Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Málnás-piskótás pohárkrém recept - Sütés nélküli krémes nyári desszert

Ezt a kellemesen telt ízű, finom, krémes málnás finomságot pillanatok alatt el lehet készíteni és még sütni sem kell hozzá - végeredményként pedig egy nagyon látványos többrétegű pohárkrém desszertet kapunk.

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2016-06-16.

Ezt a kellemesen telt ízű, finom, krémes málnás finomságot pillanatok alatt el lehet készíteni és még a sütőt sem kell begyújtani hozzá. A végeredmény pedig egy nagyon látványos, többrétegű pohárkrém desszert, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját.

A málna édes-fanyarkás ízvilága kiválóan társul a semleges krémsajt ízéhez és állagához. Gyerekeknek dús kalória- és vitamintartalma miatt ajánlott.



Málnás-piskótás pohárkrém


Hozzávalók:

Alulra - piskótaalaphoz
10 deka babapiskóta (keksszel helyettesíthető)
5 deka kókuszzsír (vajjal helyettesíthető)
1 csomag vaníliás cukor (mézzel helyettesíthető)

Középre - fehérkrémhez
30 deka mascarpone
5 deka porcukor
1 csomag vaníliás cukor

Felülre - málnás réteghez
30 deka málna
1,5 deci málnaszörppel ízesített víz
1 csomag vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
8 gramm zselatinpor / tortazselé

Elkészítés


1. Az alsó piskóta réteg elkészítéséhezhez törjük durvára a babapiskótákat, majd keverjük össze a felolvasztott kókuszzsírral, vaníliás cukorral. Az így kapott tésztamasszát meregessük bele átlátszó, dekoratív poharakba vagy fagylalkelyhekbe.

2. A fehérkrém-réteg elkészítéséhez a mascarponét keverjük össze porcukorral és vaníliás cukorrral.

3. A babapiskóta alapra meregessük rá a fehérkrémet.

4. A málnaréteghez egy kisebb lábasban készítsünk el egy 1,5-2 deci mennyiségű málnaszörpöt, amibe beledobáljuk a megmosott málnaszemeket. Tegyük fel a tűzre, és amint felforrt, azonnal vegyük le onnan. Ahogy hűl a málnakrémalap, állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint, és gyors mozdulatokkal keverjük simára.

5. A piros málnás krémet meregessük rá az előző fehérkrémrétegre.

6. A gondosan lefedett poharakat pár óra hosszat hagyjuk a hűtőben összeérni.

Forrás: cookingfood




Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja



select t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc
Ezt olvastad már? [ Bezár ]
Hírek, érdekességek

Gyereknapi hétvége a Vasúttörténeti Parkban: Koncertek, játszóház, kézműveskedés, vonatok és más izgalmas program május utolsó hétvégéjén

vissza vissza