Sütés nélküli zserbógolyó recept: 30 perces csokis süti, ha gyorsan készítenél valami finomat
Jönnek az unokák és már nincs időd már sütit sütni? Itt a zserbógolyó receptje, csak 30 perc munka és 30 perc pihentetés és kész! Ráadásul csak pár összetevő kell hozzá. A receptet Rózsika küldte Ceglédről.
Szerző: Nagyszülők Lapja | 2018-12-04.
Jönnek az unokák és már nincs időd már sütit sütni? Itt a zserbógolyó receptje, csak 30 perc munka és 30 perc pihentetés és kész! Ráadásul csak pár összetevő kell hozzá.
Tipp: Ha van a csokizáshoz rácsos tálca (édesanyámnak volt, nekem sajnos nincs), az nagy segítség, de akár egy hústű is jó segítség lehet!
Hozzávalók
- 250 g darált háztartási keksz
- 250 g darált dió
- 200 g baracklekvár (ha lehet, házi)
- (van aki ad még hozzá porcukrot, szerintem felesleges)
- 150 g étcsoki
- 1,5 ek étolaj

Elkészítés
1. Egy tálban keverjük össze a darált kekszet, darált diót és a baracklekvárt! Egyéni ízlés, illetve a lekvár állaga alapján lehet több vagy kevesebb is a szükséges mennyiség.
2. Akkor jó, ha gyúrható, alakítható masszát kapunk, ami nem ragacsos, így könnyen alakítható. Ha közben megérkeznek az unokák, ők is bevonhatók egy kis golyógyúrásba!
3. Nagyjából 3-4 cm átmérőjű golyókat készítsünk, helyezzük őket a tálcára és be velük a hűtőszekrénybe fél órára!

5. Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét és dolgozzuk el az olajjal!
6. Amikor a csokoládé már teljesen megolvadt, forgassuk bele a golyókat óvatosan, majd tegyük vissza a tálcára, hogy megdermedhessen a csoki! Én hústűre szúrva szoktam forgatni őket.
7. Ha nincs csokizó rács - ahogy nekem sincs -, akkor persze a tálcához köti majd a golyókat a csoki, így érdemes őket egy késsel meglazítani, mielőtt leemeljük a tálcáról.

A receptet Rózsika küldte Ceglédről, köszönjük!
Fotók: Nagyszülők Lapja
Tipp: Ha van a csokizáshoz rácsos tálca (édesanyámnak volt, nekem sajnos nincs), az nagy segítség, de akár egy hústű is jó segítség lehet!
Sütés nélküli zserbógolyók recept
Hozzávalók
- 250 g darált háztartási keksz
- 250 g darált dió
- 200 g baracklekvár (ha lehet, házi)
- (van aki ad még hozzá porcukrot, szerintem felesleges)
- 150 g étcsoki
- 1,5 ek étolaj

Elkészítés
1. Egy tálban keverjük össze a darált kekszet, darált diót és a baracklekvárt! Egyéni ízlés, illetve a lekvár állaga alapján lehet több vagy kevesebb is a szükséges mennyiség.
2. Akkor jó, ha gyúrható, alakítható masszát kapunk, ami nem ragacsos, így könnyen alakítható. Ha közben megérkeznek az unokák, ők is bevonhatók egy kis golyógyúrásba!
3. Nagyjából 3-4 cm átmérőjű golyókat készítsünk, helyezzük őket a tálcára és be velük a hűtőszekrénybe fél órára!

5. Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét és dolgozzuk el az olajjal!
6. Amikor a csokoládé már teljesen megolvadt, forgassuk bele a golyókat óvatosan, majd tegyük vissza a tálcára, hogy megdermedhessen a csoki! Én hústűre szúrva szoktam forgatni őket.
7. Ha nincs csokizó rács - ahogy nekem sincs -, akkor persze a tálcához köti majd a golyókat a csoki, így érdemes őket egy késsel meglazítani, mielőtt leemeljük a tálcáról.

A receptet Rózsika küldte Ceglédről, köszönjük!
Fotók: Nagyszülők Lapja
Feliratkozás hírlevélre
Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.