Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Szuper házi nyomda radírból és szivacsból - Mutatjuk, hogyan készítsd el!

Mutatjuk a radírnyomda elkészítését lépésről-lépésre, fotókkal. Válasszátok ki a megalkotni kívánt formát, a színt, és már kezdődhet is a kreatív nyomdázás! Jó móka, ráadásul fillérekből megvan.

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2015-10-08.

Hitted volna, hogy a radír nem csak radírozásra jó? Most megmutatjuk, hogy milyen egyszerűen lehet radírból pár perc alatt nyomdát készíteni.

A formát válasszátok ki ti magatok, sőt akár többet is készíthettek egyszerre. A radír időtálló, ezért a nyomda sokáig működni fog - felhasználásának lehetősége pedig igazán végtelen.

Szükséges eszközök:
Radír
Vágóeszköz (tapétavágó, penge)
Festék (vízfesték, tempera)


Radírnyomda készítése lépésről-lépésre


1. Fogj egy tetszés szerinti radírt és vágd le a megfelelő méretre, amiből majd a nyomda készülhet. Érdemes új, fehér radírt venni a célra, mert az még nem használódott el, kevésbé törik.2. Rajzold rá a kiválasztott formát, például egy tetszetős szív alakot.3. Egy tapétavágó vagy egyéb célszerszám segítségével vágd ki precízen a kívánt formát. Figyelem! A radír vastagságának csak a feléig vágd ki a formát, hogy abból majd egy valódi pozitív nyomat legyen - vagyis úgy vágjuk körbe a szívet, hogy a felesleges részt levágjuk az eredeti radír tetejéről.


4. Igazgasd meg a vágóeszközzel a nem odaillő, kiálló, csücskös részeket, hogy a szív félköríve valóban formás legyen.5. Mártsd bele a festékbe és már kezdődhet is a nyomtatás!Tipp: Formatervezésben járatosabb, szöszölősebb nagyik, illetve unokák még akár a ceruzavégi radírt is befoghatják nyomdai funkcióra.Szivacsnyomda készítése házilag

Ha a radírnyomdára már ráuntatok, akkor indulhat a házi szivacsnyomda-ipar! Elkészítése pont annyira egyszerű, mint a radírnyomdáé (ha nem egyszerűbb). Csak egy nagy mosogatószivacs vagy fürdőszivacs kell hozzá, és készen is van.
Máris kedvet kaptál? Küldj be fotót a szuloklapja@szuloklapja.hu emailcímre az általatok készített radír- vagy szivacsnyomdáról, és mi örömmel közzétesszük a cikkünkben.
Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc