Gyors szilvás lepény recept - Így lesz puha és könnyű a tésztája
Szuper gyors szilvás lepény receptet mutatunk! A tésztát 10 perc alatt be lehet keverni hozzá, a sütési idő pedig nem több, mint 45 perc. Ízletes, könnyű szilvás süteményt kapunk, amit reggelire teához vagy uzsonnára hosszú kávéhoz ajánlunk.
Szerző: Nagyszülők Lapja | 2016-09-29.
A szilva talán legismertebb elkészítési formája a szilvás gombóc, amibe sok háziasszonynak bele szokott törni a bicskája. Ezért mi most egy szuper egyszerű receptet mutatunk, ami ízre ugyanolyan finom, csak éppen töredék idő alatt elkészíthető. A szilvaszezon közepén élvezzük ezt a ragyogó gyümölcsöt, amit vitaminokban ugyan nem túlságosan, de élelmi rostban rendkívül gazdag.

Hozzávalók a tésztához
Hozzávalók a töltelékhez
1. A tészta elkészítéséhez a tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük.
2. Hozzáadjuk az olajat, a reszelt citromhéjat, sütőport és alaposan összedolgozzuk.
3. Az elkészült tésztamasszát az előzőleg kivajazott, zsemlemorzsázott tepsiben eloszlatjuk.
4. A szilvát alaposan megmossuk, kimagozzuk, egyenletesen megszórjuk porcukorral, ízlés szerint meghinthetjük még fahéjjal, vaníliás cukorral.
5. A szilvákat a tésztára oszlatjuk.
6. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol körülbelül 40 percig sütjük. (Tűpróba).
Szilvás lepény - gyorsrecept
Hozzávalók a tésztához
- 3 tojás
- 20 deka porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 deci olaj (például kókuszolaj)
- 1 csomag sütőpor
- 30 deka liszt
- Vaj és zsemlemorzsa a tepsi aljára
Hozzávalók a töltelékhez
- 60-70 deka szilva
- 3 evőkanál porcukor
- Fahéj, vaníliás cukor tetszés szerint
Elkészítés
1. A tészta elkészítéséhez a tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük.
2. Hozzáadjuk az olajat, a reszelt citromhéjat, sütőport és alaposan összedolgozzuk.
3. Az elkészült tésztamasszát az előzőleg kivajazott, zsemlemorzsázott tepsiben eloszlatjuk.
4. A szilvát alaposan megmossuk, kimagozzuk, egyenletesen megszórjuk porcukorral, ízlés szerint meghinthetjük még fahéjjal, vaníliás cukorral.
5. A szilvákat a tésztára oszlatjuk.
6. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol körülbelül 40 percig sütjük. (Tűpróba).
Feliratkozás hírlevélre
Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.