Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Vaníliakrémes epres gyümölcstorta recept - Így készítik a profi cukrászok!

Az epres gyümölcstortának számos elkészítési módja ismert. Cikkünkben a finom, krémes epres gyümölcstorta cukrászdai, azaz nem a piskóta alapú receptváltozatát mutatjuk. Eperszezonban vétek kihagyni ezt a látványos gyümölcsös desszertet!

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2016-05-05.

Ki ne rajongana a finom, krémes epres gyümölcstortáért, amire a harsány piros színe, a nyárra emlékeztető édeskés illata, a szemet megkapó látványa miatt kívánunk rá. Egy biztos, eperszezonban vétek kihagyni ezt a csábító epres desszertet!

Ezúttal az epres gyümölcstorta cukrászdai, mondhatnánk „profi” változatát mutatjuk, amit egy kapcsos tortaforma segítségével otthon te magad is egyszerűen el tudod készíteni.

Epres gyümölcstorta - klasszikus recept





Hozzávalók a tésztához:
280 gramm liszt
2 késhegynyi sütőpor
120 gramm cukor
2 tojásfehérje
160 gramm vaj

Hozzávalók a tortakrémhez:
30 gramm étkezési keményítő
60 gramm cukor
3 csomag vaníliás cukor
4 tojás sárgája
200 mililiter tej
200 mililiter tejszín

Hozzávalók a torta tetejére:
Eper
1-2 evőkanál porcukor
1-2 csomag tortazselé

Elkészítés


1. A tésztához a lisztet és a sütőport keverőedénybe tesszük, összekeverjük. hozzáadjuk a cukrot, tojásfehérjét, vajat. A hozzávalókat konyhai robotgéppel 2 perc alatt jól összedolgozzuk.

2. Lisztezett deszkán sima tésztává gyúrjuk, hűtőben pihentetjük.

3. A kapcsos tortaformát kevés vajjal kikenjük. A tésztát akkora méretű lappá nyújtjuk, hogy pont elférjen a kapcsos tortaforma aljában, majd ujjaink segítségével a tortaforma legaljára nyomkodjuk és többször megszurkáljuk villával.

A tésztát a tortaformában a 180-200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és körülbelül 20 percig sütjük.

4. Ha megsült a tészta, akkor óvatosan kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk.

5. A tortakrémhez egy főzőedényben elkeverjük az étkezési keményítőt a cukorral, vaníliás cukorral, tojássárgájával, tejjel és tejszínnel, majd a hozzávalókat keverés közben jól felfőzzük. Az így kapott pudingkrémet hűlni hagyjuk.

6. A tortalapot megtöltjük krémmel.

7. A megmosott, félbevágott epret porcukorral egyenletesen megszórjuk, és ízlésesen elrendezgetjük a megdermedt pudingkrémen.

8. A tortazselét elkészítjük, és amint langyosra hűlt, kanalanként a gyümölcs tetejére meregetjük.

Fotó: www.gutekueche.at




Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja



select t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc
Ezt olvastad már? [ Bezár ]
Hírek, érdekességek

Gyereknapi hétvége a Vasúttörténeti Parkban: Koncertek, játszóház, kézműveskedés, vonatok és más izgalmas program május utolsó hétvégéjén

vissza vissza