Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Zöldfűszeres csirkecombok idényzöldségekkel összesütve - Így készítsd el sütőpapírban!

Szenzációs zöldséges csirkereceptet mutatunk, aminek a rafinált elkészítési módja valóban olyan egyszerű, mint ahogyan azt a mindössze 1 perces videón látod. A végeredmény egy kívánatos színes, szaftos, üde szárnyas főfogás, amivel óriásit lehet aratni!

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2016-07-12.

Ennek a könnyű, friss zöldséges szárnyas főfogásnak az elkészítése olyan egyszerű, hogy ennél egyszerűbb talán már nem is lehetne. A csirkecomb együtt sül a finom, zöldfűszeres zöldségekkel egészen rendhagyó módon: sütőpapír csomagolásban! Így a husi és a zamatos zöldségek szaftja jól átjárja egymást. Tetszés szerint variálható a recept, ráadásul elronthatatlan, és ha egyszer elkészítetted, akkor garantáltan máskor is el fogod.
Arasd le a babérokat ezzel a nagyszerű tavaszi-nyári ízvilággal családod és barátaid előtt!


Zöldfűszeres csirkecombok sütőpapír-csomagban friss idényzöldségekkel összesütve


Nézd meg a mindössze 1 perces receptvideót!




Hozzávalók:
1 kiló alsó és felső csirkecomb vegyesen
4-6 szél sárgarépa
1 kövérebb cukkini
1 kisebb zeller
1-2 vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1-2 ágacska friss rozmaring / más kedvenc zöldfűszer frissen
5 deka vaj
olivaolaj
Só, bors

Elkésztés:

1. Az enyhén megsózott, megborsozott csirkecombokat kevés olívaolajon elősütjük.

2. A zöldségeket durva darabokra vágjuk, és egy nagy keverőtálban átkeverve sózzuk, borsózzuk, fűszerezzük.

3. Egy jó nagy ív sütőpapírra halmozzuk a zöldségeket, aminek a tetejére egymáshoz szorosan pakolgatjuk az elősütött csirkecombokat. A csirkecombok tetejét még egyszer lazán megszórjuk sóval, borssal, fűszerekkel és meglocsolgatjuk vajjal.

4. A befűszerezett zöldséges csirkecomb-halmot először jól becsomagoljuk sütőpapírral, majd átkötözzük spárgával, hogy valóban úgy nézzen ki, mint egy csomag.

5. Tepsibe helyezve 190 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben körülbelül 30-35 percig sütjük.

6. A csomag tetjét óvatosan felnyitjuk, vigyázzunk, hogy a gőz ne égesse meg a kezünket!

7. További 15 percre visszahelyezzük a sütőbe, és a tetejét aranysárgára pirítjuk.

Eredeti recept: YouTube videó / GastroHobbi
Kezdőfotó: Youtube videó / GastroHobbi




Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja



select t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc
Ezt olvastad már? [ Bezár ]
Hírek, érdekességek

Gyereknapi hétvége a Vasúttörténeti Parkban: Koncertek, játszóház, kézműveskedés, vonatok és más izgalmas program május utolsó hétvégéjén

vissza vissza