Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Mi mindenre jó a kindertojás belső? 13+1 kreatív ötlet a kindertojás műanyag részének újrahasznosítására

Húsvét után halomban állnak a kindertojás belsők az unokáknál? Mindenhol beléjük botlasz, csak útban vannak, de vagy a gyerekek nem engedik vagy te sajnálod kidobni? Itt van pár ötlet, hogy mi mindent csinálhattok belőlük - akár együtt a gyerkőcökkel!

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2018-04-06.

Húsvét után halomban állnak a kindertojás belsők az unokáknál? Mindenhol beléjük botlasz, csak útban vannak, de vagy a gyerekek nem engedik vagy te sajnálod kidobni? Itt van pár ötlet, hogy mi mindent csinálhattok belőlük - akár együtt a gyerkőcökkel!
1. Méhecskék
Milyen egyszerűen szemléletessé tehető, hogyan porozzák be a méhecskék a virágokat! Nem kell hozzá más, csupán színes papír, fehér papír, vízálló filctoll és sárga fonaldarabkák. A színes papírból és a fonalból elkészítheted a virágot egy papírlapra ragasztva. A méhecskéknek rajzolj szemeket és szájacskát, szintén feketzel filctollal rajzold meg a csíkjait, majd ragassz a hátára fehér papírból készített szárnyakat! 


Forrás: okuloncesitr.net

2. Virágtartó
Igen, a csöppnyi, egyre divatosabb kövirózsák vagy apróbb kaktuszokoknak tökéletes hely egy kindertojásbelső, amíg ki nem növik. Pici földet tégy alá, ültesd el a növénykét vagy a magokat és néha-néha finoman öntözd meg! Ezzel megtaníthatod a gyerekeknek is, hogyan gondoskodjanak egy növényről. Végülis, nem kell rögtön faültetéssel indítaniuk a növénygondozást, ugye?


Forrás: inspideco.org

3. Teáskészlet
A képen látható készletre a fülek és díszek gyurmából készültek, a formázás után kiégetni és ragasztani kell, s nem csupán a teázást tudják élvezni a kislányok, hanem a gyurmázást, ragasztást is.


Forrás: pinterest.com

4. Madáretető madárkákkal
A sárga kindertojásokra ragassz filcből és tollból csőrt, szárnyakat és szemeket! A madártetők pedig könnyen elkészíthetőek üres tejes, vagy üdítős dobozokból. Mi ez, ha nem totális újrahasznosítás?


Forrás: dekoking.com

5. Kukac
Lehetne akár százlábú is, de ez esetben sok-sok műanyag tojás kell hozzá. A tojásokat vagy ragaszd össze vagy fúrd át őket és egy damilt belefűzve összekötheted a tojásokat. A kukac díszítése készülhet filccel, gyurmával, színes papírral vagy ruhaanyaggal, a lehetőségek tárháza végtelen. A lábakat apró fagolyókból vagy égethető gyurmából készítheted el.


Forrás: pinterest.com

6. Szuperhős
A képen lévő szuperhősünk jelen esetben egy egyszemű Batman, de persze tehetsz rá két kisebb szemet (ezek kreatív boltokban kaphatók) vagy akár meg is rajzolhatod őket. A ruhájára is adok tippet, könnyű elkészíteni fekete szigetelőszalag és egy olló segítségével.


Forrás: inspideco.org

7. Állatfarm
Na, itt aztán minden van. Színre festett, illetve színes műanyag tojások, gyurma, filcfoltok, ki mit részesít előnyben,lehet válogatni! Akár malac, akár borjú, akár lovacska vagy bárány, mindnek műanyag tojás az alapja. Csak a külcsíny más.


Forrás: masterpodelok.com

8. Katicák
VÍzálló filctollal vagy akril festékkel, rezgő szemecskékkel és pipatisztító szállal készülnek ezek a kedves kis bogárkák. Ha hurkapálcára ragasztpd őket, akár bábozni is tudtok velük! 


Forrás: pinterest.com

9. Minyonok
Papír, filc, egy kis nehezék a gyomrukba és rezgő szemek: ennyi a titok! kipróbálod? A lenti videóból azt is megtudhatod, hogy lehet pofonegyszerűen elkészíteni őket.


Forrás: redtedart.com

10. Gyümölcsös tartó
Szükséged van ötletre, hogyan kedveltesd meg a gyümölcsöket a gyerekekkel? Rajzold meg vízálló filctollal az aranyos gyümölcsfigurákat, ananászt, epret, vagy bármi mást és filcanyagból könnyen ragaszthatsz rá zöld szárat. Kislányoknak jó ötlet: hajgumi és hajcsat tartóként is használható, de akár a fülhallgató is elrejthető benne!


Forrás: youtube.com

11. Fogtündérkék
Akrilfestékkel fesd meg a tündéreket, a száranyaikat pedig kartonpapírból vágd ki majd ragaszd a kis figurák hátára! Ebben őrizheti például a gyermeked a kis kipottyant fogacskáit.


Forrás: red-brolly.com

12. Nyalóka-védő
Milyen egyszerű és praktikus ötlet! Fúrd át a tojás egyik oldalát, és illeszd bele a nyalókát! Egyrészt védi a gyerkőc kezét a ragadós nyálfolyamtól, másrészt csak rácsukod a tetejét, ha megunta a nyalakodást és így nem lesz minden csupa ragacs, akárhova teszi is le.


Forrás: pinterest.com

13. Helikopter kindertojásból
Hogyan készíthettek otthon egy csöppmunkával ilyen látványos járművet? Kartonpapírból vágd ki a rotort és a talpakat, ezeket vagy ragaszd rá a tojásra vagy ha szeretnéd, hogy a rotor forogjon, akkor egy miltonkapoccsal könnyedén rögzítheted.


Forrás: quandofuoripiove.com

+1. Videó a Minyonok elkészítéséről


Forrás: youtube.com

Forrás: youtube.com, pinterest.com, masterpodelok.com, inspideco.org, dekoking.com, red-brolly.com, redtedart.com, okuloncesitr.net, quandofuoripiove.com
Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc