Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

3 szuper ötlet, amivel ezreket spórolhatsz az iskolakezdésen

Meglepnéd valami egyedivel az unokádat az iskolakezdésre? Ha van egy kis kézügyességed - bár van, amihez még ez sem kell -, akkor készíts neki hasznos, ugyanakkor kedves ajándékot, három ötletet is mutatunk.

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2015-08-27.

Az iskolakezdés mindig nagy terhet ró a családokra, ám kis kreativitással ezreket lehet lefaragni a költségekből. Most 3 olyan ötletet válogattunk össze, melyekkel te is besegíthetsz az unokádnak és a szülőknek az óvoda- vagy iskolakezdésnél - nem csak olcsóbbak, mint bolti társaik, de egyedibbek is.

1. Zsinóros zsák
Egy zsinóros tornazsákban az unokád viheti a tornaórai felszerelést, de kisebb változatban praktikus lehet az uzsonna, vagy akár a tisztasági csomag tárolására is. Anyagához felhasználhatsz egy kinőtt pólót, használaton kívüli párnahuzatot vagy némi maradék anyagot, de unokáddal is választhattok közösen a méteráruboltban. A díszítéséhez pedig csak a fantáziád szab határt, rávarrhatod unokád nevének kezdőbetűit is.Amire szükséged lesz:
- 50 cm dupla anyag (ez a tornazsák mérete)
- 1,5-2 m zsinór (a zsák és az unokád méretétől függően)
- varróeszközök

Az anyagot hajtsd ketté, majd a közepétől mérj ki 45x40 centit. A felesleget vágd le, de hagyj egy körülbelül 2-2 centis részt a két végén. Ezt hajtsd be és gombostűvel rögzítsd - ez lesz majd a zsinór bújtatója. Úgy, hogy az anyag visszája van kívül, és a két bújtatós rész felül, gombostűzd össze a két szélet, hogy egy zsákszerű formát kapj. Ezután az egyik bújtatóba fűzd be a zsinórt, majd a másik végén a másik bújtatón keresztül fűzd vissza, majd ismét vissza. A zsinór két végét vezesd a zsák belsejébe és az alján húzd ki a két sarkában. Végül a zsák két szélét varrd le, úgy, hogy a zsinór egy-egy végét is odavarrod a zsák jobb és bal aljához. Fordítsd ki a zsákot és készen is van.

Videón is megnézheted, hogyan készül (bár angolul van, a képek magukért beszélnek)Kisebb zsák esetében elég átfűznöd a zsinórt vagy szalagot a bújtatón, és a két végét összekötni. Az ilyen zsákokban tárolhatja unokád a fogkeféjét és szappanát, vagy viheti nap mint nap a szendvicsét, gyümölcsöt.2. Tolltartó
A tolltartót varrhatod vagy ragaszthatod, de ha tudsz kötni, akkor igazán egyedi darabbal lepheted meg az óvodás vagy kisiskolás unokádat. Maradék fonalból könnyedén elkészítheted, csak arra vigyázz, hogy legalább 20-25 centi hosszú legyen, és a cipzáron keresztül beférjenek a színes ceruzák. Akár készíthetsz egyet a grafitceruzáknak és egyet a színeseknek is. Ötletnek néhány vidám darab, de maradhatsz a klasszikusabb változatoknál is.3. Zsírkréta
Minden család tele van zsírkréta-darabokkal, amik jó esetben a nagyszülőknél kötnek ki, mondván, az iskolában ugyan már nem használhatók, de játszani jók lesznek. A régi darabkákból azonban egy egyszerű, de annál nagyobb ötlettel újra egész zsírkrétákat varázsolhatsz! Tördeld össze a maradék zsírkrétákat körülbelül 1 centis darabokra, a papírt szedd le róluk.Ezt követően egy szilikonos sütőformában helyezd el a darabkákat színek szerint szétválogatva – ha nincs ilyen sütőformád, akkor muffinpapírba, egy muffinsütő formába is beleteheted, a lényeg, hogy ne legyen túl nagy egy-egy „adag”. Told a sütőbe 200 fokra vagy a mikróba 5-6 percre, amíg a viasz megolvad. Ha a darabkák egységes formává álltak össze, akkor jó. Vedd ki a sütőből és a formában hagyd kihűlni, majd pattintsd ki a szilikonból, és már meg is van az új zsírkrétakészlet. 

Még több kreatív ötlet! Nézd meg, hányféle módon tárolhatja unokád a ceruzáit - 10 szuper ötletet is mutatunk cikkünkben házilag készített asztali ceruzatartóra »

Forrás: Facebook, Pinterest, crafthubs.com, justbehappylife.com
Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc