Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Túrós pite meggyel - süteményrecept édesszájúaknak

Elronthatatlan sütirecept édesszájúaknak, akik élnek-halnak a túrós-meggyes variációért. Nem túl bonyolult túrós-meggyes lepény receptet ajánlunk, ami bármilyen alkalomra jó megoldás lehet: kisebb-nagyobb hétvégi vendégváráshoz, ünnepi reggelikhez jéghideg tej kiséretében, ebédekhez tartalmas egytálétel után önálló fogásként akár, délutáni gondűző nassoláshoz egy kis habos kávéval.

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2016-02-26.

Nem túl bonyolult túrós-meggyes lepény receptet ajánlunk, ami bármilyen alkalomra jó megoldás lehet: kisebb-nagyobb hétvégi vendégváráshoz, ünnepi reggelikhez jéghideg tej kiséretében, ebédekhez tartalmas egytálétel után önálló fogásként akár, délutáni gondűző nassoláshoz egy kis habos kávéval. Ennek a sütinek a fogyasztására éjjel-nappal lehet indokot találni. A fanyar megggy - krémes túró páros örök verhetetlen.



Hozzávalók a tésztához:

80 deka liszt
30 deka vaj
1 csomag sütőpor
2 evőkanál porcukor
1 csipet só
1 pohár tejföl
2 tojássárgája

Hozzávalók a töltelékhez:

1 kiló túró
1 pohár tejföl
2 egész tojás és a 2 kimaradt fehérje
20 deka porcukor
1 citrom lereszelt héja
Fél kiló mirelit meggy
3 evőkanál búzadara vagy rizsdara
2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

1. A lisztet összekeverjük a sóval és sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal.

2. Hozzáadjuk a porcukrot, a 2 tojássárgáját, 1 pohár tejfölt, és alaposan átgyúrjuk.

3. Egy sütőpapírral kibélelt közepes tepsi aljába kézzel benyomkodjuk a tésztát, majd villával megszurkáljuk.

4. Az előmelegített sütőben félig 180 fokon, 15 perc alatt félkészre sütjük.

5. Elkészítjük a tölteléket: a túrót összedolgozzuk a tojássárgákkal, a porcukrral, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, a darával.

6. A kimaradt tojásfehérjéből kemény habot verünk, és ezt is hozzáadjuk a túrótöltelékhez.

7. A sütőből kivett tésztát meghintjük zsemlemorzsával, majd rátesszük a lecsepegtetett mirelit meggyet, ráöntjük a túrótölteléket.

8. További 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük a tetejét.




Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja



select t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc
Ezt olvastad már? [ Bezár ]
Hírek, érdekességek

Gyereknapi hétvége a Vasúttörténeti Parkban: Koncertek, játszóház, kézműveskedés, vonatok és más izgalmas program május utolsó hétvégéjén

vissza vissza