mi a következő lépés, ha a határozat megfellebbezését követően immár 10 hónapja semmiféle válasz nem érkezett a nyugdíjbiztosítási igazgatási szervtől? A fellebbezés határidőn belül ügyfélkapun keresztül került benyújtásra. 180 nap elteltével ugyancsak ügyfélkapun keresztül érdeklődtem, mikorra várható a válasz. Arra sem érkezett semmi. 55-ös vagyok, tehát a kötelező egyeztetés alanya.
Tehát mi a következő lépés, hova fordulhatok?

Köszönettel: DA
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

 

43. kérdés

tokmány
09:47:14
2017-07-05
Tisztelt nyugdíjszakértő,kedves Tünde!
A nők 40éves korkedvezményes nyugdíjával lenne kérdésem.Tudomásom szerint ,hogy korkedvezménnyel nyugdíjba menjen valaki összesen 40 év jogosultságnak meg kell lennie.Ebből32év szolgálati időt igazolni kell.Állítólag a többi gyerekek után jóváírhatóak.Nos az lenne a kérdésem az én esetemben,ha igazolni tudok 32 évet,és mellette nevelek egy tartósan beteg gyereket/epilepszia/akkor mennyi kedvezmény illet meg? Igaz hogy a tartósan beteg gyerek után több akár10 évet is figyelembe vesznek,vagy ez több mindentől függ? Ezzel nem vagyok igazán képben.
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!További szép napot!
Mátéfi Ilona
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2017-08-12 14:23:07

Tisztelt Mátéfi Ilona!!! A tartósan beteg gyermek részére kiállított igazolását szíveskedjen a nyugdíj igényéhez csatolni mivel az igény- elbírálás egy összetett folyamat ezért a részletek alapos ismerete szükséges az állásfoglaláshoz.Amennyiben pontos választ szeretne kérem emailben szíveskedjen megkeresni.Köszönöm.

 

44. kérdés

Banyuska50
10:05:52
2017-04-06
Kedves Szatmáry Tünde!
Szeretném megkérdezni Öntől, hogy az akkori adategyeztetés alapján 2014.nov.30-val elogadott szolg.időm 38 év 300 nap a nők 40 kedv.teljes nyugdíjra jogosító időm, továbbá a ker.tev.jogviszonyban szerzett időm 33 év 119nap volt. 2016.02.02-án újra munkaviszonyom lett, mert bekerültem a Nők 40+ programba a munkaügyi kp.által. Az én számításom szerint az utolsó munkanapom 2017.április 28.-a lesz.A kérdésem az, hogy már most a felmondási idő alatt beadhatom a nyugdíjkérelmet, vagy csak ápr.28.után.
Válaszát előre is megköszönöm.
Üdvözlettel Herczku Andrea
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

 

45. kérdés

t-zsolt63
12:40:45
2017-02-07
Tisztelt Szatmáry Tünde! Takács Zsoltné vagyok, 1960-ban születtem. Már kérdeztem Öntől a Nők kedvezményes 40 év után járó gyugdíj felöl. 40 év elismert szolgálati időn belül 32 év kereső tevékenységet kell leigazolni. A kérdésem a következő lenne: Ha én Magyarországon szereztem 32év 152 nap kereső tevékenységet, Ausztriában 4 év szolgálati időt, 5 év kereső tevékenységet, akkor kérhetem-e a 40 év járó kedvezményes nyugdíjat, akkor is, ha jelenleg is még dolgozom itt AUSZTRIÁBAN? mEGKÖSZÖNVE VÁLASZÁT, MARADOK TISZTELETTEL:TAKÁCS ZSOLTNÉ
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2017-02-16 19:30:55

Tisztelt Hölgyem! Mivel az ügye nemzetközi érintettségű ezért személyes konzultációt javaslok. weboldalamon valamint bemutetkozásomban megtalálja elérhetőségeinket. Tisztelettel:Szatmáry Tünde

 

46. kérdés

t-zsolt63
18:35:01
2017-01-26
Tisztelt Szatmáry Tünde!Szeretném igénybe venni a nők kedvezményes /40/ év után járó nyugdíjat. 1960-ban születtem, Magyarországon 32év leigazolt munkaviszonnyal rendelkezem. Jelenleg Ausztriában dolgozom , ahol 5év munkaviszonyom van.Összesen ez 37 évet jelent. Jár-e plusz év a 3 gyermekem után?Üdvözlettel:Takácsné Kati
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2017-01-27 11:52:49

Tisztelt Katalin. Plusz 1 év külön kedvezmény nem jár a gyerekekre. Ha további kérdése javaslok egy személyes konzultációt. www.ugyintezesazonnal.hu oldalon megtalálja elérhetőségünket. üdvözlettel:Szatmáry Tünde

 

47. kérdés

Mária60
13:57:47
2017-01-15
Kedves Tünde !
60 éves volt pedagógus vagyok , 1974 óta dolgozom ovónőként , jelenleg semmilyen ellátásban nem részesülök , kérdésem ,részesült vagyok RÉSZNYUGDIJRA ? megvan a 20 év ledolgozott szolgálati időm ,még több is , Mit tudok tenni és hová forduljak ,nagyon elvagyok keseredve ! Köszönettel Mária60
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

 

48. kérdés

ladanyil767
17:10:32
2017-01-11
Tisztelt Hölgyem!

60 éves vagyok, jelenleg még öt évet kellene dolgoznom, de a kollégáimtól hallottam, hogy mivel repülőgép szerelőként dolgozok, nyugdíj korkedvezmény jár. Pár kollégám be is adta az igénylést, de elutasították őket, arra hivatkozva, hogy csak hajózó szerelőnek jár nyugdíj korkedvezmény, azonban a korkedvezményre jogosító munkakörök jegyzékében, a 2-es számú mellékletben szerepel ez a munkakör is "12012" számmal. Ezúton szeretném kérdezni, hogy jár-e a korkedvezmény vagy sem.

Üdvözlettel:
Ladányi László
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2017-01-13 19:28:14

Tisztelt László! Adja be az igényét és a hivatal a munkáltatói igazolás alapján fogja elbírálni igényét ugyan is ez alapján döntik el, hogy korkedvezmény jár -e önnek. Amennyiben az I.fokú határozattal nem ért egyet úgy fellebbezéssel fordulhat az ONYF.hez.

 

49. kérdés

Erzsi mama
14:28:21
2017-01-11
Szeretném kérdezni, hogy én 49 évesen /32 ledolgozott év/mentem rokkant nyugdíjba. Akkor 67%al mehettem el, és a bérem 67%át kaptam meg nyugdíjként. Mivel már idős vagyok kérhetem e a mostani szabály szerint a nyugdíjam korrigálását?
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2017-01-13 19:42:36

Tisztelt Hölgyem! Leveléből nem derül ki, hogy ön jelenleg hány éves és mióta részesül öregségi nyugellátásban? Így ezen adatok hiányában azt tudom javasolni, ha nem ért egyet nyugellátásának összegével akkor terjesszen elő felülvizsgálati kérelmet, illetve igényeljen méltányossági nyugdíjemelést illetve egyszeri nyugdíj segélyt. Az onyf.hu nyomtatványok címszó alatt megtalálja a két formanyomtatványt.

 

50. kérdés

Fokker
20:26:21
2017-01-09
Tisztelt Szatmáry Tünde !
Szeretném megkérdezni,hogy a 1058 2 számu melléklet mely tartalmazza a korkedvezményes munkaköröket melyik jogszabályhoz tartozik és mikortól hatályos.
Üdvözlettel
Gremen Géza
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

 

51. kérdés

Kutasi Istvánné
08:27:01
2017-01-02
Mikor mehetek nyugdijba? már nem dolgozhatom a betegségem miatt 53 elmúltam 33évem van bedolgozva
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2017-01-02 10:18:50

Tisztelt Hölgyem! Mivel nem rendelkezik a nők kedvezményes öregségi nyugdíjához szükséges 40 év elismert szolgálati idővel,ezért javaslom , hogy igényeljen egészségkárosodáson alapuló ellátást. Mivel rövid leveléből arra tudok következtetni, hogy betegsége miatt szeretne ellátásba részesülni. A lakhelyéhez legközelebbi illetékes ügyfélszolgálaton illetve Kormányablakba tudnak önnek részletes személyre szabott felvilágosítást adni. Üdvözlettel:Szatmáry Tünde

 

52. kérdés

Hazy Terka
14:47:13
2016-11-30
Kedves Tünde! Elnézését kérem de az előbbi levelembe elírtam a születési évem 1955. Elnézését kérem.
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

 

53. kérdés

Hazy Terka
13:13:45
2016-11-30
Tisztelt Hölgyem! 2004-ben leszázalékolás miatt - ami végül nem történt meg - a NYUFI megküldte részemre a kiszámolt időmet.(26 év 265 nap) Azóta folyamatosan ugyanazon a helyen dolgozom. 2019.juliusban töltöm be a 62. életévemet.Még nem kaptam értesítést, úgy mint sok hasonló korú társam. Mi ennek az oka. Nekem kell felkeresni őket, vagy még várhatom.
Jövőre lessz meg a 40 évem, de szeretnék a nyugdíjig dolgozni, ugyanis 2019-ben lessz meg a munkahelyemen a 30 éves jubileum. Jól teszem ha addig maradok? Ja ez egészségügy.
Megköszönöm fáradozását.
Tisztelettel.
Házy Ferencné
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

 

54. kérdés

Irénke
23:44:12
2016-11-22
Tisztelt hölgyem!!Édesanyámról lenne szó aki 1991-ben úgynevezet előnyugdíjba ment el 7000 ftal!Most 76 éves és az özvegyi nyugdíjjal együtt nincs 80 ezer a nyugdíja! A kérdésem az,hogy mikor elérte a rendes nyugdíj korhatárt akkor kellett e volna intézni,hogy újból"számolják" a nyugdíját! Lehet -e most még ?Esetleg valamennyi időre visszamenőleg! Köszönöm válaszát!
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2017-01-02 10:34:23

Tisztelt Hölgyem! Azt nem közli, hogy édesanyjának a korbetöltése előtt volt -e valamilyen biztosítási jogviszonya? Mert ha igen akkor a korhatár elérése után 6 hónapig lehet kérni a nyugdíj újra számolását. Jelen esetben a fent leírtak alapján, felülvizsgálati kérelmet lehet előterjeszteni. Ezen kívül javaslom méltányossági alapon történő nyugdíj emelés valamint egyszeri úgynevezett nyugdíj segély előterjesztését. Tisztelettel:Szatmáry Tünde

 

55. kérdés

Léhi László
14:13:42
2016-11-07
Tisztelt Szatmáry Tünde!
2011-ben átmeneti járadékos lettem, megállapították a nyugdíjamat, és annak a 75 %-át kapom a mai napig. 2011 decemberben eltörölték az átmeneti járadékot , átkerültem a rokkantsági kategóriába, változatlanul kaptam a pénzt.Beadtam a nyugdíj iránti kérelmemet, a 63 évemet betöltöttem.
Olvasom, 22 munkanap a határidő, már letelt 40 munkanap is, és semmi levél, semmi nyugdíjmegállapítás.
Kérdésem:2011-ben megállapították a nyugdíjamat, a szükséges okmányokat beadtam, azóta semmi jövedelmem nem volt, tehát minden változatlan. Az akkor megállapított nyugdíjam merre változhat, (a szorzók változtak)kevesebbet , vagy többet hozhatnak ki, a szorzók miatt?
A másik, érdeklődhetek, hogy már a 22 munkanap duplája is eltelt és semmi eredmény a nyugdíjtól?
Kedves Tünde, az email cimemre kérném, hogy válaszoljon.
Amennyiben nem megfelelőnek tartom a nyugdíjam megállapítását, kérhetem az Ön segítségét, természetesen a megfelelő díjazás ellenében, köszönöm, várom válaszát
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2016-11-27 20:16:02

Tisztelt László! Az ön ügyében személyes konzultációt javaslok. Kérem, hogy időpont egyeztetés céljából írjon a bemutatkozásomban szereplő email címemre. Köszönöm. Tisztelettel:Szatmáry Tünde

 

56. kérdés

Szalatnyai
15:09:35
2016-08-22
Tisztelt Asszonyom! Ez év október 01-től kedvezményes nyugdíjba (41 évvel)szeretnék menni! Van azonban, a férjemmel közös Bt-nk mely jelenleg a fő állásom mellet létezik és melyben a beltag én vagyok. Szeretném tudni, hogy mint nyugdíjas vihetem,e tovább a céget vagy fel kell számolnom? Illetve a nyugdíj igénylő nyomtatványban ezt hogy kell feltüntetni?

Válaszát köszönöm előre is!
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2016-09-02 12:21:27

Tisztelt Hölgyem!

A Bt.-nél végzett tevékenysége kiegészítő tevékenységgé alakul át, a nők kedvezményes nyugdíj igénylésekor. Az igénybejelentő lapon ezt a megfelelő rovatba fel kell tüntetni. Természetesen készséggel állok rendelkezésre a teljes szakszerű és gyors nyugdíj igénylés lebonyolításában. elérhetőségeim a weboldalon található. www.ugyintezesazonnal.hu Tisztelettel:Szatmáry Tünde

 

57. kérdés

003124364039
08:38:21
2016-08-08
Kedves Asszonyom. 63 éves múltam és nyugdij kíszámitásra beadtam 2014 júliusban kiszámitást .A mai napig nem tudták csak az éveimet kimutatni részben.25 évet dolgoztam Magyarországon de van 5 évem Ausztriában és 9 éve élek Hollandiában ,de dolgoztam Dániában is 5 honapot .Mind egyéni munkavállalás de Németországban is dolgoztam kiküldött munkavállalóként ami be van számitva a magyar munkaviszonyba.Senki nem tudja kimutatni menyi összeget kapok majd kivéve a holland magán biztosítom !Mivel most 3 hónapja munkanélkülivé váltam önhibámon kivűl és jár a munkanélküli segély de ez bizonytalan,hamar megvonja .Szeretném tudni mit kapnék Magyarországon összeg szerint ha haza kellene költöznöm.Magyar állampolgár vagyok a magyar nyugdij intézet papirját meg tudom küldeni ha szűkséges !
Köszönettel Kiss József
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2016-08-15 22:23:36

Tisztelt Kiss József úr! Mivel több ország is érintett a szolgálati idő illetve nyugdíj igénylés során ezért, személyes konzultációt javaslok önnek. Az ügyben keletkezett összes igazolásra, esetleges előzmény határozatra szükségem van a konzultáción. Tisztelettel:Szatmáry Tünde

 

58. kérdés

Katalin
18:36:30
2016-07-01
Kedves Tünde!
Szeretném megtudni, hogy mikorra számíthatok nyugdíjba menni, ha 1960-ban születtem, gimnázium után főiskolára mentem, az utolsó évben kijöttem levelező tagozatra mert gyermekem született (1981),majd 1983-ban még egy. 1986-tól folyamatosan dolgozom. A 40 éves kedvezménnyel ugye én nem számolhatok?
Üdvözlettel :Katalin
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2017-01-02 10:34:55

Kedves Katalin! A jelenleg érvényben lévő szabályok szerint az önre vonatkozó öregségi nyugdíj korhatár 65 év. Javaslom önnek egy jogviszony igazolás igénylését, majd ezt követően egy adategyeztetési eljárás lefolytatását(egyéni kérelem alapján). Így valóban világos képet kap arra vonatkozóan, hogy mennyi szolgálati időt szerzett meg az öregségi illetve a nők kedvezményes (40) év után járó nyugdíjához. Estlegesen van .-e szolgálati idő, vagy akár béradat eltérés az igazolásai és a hivatal nyilvántartása közt. Készséggel állok rendelkezésére. Köszönettel:Szatmáry Tünde

 

59. kérdés

HLIst_530125
18:06:40
2016-06-23
Nyugdíj kérelmem intézésével kapcsolatban szeretnék személyes ügyfélként szaktanácsadást kérni.
Az adategyeztetési eljárást már kezdeményeztem, és a kapott végzésben is már számos pontatlanságot, ill. ellentmomdást találtam. A végzést részletes indoklással megkifogásoltam, de szolgálati időt igazoló eredeti igazolásokra, melyet (egyeztetett időpontban) bemutatásra bevittem, az ONYF ügyintzézője nem volt kiváncsi. Egyelőre várjak a határozatra. Számos kérdésem van, melyekre szeretnék megbízható választ kapni avégett, hogy az egyre aktuálisabb lépéseket meg tudjam tenni.
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

 

60. kérdés

Kelemen Ágnes
18:30:25
2016-04-04
Tisztelt Asszonyom!Férjem 2013óta rokkantsági ellátásban részesül.1953 januárjában született,tehát idén jan.-ban betöltötte a 63.évet.A Kormányablak tájékoztatása szerint ez az ellátás "automatikusan"vált át öregségi nyugdíjjá és -ami a leghihetetlenebb- az eddigi összeg sem változik.Helytálló ez az információ?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel
Kelemen Ágnes
szakértő fényképe

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

2017-01-02 10:35:21

Rokkantsági ellátás hogyan alakul át öregségi nyugdíjá?

Tisztelt Hölgyem! Mivel az ön férje rokkantsági ellátásba részesült,(mielőtt elérte a reá irányadó öregségi korhatárt ami az 1953.-ban született igénylők esetén 63 év,)ezért a korbetöltésnél automatikusan -tehát külön kérelem nélkül- öregségi nyugdíj kerül részére folyósításra. A nyugellátás összege ebben az esetben nem változik,kizárólag a folyósított ellátás jogcíme. Így az ön férje ettől a naptól kezdve saját jogú öregségi nyugdíjasnak minősül. Amennyiben a férje a rokkantsági ellátás mellett dolgozott akkor a nyugdíj összegének újraszámolása kérhető. Tisztelettel: Szatmáry Tünde Katalin

 

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc