Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Buborékfújó folyadék készítése házilag: csak 4 alapanyag kell hozzá

Bár az üzletekben rengetegféle buborékfújó kínálja magát, az egyszerű, pár száz forintos változattól a sok ezres buborékfújó szerkezetig, valójában bárki otthon is előállíthatja a szükséges folyadékot és gyárthat hozzá eregetőeszközt is. Mi most két változatot mutatunk, egyet óriás, egyet pedig apró buborékokhoz.

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2015-06-25.

Buborékokat eregetni jó móka, ami pedig még jobb, hogy valójában otthon te is előállíthatod a szükséges folyadékot és gyárthatsz hozzá eregetőeszközt is, az unokák legnagyobb örömére.

Mi most azt mutatjuk meg, hogyan lehet óriásbuborékokat gyártani, olvasd el a leírást és meglátod, nem kell hozzá sem sok idő, sem fergeteges kézügyesség, csupán néhány dolgot kell előtte megvenned.

Szuperfolyadék óriás buborékokhoz


Hozzávalók:
 • 1 bögre (körülbelül 3 dl) folyékony mosogatószer
 • 1 evőkanál (15 g) guargumi vagy kukoricakeményítő, esetleg más zselésítő anyag
 • 15 g sütőpor (1 zacskó és még egy késhegynyi)
 • 16 bögre vízElőször keverd össze a mosogatószert, a kukoricakeményítőt és a sütőport, majd az elegyhez töltsd hozzá a vizet és kézi habverővel kavarj néhányat rajta, hogy jól összekeveredjenek a folyadékok.Az eregetőpálcához vegyél két, körülbelül 50 centis fém- vagy farudat (régi karnis darabja, kötőtű vagy bármi megteszi, akár két bot is), valamint egy 1,5-2 méternyi gyapjúfonalat. A fonalat erősítsd a rudakra az ábra szerint, fűzhetsz bele egy nehezéket is, hogy ne gabalyodjon össze olyan könnyen.Ha készen vagy, mártsd a szuperfolyadékba, és máris eregetheted az óriási buborékokat!

Videón is megnézheted az elkészítés menetét:Folyadék apróbuborék-fújáshoz


Ha nem akarsz óriás buborékokat eregetni, hanem sok-sok apró bubival varázsolnál mosolyt az unokád arcára, akkor a következő recepthez nyúlj.

Hozzávalók:
 • 1 bögre langyos víz
 • 30 ml glicerin, amit patikákban szerezhetsz be
 • 60 ml folyékony mosogatószer

A hozzávalókat egyszerűen keverd össze, és már készen is van.Eregetőeszköznek bármit használhatsz, amit megtalálsz a háztartásban és lyukacsos, remekül megfelel például a célnak a nagyobb lyukú tésztaszűrő is. Házilag is barkácsolhatsz fújóeszközt: ehhez végy egy pálcikát (lehet bot, nem használt evőpálcika vagy bármi) és tekerj rá egy hurkot bármilyen drótból. Ezt mártsd bele a folyadékba és indulhat a bubi-móka.

Ha az elkészítést videón is megnéznéd, akkor íme:Olvasd el ezt is!
Kánikulai napokra 11 szuper vizes játék, amit otthon is elkészíthetsz - benne a gyerekek kedvence, a házi vízi csúszda is! »
Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
vonal
hirdetés

BABA FEJLŐDÉSE HÓNAPRÓL HÓNAPRA
Mikor mit tud a babád? Milyen vizsgálatok várnak rá? Érzelmi, értelmi fejlődés csecsemőknél, babáknál, kisgyermekeknél
Kattints ide >>

[x] hirdetés

vonal

Kapcsolódó cikkek

 • Egészség
 • Utazás
 • Hivatalos
 • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc