Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Pehelykönnyű túrós pite - a klasszikus recept, amit gyümölccsel is megbolondíthatsz

A túrós pitét mindenki szereti, könnyű elkészíteni, bármilyen alkalomra lehet kínálni. Mi egy egyszerű de nagyszerű változatot mutatunk, amibe kezdő háziasszonyok is bátran belevághatnak.

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2016-04-15.

A túrospitét mindenki szereti, könnyű elkészíteni, bármilyen alkalomra lehet kínálni. Mi egy egyszerű, de nagyszerű változatot mutatunk, amibe kezdő háziasszonyok is bátran belevághatnak.


Túrós pite - alaprecept

Túrós pite - alaprecept

Hozzávalók a tésztához:
50 deka finomliszt
22 deka vaj
12 deka porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2 egész tojás
1 deci tejföl

A túrótöltelékhez:
1 kiló tehéntúró
4 csomag vaníliás cukor
4 tojás (különválasztva)
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
2 citrom reszelt héja

A szóráshoz:
1 kanál búzadara vagy rizsdara

A tetejére:
1 tojássárgája

Elkészítés


1. A lisztet elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót: porcukrot, cukrot, sütőport, tojást, tejfölt.
2. Az alaposan átgyúrt tésztát 2 egyenlő részre osztjuk.
3. Az első tésztagombócot kinyújtjuk sodrófával, majd sütőpapíros tepsibe helyezzük, villával megszúrkáljuk és kevés darával megszórjuk.
4. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, tehát: a jól áttört tehéntúrót, vaníliás cukrot, tojássárgákat, pudingport, cukrot, citromhéjat és végül a kemény habbá vert 4 tojás fehérjét.
5. A túrókrémet a nyers tésztára halmozzuk, és egyenletesen eloszlatjuk.
6. A másik tésztagombócot ugyanakkora tésztalappá nyújtjuk, mint az előzőt. Majd ráterítjük a túrókrémes alapra.
7. A fedőlapot szintén óvatosan megszurkáljuk villával, hogy a sülésnél ne repedjen szét, és bekenjük tojássárgával, hogy szép barna legyen a teteje, amikorra elkészül.
8. Előmelegített sütőben közepes fokozaton körülbelül 30 percig sütjük.


Túrós pite változatok, amikkel érdemes kísérletezni

  • ananász darabokkal
  • barackkal
  • fahéjas szilvával
  • meggydarabokkal
  • mirelit málnával
  • aki a sós változatot szereti, annak kaporral




Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja



select t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc
Ezt olvastad már? [ Bezár ]
Hírek, érdekességek

Gyereknapi hétvége a Vasúttörténeti Parkban: Koncertek, játszóház, kézműveskedés, vonatok és más izgalmas program május utolsó hétvégéjén

vissza vissza