Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Milyen játékot vegyünk a gyermekünknek? – korcsoportonként

Gyermekük születésével a szülők életében egy kihívásokban, kalandokban gazdag csodálatos időszak következik. Részesei lesznek, annak a folyamatnak, amelynek során kisbabájuk elsajátítja a fizikai önszabályozás, a gondolkodás, a társas kapcsolatok és a kölcsönös érintkezés alapvető szabályait.

Szerző: Szülők Lapja | 2014-08-20.

Sokszor gondolkodunk azon, hogy mi az a játék, amit érdemes lehet megvenni gyermekünknek, barátaink, családtagjaink gyermekének. A játék kínálat óriási, de vajon mik azok a termékek, amik hasznosak is a kicsinek és emellett biztonságosak? A JátékNet.hu webáruház tanulmányából megtudhatjuk, hogy a különböző életkorok szerint milyen típusú játékot érdemes venni és mire kell figyelni a játék vásárlásakor.

 

1 éves korig
Olyan játékokat ajánlunk, ahol a gyermek és a szülő együtt játszik. Fontosak a színes kontrasztos játékok. Ebben az életkorban a gyermekek nagyon szeretik a hangot adó játékokat is, amelyek az ok-okozati összefüggések tanulásában segítik őket. Jó választás a Fisher-Price vagy Lamaze bébi játék, csörgő, lábzongora. A különböző játszó szőnyegek, csodakulcsok, pedig a kéz mozgás és a koordináció területén fejlesztik a gyermekeket. Ahogy bújni kezdenek az első fogacskák, a rágókák és textilkönyvek is hasznosnak bizonyulnak.

 

1-3 éves korban
Ebben a korban a járássegítők, a kisautók, nagyobb elemekből álló építőjáték, a mesekocka és a mesekönyv az ajánlottak a gyerekeknek. Minden olyan játék hasznos, ami fejleszti a nagy mozgásokat, a kéz finom mozgásait, a logikai gondolkodást, a kreativitást. Ide tartoznak még a baba, a műanyag kismotor, különböző kis csúszdák, labda, nagyobb elemekből álló kirakós játék.

 

3-6 éves korban
A kicsik már szívesen utánozzák szüleiket, így a szerepjátékok fontos játékai ennek a kornak. Elsősorban a játékkonyhák, szerelőasztalok, barkácskészlet, doktor táskákat, kertészkedős szett ajánlott. Minden életkorban nagyon fontos a gyerekeknek a mese, ha tehetjük, minden nap meséljünk! Ehhez válasszunk kedves, tanulságos történeteket vagy akár mindennapi helyzeteket feldolgozó mesekönyveket, hiszen a kisgyermekek ebből tanulnak leginkább. A Bartos Erika tollából született Bogyó és Babóca szelíd meséket szívesen ajánljuk a kisebbeknek, Berg Judit Rumini könyveit pedig a nagyobbacskáknak. A gyerekek nagy mozgásigényéhez, mozgásfejlődésük elősegítéséhez a labdák és sportjátékok is jó választás.

 

6-10 év között
Ekkor nyílik ki a világ a gyermekek számára, a tudományok felé fordulnak, ám a játék szükséglet nem csökken, a könyvek, tudomány iránti érdeklődés megnő. Ennek a korosztálynak fontosak a tudományos játékok, a kreatív játékok, társasjátékok, a bűvész játékok, kirakók és az építőjátékok is igen népszerűek. A mozgásigény is nagy marad, a sportjátékok, labdák mindig jó választásnak bizonyulnak.


Mire figyeljünk a játékwebáruház kiválasztásakor?

Amire mindenképpen figyeljünk a játékok vásárlásakor: megbízható márkát vásároljunk, ez a jó minőség kulcsa is egyben. Amennyiben a kényelmes online vásárlás mellett döntünk, az alábbiakra feltétlen fordítsunk figyelmet a játék webáruház kiválasztásakor:
 

•  Van-e hosszabb pénzvisszafizetési garancia? pl. a JátékNet.hu vagy a Tulli.hu játék webáruház 14 napos pénzvisszafizetési garanciát biztosít a kötelezően előírt 8 nap helyett.
 

•  Megbízható webáruházat keressünk, ahol nem csalódunk, mert a webáruházat a fogyasztók és szakmai szervezetek már több díjjal és elismeréssel is jutalmaztak (pl. Ország Boltja, Megbízható Webáruház, Az Év Internetes Kereskedője, Deloitte Fast 50 Díj).
 

•  Olyan webáruházban érdemes körülnézni, ahol a gyerekek kora, neme, játék értéke és kategória szerint is könnyen tudunk szűrni.
 

•  Könnyen elérhető vevőszolgálattal rendelkezik-e a játék webáruház, van-e 0-24 órás telefonos elérhetősége?  Fontos a korrekt tájékoztatás és a részletes termék leírások is.

Fotó: JátekNet.hu


JÁTSSZ VELÜNK MOST ÉS NYERJ VELÜNK BABAJÁTÉKOKAT!>>

 

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc