Így készül a boci szelet - tarkabarka túrós sütemény piskótatésztából
Látványos, fehér-barna tarka sütemény, ami a gyereket egyből a bocira emlékezteti. Nem csak a külleme érdekes, hanem ízre is nagyon finom. Gyerekzsúrra, családi rendezvényekre, vendégváró finomságnak, kerti partira vagy akár tízórai desszertnek is tökéletes!
Szerző: Nagyszülők Lapja | 2016-07-12.
Látványos, fehér-barna tarka sütemény, ami a gyereket egyből a bocira emlékezteti. Nem csak a külleme érdekes, hanem ízre is nagyon finom. Gyerekzsúrra, családi rendezvényekre, vendégváró finomságnak, kerti party-ra vagy akár tízórai desszertnek is tökéletes!
Járj kedvében az unokának ezzel az igazán finom süteménnyel!
Hozzávalók a tésztához:
11 evőkanál cukor
11 evőkanál olaj
15 evőkanál tej
15 evőkanál liszt
2-4 evőkanál kakaó
4 tojás
1 sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez:
30-40 deka kiló túró
4 evőkanál búzadara (helyettesíthető rizsdarával)
1 egész tojás
20 deka porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1. A tészta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót: olajat, tejet, lisztet, kakaót, sütőport - ezeket mind alaposan elkeverjük.
2. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, amit a tésztamasszához óvatosan hozzákeverünk úgy, hogy a hab ne törjön össze.
3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
4. A töltelék elkészítéséhez egy keverőtálban összedolgozzuk a hozzávalókat: túrtó, darát, tojást, porcukrot és vaníliás cukrot.
5. Egy evőkanál segítségével a túrótölteléket rámeregetjük a tésztára - ettől lesz "foltos" a tészta.
6. 180 fokos sütőben körülbelül 30-35 perc alatt készre sütjük.
A boci szelet süti készítését videón is megnézheted:
Fotó: képernyőfotó a videóból
Járj kedvében az unokának ezzel az igazán finom süteménnyel!
Boci szelet
Hozzávalók a tésztához:
11 evőkanál cukor
11 evőkanál olaj
15 evőkanál tej
15 evőkanál liszt
2-4 evőkanál kakaó
4 tojás
1 sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez:
30-40 deka kiló túró
4 evőkanál búzadara (helyettesíthető rizsdarával)
1 egész tojás
20 deka porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1. A tészta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót: olajat, tejet, lisztet, kakaót, sütőport - ezeket mind alaposan elkeverjük.
2. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, amit a tésztamasszához óvatosan hozzákeverünk úgy, hogy a hab ne törjön össze.
3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
4. A töltelék elkészítéséhez egy keverőtálban összedolgozzuk a hozzávalókat: túrtó, darát, tojást, porcukrot és vaníliás cukrot.
5. Egy evőkanál segítségével a túrótölteléket rámeregetjük a tésztára - ettől lesz "foltos" a tészta.
6. 180 fokos sütőben körülbelül 30-35 perc alatt készre sütjük.
A boci szelet süti készítését videón is megnézheted:
Fotó: képernyőfotó a videóból
Feliratkozás hírlevélre
Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.