Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Ásványvizes palackból színes karkötő: csak 5 dolog kell hozzá

Színes, dekoratív és egyedi karkötőket készíthetsz pet-palackból lányunokáddal közösen - ilyen egyszerűen! Mutatjuk az elkészítést lépésről-lépésre fotókkal és videóval. Garantáljuk, hogy nagyon kellemes 1 órát fogtok közösen eltölteni.

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2015-07-09.

Ilyen egyszerűen és gyorsan készíthetsz otthon lányunokáiddal karkötőt. Semmi különös nem kell hozzá, csak olyan hozzávalók, ami minden háztartásban megtalálható. Az elkészült karkötőt lányunokád kedvére díszítheti. Ajándékötletnek is kiváló!

Mutatjuk a karkötő elkészítését lépésről-lépésre fotókkal. Arra kell mindössze ügyelni, hogy a vasalós műveleteket óvatosságból a nagyik végezzék, a dekorálást pedig már rábízhatjuk a nagylányokra is. (Elkészítési idő: körülbelül 60 perc).Hozzávalók:
Pet palack (tetszőleges átmérőjű)
Ragasztószalag
Vasaló
Olló
Körömlakk (több színben)
1. Karkötő alapforma előkészítése
A letisztított, megfelelő méretű pet palackot ragasszuk körbe ragasztószalaggal egymás alatt 2 körben. Ügyeljünk rá, hogy pontosak legyünk. Majd vágjuk ki a pet palackból azt a részt, amit körberagasztottunk. (Ez lesz majd a karkötő alapja). Húzzuk le róla a ragasztószalagot, mert arra már nem lesz tovább szükségünk.
2. Karkötő alapforma véglegesítése

A vasalót kapcsoljuk ki a gőzölő üzemmódból, és állítsuk közepes hőmérsékletűre. Az átlátszó karkötőformánkat (már nincs rajta a ragasztószalag!) mind a két oldalon többszöri finom, körkörös illesztő mozdulatokkal tartsuk a meleg vasalóhoz, és olvasszuk meg. (A lenti videón érdemes a mozdulatot ellesni). Célunk, hogy a műanyag karkötő mindkét szélét “leforrasszuk”, óvatosan “ simára vasalgassuk”. Ügyeljünk rá, hogy ne égessük meg magunkat!
Tipp: Mielőtt a gondosan körbevágott karkötősablon vasalását elkezdenénk, tegyünk próbát a pet palack maradékából.3. Karkötő dekorálása
A karkötő készítés leglátványosabb fázisa következik, a dekorálás, amit bátran rábízhatsz lányunokádra is, sőt!
Készítsetek elő különböző színű körömlakkokat, és apró mozdulatokkal tetszés szerint fessétek be a karkötő belső felületét csíkosra, pöttyösre, vagy bármilyen mintásra. Végül hagyjátok a körömlakkot megszáradni.
Videó - Karkötő készítése pet palackból
Azok is bátran kattintsanak a videóra, akik nem értenek angolul, mert a képsorok önmagukért beszélnek.

.
Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc