Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Nyugdíj számlaszám változás, címváltozás - Mi a teendő, ha a nyugdíjas lakcíme, számlaszáma megváltozik?

Ha egy nyugdíjas személy adataiban változás következik be, legyen szó címváltozásról, számlaszám-változásról vagy lakóhelyváltozásról, akkor azt a nyugdíjfolyósítónál mindenképpen szükséges bejelenteni. Az ügyintézés pontos menetéről bővebben itt olvashatsz.

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2016-01-06.

Ha egy nyugdíjas személy adataiban változás következik be, legyen szó címváltozásról, számlaszám változásról vagy lakóhelyváltozásról, akkor azt a nyugdíjfolyósítónál mindenképpen szükséges bejelenteni.

Szóbeli bejelentést nem fogad el a nyugdíjfolyósító
Annak érdekében, hogy a pénzbeli ellátások és az ügyfeleknek küldött levelek a címzetthez megérkezzenek, a lakó-, illetőleg a tartózkodási hely megváltozását az érintetteknek írásban, a folyósítási törzsszámra hivatkozással, a jogosult sajátkezű aláírásával ellátva be kell jelenteni a nyugdíjat, egyéb rendszeres pénzellátást folyósító szervhez. Az esetleges jogviták (visszaélések) elkerülése érdekében a változás bejelentése kizárólag írásban történhet. A folyósító szerv szóbeli bejelentés alapján nem intézkedhet.

Nyugdíj - levelezési cím változása
A levelezési cím megváltozásának bejelentése akkor is szükséges, ha a pénzbeli ellátás összegének utalása nem lakcímre, hanem belföldi pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számlára (a továbbiakban: bankszámlára) történik.

Nyugdíj - bankszámlaszám változása
A számlaszám változásánál is hasonlóképpen kell eljárni. Ellátást kizárólag olyan bankszámlára lehet utalni, melynek az ellátott a tulajdonosa vagy társtulajdonosa.

Ügyintézés történhet online, postai úton vagy személyesen
A bejelentéshez nem feltétlenül szükséges személyesen nyugdíjfolyósító ügyfélszolgálatát felkeresni, hanem ma már kényelmesen otthonról, akár online is lehet intézkedni (kizárólag ügyfélkapu regisztrációval rendelkezők esetén).
Ezen a linken elérhető B03 vagy a B04 jelű űrlapot szükséges ehhez elküldeni »
Postai úton történő bejelentés esetén szintén ezeket a nyomtatványokat kell kitölteni. (1820 Budapest).

Az adatok változás bejelentéséhez szükséges nyomtatványok a “Bejelentések” alcím találhatók meg.
Akitől mégis idegen az online ügyintézés, az a nyomtatványokat természetesen továbbra is beszerezheti a nyugdíjbiztosítási igazgatási szervek ügyfélszolgálatánál. A lényeg, hogy az adatokban történő változás bejelentése semmiképpen ne maradjon el.

További részletek (súlyos betegség, kórházi kezelés) az onyf.hu honlapon
Részletes tájékoztató a lakóhely, tartózkodási hely, illetve pénzintézeti fizetési számlaszám változásának bejelentéséről az Országos Nyugdíjbiztosítási főigazgatóság honlapján olvasható »

ELLÁTÁSOK, TÁMOGATÁSOK KISOKOSA »
Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
vonal
hirdetés

BABA FEJLŐDÉSE HÓNAPRÓL HÓNAPRA
Mikor mit tud a babád? Milyen vizsgálatok várnak rá? Érzelmi, értelmi fejlődés csecsemőknél, babáknál, kisgyermekeknél
Kattints ide >>

[x] hirdetés

vonal

Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc