Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Jó hír a nyugdíjasoknak: Júliustól ismét emelkedik a nyugdíj összege! - Most jelentette be Gulyás Gergely

A törvény azt teszi lehetővé, hogy a kormány minden év novemberében igazít a nyugdíjakon, a nyugdíjasok védelme érdekében a legutóbbi kormányülésen úgy döntöttek, hogy ezt most 2022 júliusában megteszik.

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2022-04-28.

Ez a cikk 401 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek

A 2022. április 28-ai, csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely egyebek közt a nyugdíjak kompenzáiójáról is beszélt.

Mint elmondta, a nyugdíjak emelését mindig az inflációhoz igazítják, a tavalyi évben 5%-os volt a nyugdíjemelkedés, de most már látszik, hogy ez az emelés elmarad a bekövetkezett inflációtól. A sok bizonytalaság, főleg a háború miatt magasabb, mintegy 8,9%-os inflációval számolnak.

Bár a törvény azt teszi lehetővé, hogy a kormány minden év novemberében igazít a nyugdíjakon, a nyugdíjasok védelme érdekében a legutóbbi kormányülésen úgy döntöttek, hogy ezt most 2022 júliusában megteszik.

Jó hír a nyugdíjasoknak: Júliustól ismét emelkedik a nyugdíj összege! - Most jelentette be Gulyás Gergely

Július elejétől ismét emelkednek a nyugdíjak
2022. július elejétől 3,9%-os nyugdíjemelkedésre számíthatnak a nyugdíjasok, az ezt megelőző 6 hónapra - tehát a 2022 januárja és júniusa közé eső időszakra - pedig visszamenőleg, egyösszegben kapják meg a kompenzáció mértékét.

Mindemellett - ahogy arról már Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai nap folyamán beszámolt - július elsejéig marad az élelmiszer-árstop és a benzin-árstop is.

Forrás: Kormányinfó
Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc