Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Nyugdíj 2021: Decemberben hamarabb érkezik a nyugdíj a szokásosnál! - Mikor számíthatsz az utalásra?

A megszokottnál korábban, már december első hetében érkezik a nyugdíj - legalábbis ez derül ki a Magyar Államkincstár nyugdíjnaptárából.

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2021-11-29.

A megszokottnál korábban, már december első hetében érkezik a nyugdíj - legalábbis ez derül ki a Magyar Államkincstár nyugdíjnaptárából.

2021-ben minden hónapban 12-e környékén kezdte el a MÁK a nyugdíjak utalását, ám decemberben már 2-án, azaz csütörtökön utalják a szokott összeget, részben a karácsonyi költések miatt.

Akik nem utalással, hanem postai úton kapják a nyugdíjukat, azok a Magyar Posta Zrt. nyugdíjkifizetési naptárában meghatározott időpontban jutnak a pénzükhöz: ez a Magyar Posta tájékoztatása szerint az ünnepi időszakban december 2. és december 14. közé esik.

Nyugdíj 2021: Decemberben hamarabb érkezik a nyugdíj a szokásosnál! - Mikor számíthatsz az utalásra?

2021 novemberében egyébként a nyugdíjasok extra összegeket kaptak a szokásos nyugdíjuk mellé, a MÁK a hónap elején fizette ki a maximum 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, mellette pedig a nyugdíjkorrekciót is.

Jövőre érkezik a teljes 13. havi nyugdíj
Ezenfelül Novák Katalin úgy tájékoztatott, hogy 2022 februárjában a teljes 13. havi nyugdíjat megkapják az érintettek: a nyugdíjasokon kívül a korkedvezményes nyugdíjasok, mint például a Nők40-ben, de az özvegyi nyugdíjban vagy a rokkantsági, valamint az árvaellátásban részesülők is.

Forrás: MÁK
Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
vonal
hirdetés

BABA FEJLŐDÉSE HÓNAPRÓL HÓNAPRA
Mikor mit tud a babád? Milyen vizsgálatok várnak rá? Érzelmi, értelmi fejlődés csecsemőknél, babáknál, kisgyermekeknél
Kattints ide >>

[x] hirdetés

vonal

Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc