Gyümölcsös-túrókrémes fagyi recept - Így készíts fagylaltot házilag a gyerekeknek!
A hűsítő gyümölcsfagyit akár otthon, házilag is lehet készíteni, ami tápanyagtartalmát tekintve lepipálja a cukrászdait, ezért kisgyerekeknek inkább ezt a házi változatot kínáljuk! Pár perc alatt bekeverhetjük fagylaltot, és akár már 1 órás fagyasztás után ehetjük is.
Szerző: Nagyszülők Lapja | 2016-07-12.
A házi gyümölcsfagyi elkészíthető eperrel, málnával, ribizlivel, szederrelm citrommal vagy akár vegyesen is. Kétségtelen, hogy nem teljesen ugyanolyan fagyit kapunk, mint a cukrászdai, de cserébe a porösszetevők helyett viszont olyan egészséges összetevők kerülnek a házi fagyiba, amit mi magunk teszünk bele - így biztosak lehetünk benne, hogy egészséges nyári desszertet kínálunk az unokáknak.

Hozzávalók:
1/2 kiló túró
1/2 kiló piros gyümölcs (én eperrel csináltam, de lehet málna, ribizli, szeder vagy vegyesen akár)
1 banán (elhagyható)
1/2-1 doboz natúr joghurt (attól függően, hogy mennyi levet ereszt a gyümölcs)
Méz
Vaníliaaroma vagy vaníliás cukor
Kevés őrölt fahéj és/vagy szegfűszeg / friss mentalevél
Elkészítés:
1. A gyümölcsfagylalt hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és botmixerrel alaposan összeturmixoljuk.
2. A tállal együtt behelyezzük a fagyasztóba, és fél óránként keverünk a fagyimasszán egyet.
3. Lefagyasztjuk.
4. Fogyasztás előtt körülbelül 15-20 perccel kivesszük, hogy kiolvadjon.
Tipp: a gyümölcsből pár szemet félretehetünk még a turmixolás előtt. A félretett gyümölcsöket durvára daraboljuk, a végső péphez ezt keverhetjük, ha szeretjük darabos fagyi változatot. Ugyanígy lehet a masszába csokit, csokis kekszet, diót és más finomságokat keverni.
Kezdőfotó: pixabay
A receptet Pákozdi nagyi küldte Nagykanizsáról. Köszönjük!
Gyümölcsfagyi recept házilag

Hozzávalók:
1/2 kiló túró
1/2 kiló piros gyümölcs (én eperrel csináltam, de lehet málna, ribizli, szeder vagy vegyesen akár)
1 banán (elhagyható)
1/2-1 doboz natúr joghurt (attól függően, hogy mennyi levet ereszt a gyümölcs)
Méz
Vaníliaaroma vagy vaníliás cukor
Kevés őrölt fahéj és/vagy szegfűszeg / friss mentalevél
Elkészítés:
1. A gyümölcsfagylalt hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és botmixerrel alaposan összeturmixoljuk.
2. A tállal együtt behelyezzük a fagyasztóba, és fél óránként keverünk a fagyimasszán egyet.
3. Lefagyasztjuk.
4. Fogyasztás előtt körülbelül 15-20 perccel kivesszük, hogy kiolvadjon.
Tipp: a gyümölcsből pár szemet félretehetünk még a turmixolás előtt. A félretett gyümölcsöket durvára daraboljuk, a végső péphez ezt keverhetjük, ha szeretjük darabos fagyi változatot. Ugyanígy lehet a masszába csokit, csokis kekszet, diót és más finomságokat keverni.
Kezdőfotó: pixabay
A receptet Pákozdi nagyi küldte Nagykanizsáról. Köszönjük!
Feliratkozás hírlevélre
Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.