Csokis tetejű sütemény nutellás-kávékrémes réteggel - Mennyei desszert hideg napokra
Szereted a kávékrémes-nutellás-csokis finomságokat? Akkor ez a te süteményrecepted lesz! A desszert elkészítése nem túl bonyolult, ám időigényes, ezért a vendégeid érkezése előtt egy nappal el kell készíteni. Telhetetlen édesszájúaknak, kávérajongóknak, fanatikus csokisüti-kedvelőknek ajánljuk.
Szerző: Nagyszülők Lapja | 2017-01-06.
Szereted a kávékrémes-nutellás-csokis finomságokat? Akkor ez a te süteményrecepted lesz! A desszert elkészítése nem túl bonyolult, ám időigényes, ezért a vendégeid érkezése előtt legalább egy nappal el kell készíteni, hogy jól összeérjenek az ízek. Telhetetlen édesszájúaknak, kávérajongóknak, fanatikus csokisüti kedvelőknek ajánljuk, illetve mindazoknak, akik szeretik halmozni az élvezeteket - már ha süteményről van szó.

Hozzávalók a tésztához:
6 tojásfehérje
6 evőkanál cukor
6 evőkanál darált mandulaszirom
5 evőkanál finomliszt
Fél csomag sütőpor
Hozzávalók a kávés-nutellás réteghez:
Nutella
25 deka háztartási keksz
2-3 deci lefőtt kávé (gyereknek helyettesíthető cikóriakávéval vagy koffeinmentes kávéval)
Hozzávalók a habos tojáskrém töltelékhez:
6 tojássárgája
6 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál víz
4 deci habtejszín
Hozzávalók a sütemény csoki tetejéhez
5-7 dkg étcsokoládé
Elkészítés
1. A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk és jól elkeverjük a cukrot, sütőport, lisztet, mandulát.
2. Sütőpapírral kibélelt közepes nagyságú tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben körülbelül 25-percig sütjük. Ha megsült, félretesszük hűlni.
3. A habos tojáskrémhez a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral vízfürdő felett felverjük. Addig hevítjük, amíg jól besűrűsödik. Ezután félretesszük a krémet, és hagyjuk kihűlni.
4. A habtejszínt elektromos habverő segítségével kemény habbá verjük.
5. A kemény habhoz óvatos laza keverés mellett hozzáadagoljuk az előzőleg elkészített tojáskrémet.
6. A nutellás réteghez a tésztát megkenjük először nutellával.
7. Elkészítjük a kávés réteget. A kávéba enyhén belemártott kekszeket a nutellás tésztára oszlatjuk.
8. Következő rétegként a habos tojáskrém következik.
9. Olvasztott csokoládéval / reszelt étcsokoládéval fejezzük be a rétegezett desszertet.
Kép forrása: eatgood4life
Csokis tetejű sütemény nutellás-kávékrémes réteggel - recept

Hozzávalók a tésztához:
6 tojásfehérje
6 evőkanál cukor
6 evőkanál darált mandulaszirom
5 evőkanál finomliszt
Fél csomag sütőpor
Hozzávalók a kávés-nutellás réteghez:
Nutella
25 deka háztartási keksz
2-3 deci lefőtt kávé (gyereknek helyettesíthető cikóriakávéval vagy koffeinmentes kávéval)
Hozzávalók a habos tojáskrém töltelékhez:
6 tojássárgája
6 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál víz
4 deci habtejszín
Hozzávalók a sütemény csoki tetejéhez
5-7 dkg étcsokoládé
Elkészítés
1. A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk és jól elkeverjük a cukrot, sütőport, lisztet, mandulát.
2. Sütőpapírral kibélelt közepes nagyságú tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben körülbelül 25-percig sütjük. Ha megsült, félretesszük hűlni.
3. A habos tojáskrémhez a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral vízfürdő felett felverjük. Addig hevítjük, amíg jól besűrűsödik. Ezután félretesszük a krémet, és hagyjuk kihűlni.
4. A habtejszínt elektromos habverő segítségével kemény habbá verjük.
5. A kemény habhoz óvatos laza keverés mellett hozzáadagoljuk az előzőleg elkészített tojáskrémet.
6. A nutellás réteghez a tésztát megkenjük először nutellával.
7. Elkészítjük a kávés réteget. A kávéba enyhén belemártott kekszeket a nutellás tésztára oszlatjuk.
8. Következő rétegként a habos tojáskrém következik.
9. Olvasztott csokoládéval / reszelt étcsokoládéval fejezzük be a rétegezett desszertet.
Kép forrása: eatgood4life
Feliratkozás hírlevélre
Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.