Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Csokis tetejű sütemény nutellás-kávékrémes réteggel - Mennyei desszert hideg napokra

Szereted a kávékrémes-nutellás-csokis finomságokat? Akkor ez a te süteményrecepted lesz! A desszert elkészítése nem túl bonyolult, ám időigényes, ezért a vendégeid érkezése előtt egy nappal el kell készíteni. Telhetetlen édesszájúaknak, kávérajongóknak, fanatikus csokisüti-kedvelőknek ajánljuk.

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2017-01-06.

Szereted a kávékrémes-nutellás-csokis finomságokat? Akkor ez a te süteményrecepted lesz! A desszert elkészítése nem túl bonyolult, ám időigényes, ezért a vendégeid érkezése előtt legalább egy nappal el kell készíteni, hogy jól összeérjenek az ízek. Telhetetlen édesszájúaknak, kávérajongóknak, fanatikus csokisüti kedvelőknek ajánljuk, illetve mindazoknak, akik szeretik halmozni az élvezeteket - már ha süteményről van szó.

Csokis tetejű sütemény nutellás-kávékrémes réteggel - recept




Hozzávalók a tésztához:

6 tojásfehérje
6 evőkanál cukor
6 evőkanál darált mandulaszirom
5 evőkanál finomliszt
Fél csomag sütőpor

Hozzávalók a kávés-nutellás réteghez:

Nutella
25 deka háztartási keksz
2-3 deci lefőtt kávé (gyereknek helyettesíthető cikóriakávéval vagy koffeinmentes kávéval)

Hozzávalók a habos tojáskrém töltelékhez:

6 tojássárgája
6 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál víz
4 deci habtejszín

Hozzávalók a sütemény csoki tetejéhez

5-7 dkg étcsokoládé

Elkészítés

1. A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk és jól elkeverjük a cukrot, sütőport, lisztet, mandulát.
2. Sütőpapírral kibélelt közepes nagyságú tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben körülbelül 25-percig sütjük. Ha megsült, félretesszük hűlni.
3. A habos tojáskrémhez a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral vízfürdő felett felverjük. Addig hevítjük, amíg jól besűrűsödik. Ezután félretesszük a krémet, és hagyjuk kihűlni.
4. A habtejszínt elektromos habverő segítségével kemény habbá verjük.
5. A kemény habhoz óvatos laza keverés mellett hozzáadagoljuk az előzőleg elkészített tojáskrémet.
6. A nutellás réteghez a tésztát megkenjük először nutellával.
7. Elkészítjük a kávés réteget. A kávéba enyhén belemártott kekszeket a nutellás tésztára oszlatjuk.
8. Következő rétegként a habos tojáskrém következik.
9. Olvasztott csokoládéval / reszelt étcsokoládéval fejezzük be a rétegezett desszertet.

Kép forrása: eatgood4life




Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja



select t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc
Ezt olvastad már? [ Bezár ]
Hírek, érdekességek

Gyereknapi hétvége a Vasúttörténeti Parkban: Koncertek, játszóház, kézműveskedés, vonatok és más izgalmas program május utolsó hétvégéjén

vissza vissza