Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Így készül a papírhuszár, a papírkard, a kokárdavirág - 5 látványos kreatív ötlet gyerekeknek a nemzeti ünnepen

Szeretnéd a nemzeti ünnepet a kisgyermekekkel megismertetni, de nem felvonulásra vinnéd vagy hivatalos ünnepséget nézetnél velük? Mutatunk 5 ötletet is, hogy lehet velük mókásan megismertetni március 15-ét, nemzeti ünnepünket.

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2018-03-14.

Szeretnéd a nemzeti ünnepet a kisgyermekekkel megismertetni, de nem felvonulásra vinnéd vagy hivatalos ünnepséget nézetnél velük? Mutatunk 5 ötletet is, hogy lehet velük mókásan megismertetni március 15-ét, nemzeti ünnepünket. A válogatásban szereplő kreatív munkákat óvodások készítették.

5 bámulatosan egyszerű, de látványos, nemzeti színű kreatív alkotás gyerekeknek


1. Papírhuszárok

Mi kell a papírhuszárokhoz? Papírzacskó, színes papír, festék, olló és ragasztó.

Kreatívkodj a gyerekekkel március 15-re!
Fotó: Napraforgó Egyesített Óvoda, Budapest

A papírzacskó lesz az alap, színes papírból készítsetek neki bajuszt és kalpagot, a huszár szája és szemei készülhetnek színes ceruzával vagy festékkel. Ha nincs otthon színes papír, az sem gond, fessétek meg a huszárcsákót és a bajuszt is!


2. Kokárdavirágok

Mi kell a kokárdavirágokhoz? Színes papír vagy festék, olló és ragasztó.

Kreatívkodj a gyerekekkel március 15-re!
Fotó: Napraforgó Egyesített Óvoda, Budapest

A virág szárát hajtsátok meg zöld papírból és a hajtogatás mentén simítsátok le! Az utolsó hajtánál hagyjatok egy kis háromszögsarkat, ami a virág levele lesz és apró ragasztópöttyel rögzítsétek! A virágszirmokat vágjátok ki több színű papírból, a nemzeti ünnephez híven prios, fehér és zöld színekből, és ragasszátok egymásra őket, végül pedig a szárat is ragaszd hozzá a virág fejéhez!


3. Papírhuszárok ujjbábokként

Mi kell a papírhuszár-ujjbábokhoz? Fehér kartonpapír, színes ceruza, olló, ragasztó és egy titkos hozzávaló: kalapgumi (tipp: szükség esetén erősebb befőttes gumival is helyettesíthető).


Fotó: Sarkadi Erika (Fb/Ovi-sok)

Vágjátok ki a huszárokat, majd szépen rajzoljátok meg őket, ahogy a képen láthatóak! A hátlapra erősített gumival a gyerekek az ujjukra húzhatják, és már bábozhatnak is velük!


4. Huszárkard

Mi kell a huszárkardhoz? Papírhenger (lehet wc-papír guriga, vagy papírtörlő guriga), alufólia, kartonpapír, olló és ragasztó.

Kreatívkodj a gyerekekkel március 15-re!
Fotó: Sarkadi Erika (Fb/Ovi-sok)

A kard élét megformázhatjátok alufóliából, akár egy kis pípr alátöltésével, vagy magában. A papírgurigát vágjátok szét hosszában, alakítsátok keskenyebbre, majd ragasszátok össze, ez lesz a markolat. A markolat két végére hajlítsatok egy kartonpípírcsíkot és ragasztóval rögzítsétek! Ezután a markolat és a kard éle összeragasztható.


5. 3D-papírvirágok

Mi kell a 3D-papírvirágokhoz? Színes papír, olló és ragasztó.

Kreatívkodj a gyerekekkel március 15-re!
Fotó: Napraforgó Egyesített Óvoda, Budapest

Vágjátok ki a színes papírokból a formákat, hajtsatok, ragasszatok aképen látható módon és látványos, 3D--virágoat kaphattok, mindössze kis fantázia kell hozzá!
Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc