Unokám fejlődése

Karácsony
Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítése: Most kiderült, hogyan kell ezt elképzelni - Melyik évben mennyi plusz pénz jár a nyugdíjasoknak?

Orbán Viktor miniszterelnök a gazdaságvédelmi intézkedések részeként még húsvét előtt bejelentette, hogy a kormány négy részletben visszaépíti majd a 13. havi nyugdíjat. Most kiderült, miként kell ezt elképzelni.

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2020-04-16.

Ez a cikk 601 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek

Orbán Viktor miniszterelnök a gazdaságvédelmi intézkedések részeként még húsvét előtt bejelentette, hogy a kormány négy részletben visszaépíti majd a 13. havi nyugdíjat.

Négy részletben építik vissza a 13. havi nyugdíjat
Április 6-án a kormányfő elmondta: 2021 februárjában a januári nyugdíjon felül a nyugdíjasok egyheti juttatást fognak kapni. Ezt történik majd 2022-ben, 2023-ban és 2024-ben is - ismertette akkor a miniszterelnök, ám sokan bizonytalanok voltak, miként is kell ezt értelmezni.

Az április 16-ai kormányinfón Gulyás Gergely újságírói kérdésre pontosította a 13. havi nyugdíj visszaépítését.

13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítése: Most kiderült, hogyan kell ezt elképzelni - Melyik évben mennyi plusz pénz jár a nyugdíjasoknak?

Így kell elképzelni a fokozatos visszaépítést
Mint elmondta, 2021 januárjában a nyugdíjasok a havi nyugdíj mellett plusz egyheti juttatást kapnak, 2022 januárjában plusz két heti nyugdíjat, 2023 januárjában plusz három heti nyugdíjat, és így érünk el 2024-hez, amikor egy teljes havi plusz juttatást vehetnek kézbe a nyugdíjasok.

Ugyanezt fejtette ki a Magyar Nemzetben Tállai András államtitkár is, aki azt is hozzátette, hogy onnantól kezdve a 13. havi nyugdíjjal minden évben teljes összegben számolhatnak majd az idősek.

Forrás: MTI, Kormányinfó, Magyar Nemzet
Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc