Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Fejleszti a kisgyermek kézügyességét, matematikai képességeit és a koncentrációt - Így készül a foglalkoztató textilkönyv házilag

Lenyűgöző kreatív ajándékötletet ajánlunk! Némi időt igényel ugyan, de a siker garantált. Egy rutinos nagyinak nem fog gondot jelenteni az egyedi ajándék elkészítése, és jó hír még, hogy varrni sem feltétlenül kell. Mutatjuk az ötleteket!

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2016-01-13.

Ha te akarsz lenni a világ legszuperebb nagyija (mi tudjuk, hogy te az vagy), akkor készítsd el a cikkünkben található textilkönyvet kisunokádnak (hogy az általad készített könyvecskét bizonyítékként megmutathassa a kis barátainak is).

Ezt a foglalkoztató textilkönyvet bármilyen alkalomra elkészítheted: születésnapra, karácsonyra, kórház utáni lábadozáshoz vagy csak úgy a szereteted jeléül.
Az ötletes ajándék úgyis attól lesz igazán értékes, hogy azt te saját kezűleg készítetted neki.


A kreatív élménykönyv remek ajándék és fejleszti kisgyereket!


Kreatív ajándékötlet gyerekeknek: Foglalkoztató textilkönyv


Állítsd össze magad kisunokád személyes élménykönyvét
A pár perces szöveg nélküli videó számtalan ötletet ad arra, hogy milyen „fejezeteket” nyithatsz kisunokád személyes élménykönyvében.
Készíts mosógépes oldalt, ahol a ruhákat lehet kiteregetni; fodrász oldalt, ahol hajat lehet fonni fonalból; kiskertész oldalt, ahol virágokat lehet ültetni, gyümölcsszállítós oldalt kisfiúknak, divattervezős oldalt kislányoknak.
Az élménykönyv lapjait nem is kell feltétlenül egyszerre legyártanod - mivel fűzős kiadásról van szó, bármikor bővítheted újabb lapokkal, vagy vehetsz ki belőle régieket.

Mire jó egy ilyen textilkönyv?
A csendes könyvnek is nevezett foglalkoztató könyvecske egyes lapjain található apró feladatok - a cipzárfelhúzás, hajfonás, csipeszelés - a kisunokád finommotoros képességeit fejlesztik, így mire iskolába kerül, ügyesen tudja majd használni a ceruzát, könnyebben tanul majd meg írni. Ha a lapokat különféle anyagokból készíted, akkor a tapintását is fejleszted. Mindemellett a könyvvel való foglalkozás a koncentrációs képességek fejlődésére is jó hatással van.

Nagyobb gyerekeknek akár már a számolással, betűkkel kapcsolatos kis feladatokat is adhatsz, a lehetőségek száma szinte végtelen.

Hozzávalók
Nem lesz másra szükséged, mint minél többféle színes anyagra, tépőzárra, pillanatragasztóra, használaton kívüli gombokra, csatokra, fonalra, illetve bármire, ami csak a kezed ügyébe akad a háztartásodban.

Videó - Kreatív ajándékötlet gyerekeknek bármely alkalomra
Ötletindítónak két videót is mutatunk, ezek biztosan beindítják a fantáziád!
Nagyszülők Lapja tipp:használj régi család fotókat és minél több személyes "tárgyat", amihez régi történetek kötődnek.


Fejlesztő textilkönyv - nézd meg ezt a videót is!Forrás: Youtube
Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc