Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Nyugdíj 2022: Csúszik a beígért évközi kiegészítő nyugdíjemelés - Mikor számíthatsz a magasabb összegre?

A parlament június 13-ai, hétfői ülésén kiderült, június helyett júliusban kapják meg a nyugdíjasok a beígért kiegészítő nyugdíjemelést.

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2022-06-14.

A parlament június 13-ai, hétfői ülésén kiderült, június helyett júliusban kapják meg a nyugdíjasok a kiegészítő nyugdíjemelést.

Ennek kapcsán Komjáthi Imre (MSZP) megkérdezte a pénzügyminisztertől, miért tolta el a kormány egy hónappal az évközi nyugdíjemelést. Mint rámutatott, a kabinet a választások előtt azt ígérte, hogy a júniusban jön az infláció miatti nyugdíjemelés, de kiderült, hogy ez csak júliusban történik meg.

A képviselő hangsúlyozta: sok százezer, máról holnapra élő nyugdíjasnak nagyon is fontos, hogy mikor kapja meg a különbözetet.     

Nyugdíj 2022: Csúszik a beígért évközi kiegészítő nyugdíjemelés - Mikor számíthatsz a magasabb összegre?

Egy hónapot csúszik a nyugdíjemelés
Tállai András államtitkár válaszában leszögezte: a Fidesz-kormány azt ígérte a nyugdíjasoknak 2010-ben, hogy megvédi a nyugdíjak vásárlóértékét. Ezt az ígéretét a kormány teljesíti 2022-ben is, és minden törvényi kötelezettség ellenére kifizeti a további 3,9 százalékos emelést visszamenőleg, illetve a 13. havi nyugdíjra vonatkozóan is - hangsúlyozta.

Megjegyezte: igaz, hogy ez júniusra volt tervezve, de átcsúszik júliusra és elfogadja, hogy ez probléma. Mindemellett jelezte, hogy a kormány szeptemberben ismét megvizsgálja az makrogazdasági adatokat és novemberben ismét dönt majd ebben a kérdésben.

- Egyetlen forinttal nem maradunk adósai a nyugdíjasoknak - szögezte le.

A Portfolio ugyanakkor rámutat, a mostani 3,9%-os kiegészítő nyugdíjemeléssel is csupán 8,9%-os idei átlagos nyugdíjemelés történik meg, miközben maga a kormány már inkább 10% körüli éves átlagos pénzromlási ütemmel számol - emiatt akár 1%-ot meghaladó további, évközbeni nyugdíjemelés is megtörténhet novemberben.

Forrás: MTI, Portfolio
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
vonal
hirdetés

BABA FEJLŐDÉSE HÓNAPRÓL HÓNAPRA
Mikor mit tud a babád? Milyen vizsgálatok várnak rá? Érzelmi, értelmi fejlődés csecsemőknél, babáknál, kisgyermekeknél
Kattints ide >>

[x] hirdetés

vonal

Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc