Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Sajtkrokett recept: Kívül roppanós, belül olvadós sajtgolyók kétféle mártogatóssal - Húsmentes ebédnek vagy vacsorának

A sajtkrokettet fogyaszthatod feltétként sült krumplival, krumplipürével, friss salátával vagy párolt rizzsel, dísze lehet a hidegtálas asztalnak, de bármilyen mártogatóssal is nagyon finom.

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2022-09-12.

Hús nélkül is finomságokat lehet készíteni a konyhában - ha édesre vágyunk, jöhet egy finom tejbegrízes túrógombóc, ha sósra, akkor pedig érdemes elkészíteni az alábbi ropogós sajtkrokettet.

A sajtkrokettet fogyaszthatod feltétként sült krumplival, krumplipürével, friss salátával vagy párolt rizzsel, dísze lehet a hidegtálas asztalnak, de bármilyen mártogatóssal is nagyon finom. Most mutatunk egy bombabiztos sajtkrokett receptet, plusz 2 mártogatós receptjét is megosztjuk veled.

Sajtkrokett recept


Sajtkrokett hozzávalók:
- 25 dkg Trappista sajt
- 1 db tojás
- 1 púpozott ek liszt
- olaj a sütéshez

Sajtkrokett elkészítése:
- A sajtot lereszeljük
- Hozzáadjuk a lisztet és a tojást
- Összegyúrjuk, kisebb golyókat vagy hengereket formálunk belőle.
- Az olajat felmelegítjük, és ha már forró, óvatosan beletesszük, majd aranyszínűre sütjük a kroketteket



Tippek:
- Egyszerre ne tegyél sokat bele, mert összeragadnak
- Konyhai papírtörlőre szedd, hogy a felesleges zsiradékot felszívja
- A sajtos masszát akár fel is dobhatod különféle fűszerekkel, például frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, köménnyel, bazsalikommal

Joghurtos és paradicsomos mártogatós recept


Joghurtos mártogatós recept


Hozzávalók:
- kis pohár natúr joghurt
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva vagy fokhagymaőrlemény
- petrezselyemzöld apróra vágva
- só, őrölt bors ízlés szerint

Csak keverd el és kész.

Paradicsomos mártogatós recept


Hozzávalók:
- fél konzerv darabolt, hámozott paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paprika
- bazsalikom, borsikafű, kakukkfű egy-egy csipet (amiből éppen van otthon)
- só, őrölt bors ízlés szerint
+ aki csípősen szereti, annak chili
- kis olaj

A felaprított hagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, majd pár perc múlva a paradicsomkonzerv felét. Fűszerezzük és felfőzzük, hogy a levét kicsit főjje el és besűrűsödjön, villával megnyomkodjuk, hogy ne legyen annyira darabos, és készen is vagyunk. Aki szeretné, botmixerrel össze is turmixolhatja simává, de darabosan is finom. Fogyasztható melegen és hidegen is.

Fotó: Freepik/KamranAydinov




Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
vonal
hirdetés

BABA FEJLŐDÉSE HÓNAPRÓL HÓNAPRA
Mikor mit tud a babád? Milyen vizsgálatok várnak rá? Érzelmi, értelmi fejlődés csecsemőknél, babáknál, kisgyermekeknél
Kattints ide >>

[x] hirdetés

vonal

Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja



select t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc