Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Barackos lepény vaníliás krémmel - Könnyű, nyári gyümölcsös sütemény recept

Finom és ízletes, krémes-barackos nyári sütemény, amit csak nehezen lehet elrontani. A barack bármilyen más idénygyümölccsel is helyettesíthető. Nyári grillpartik, délutáni gyerekzsúrok könnyű desszertje lehet.

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2016-07-07.

Az őszibarack frissít, üdít és jókedvre derít. Már ha csak rágondolunk a zamatos, lédús nyári gyümölcsre, összefutt a nyál a szánkban.
Nagyszülőknek kötelező minél több barackot enni, mert az csökkenti a vérnyomást, és jótékonyan hat a szívpanaszokra; az unokák pedig a gyümölcs magas C-vitamin és B-vitamin tartalma miatt lesznek egészségesebbek tőle. Süssünk-főzzünk az őszibarackkal minél többet, hisz olyan rövid a szezonja!


Barackos lepény recept - krémes változat




Hozzávalók a tésztához:

20 deka kókuszzsír (miért éppen kókuszzsírt?  »»)
2 egész tojás
15 deka porcukor
40 deka liszt
1 csomag sütőpor
citromhéj

Hozzávalók a barackos krémhez:

2 csomag vaníliás puding
4-6 evőkanál cukor
6 deci tej
2 deci tejföl
2 deci tejszín
4 tojásfehérje
őszibarack

Elkészítés:

1. A tésztához a kókuszzsírt, a porcukrot és a tojásokat csomómentesre keverjük, reszelt citrom héjával ízesítjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, majd jól összedolgozzuk.
2. Hűtőben pihentetjük.
3. A krémhez elkészítjük a pudingot (pudingport tejjel elkeverjük, felfőzzük, majd jól kiforraljuk).
4. Amikor már kihűlt a puding, beleöntjük az apróra felkockázott őszibarackot és a tejfölt.
5. A pihentetett tésztát két részre választjuk. Az egyik felét nyújtsuk ki akkorára, amekkora nagy a tepsiformánt alja.
6. Terítsük bele a tésztát a sütő aljára, és szurkáljuk meg villával.
7. Verjük kemény habbá a 4 tojásfehérjét, és óvatosan forgassuk bele a barackos krémbe úgy, hogy a hab ne törjön össze.
8. A barackos krémet öntsük rá a kinyújtott tésztalapra.
9. A tészta másik felét nyújtsuk pont akkorára, mint az előzőt, és fedjük be vele a krémes réteget. Óvatosan a tetejét is megszurkálhatjuk hústűvel vagy villával. A tetejét kenjük be tojással.
10. 180-200 fokon körülbelül 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.




Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja



select t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc
Ezt olvastad már? [ Bezár ]
Hírek, érdekességek

Gyereknapi hétvége a Vasúttörténeti Parkban: Koncertek, játszóház, kézműveskedés, vonatok és más izgalmas program május utolsó hétvégéjén

vissza vissza