Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Hirdetés

Gyereknapi hétvége a Vasúttörténeti Parkban: Koncertek, játszóház, kézműveskedés, vonatok és más izgalmas program május utolsó hétvégéjén

A Vasúttörténeti Park május 27-én és 28-án ismét otthont ad az egyik legsikeresebb hazai gyereknapi eseménynek. A program idén színesebb, mint valaha, szórakozás mellett számos edukációs programmal is találkozhatnak a látogatók.

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2023-05-24.

Európa legnagyobb interaktív vasúti parkja május 27-én és 28-án ismét otthont ad az egyik legsikeresebb hazai gyereknapi eseménynek. A program idén színesebb, mint valaha, a szórakozás mellett a fenntarthatóság témája és számos edukációs program is nagy hangsúlyt kap.   

Nem véletlen, hogy a dm Gyereknap a Vasúttörténeti Parkban minden évben az egyik legnépszerűbb program a családok számára, hiszen a Park közel 70 ezer négyzetméteres területén egymást érik a szórakoztató és színes programok, beleértve az Orient-csarnokot is. Nem lesz ez másként idén sem: május végén, két teljes napon át 10 és 18 óra között a gyermekeké a főszerep!

Gyereknapi hétvége: Gyerekkoncertek, játszóház, kézműveskedés, vonatok és más izgalmas programok május utolsó hétvégéjén

Rengeteg programmal készülnek
A dm programjainak köszönhetően, ezúttal is számos érdekes témával találkozhatnak a látogatók, így a szépségápolás, napvédelem, a műanyagok újrahasznosítása és a női egészség témája is porondon lesz: utóbbi kapcsán Nagy Réka Ökoanyuval DIY szépségápolás szereket lehet készíteni, a Zöldövezet Társulásnál pedig a környezetbarát egészségügyi termékek bemutatóját láthatják.  

A fenntarthatóság információs tára nem merül ki ennyiben, hiszen a Replacc Játszótéren újrahasznosított anyagokból készült játékokkal szórakozhatnak a kicsik, vagy akár a Robokaland során elhasznált elektronikai hulladékokból építhetnek robotot.

Az egészségtudatos táplálkozás is nagyobb hangsúlyt kap idén, az érdeklődők játékos formában ismerkedhetnek a témával a Nestlé programhelyszínein.  Emellett számos finomságokat is kóstolhatnak a látogatók, így például a Pölöskei szörpöket vagy a dmBio ínyencségeit.

Nem maradhatnak el a hangulatot meglapozó gyerekkoncertek sem: szombaton 11 órától az Apacuka zenekar, 13 órától a Kalap Jakab Bábkoncert, 15 órától Halász Judit lépnek fel. Vasárnap 11 órától a Kiskalász zenekar, 14 órától a Fabula Bábszínház és 15:30-tól az Alma Zenekar szórakoztatja a látogatókat.

A játékos tanulás ezúttal is szerves részét képezi a programnak, választani sem lesz könnyű a kínálatból: az Okosmese kiadványaival az alapvető készségeket fejleszthetik, a HelloWorld programján pedig a LEGO segítségével vehetnek részt modern informatikaoktatásban. A Continental Kresztergom pályáján játékos formában tanulhatnak a kicsik a KRESZ szabályairól, de a közlekedésbiztonság a Hagyományőrző Tűzoltók és az Országos Rendőrfőkapitányság helyszínein is központba kerül majd.

Az Orient-csarnokban a családok a "Mesél az ég! Karnyújtásnyira az Univerzum!" címmel az Utazó Planetárium előadásait is meghallgathatják a csillagokról, és a VR Parkban is kalandozhatnak.

A könyvolvasás népszerűsítése mellett az erdei kisvasutakról szóló könyvekkel is megismerkedhetnek kicsik és nagyok egyaránt. A REGIO játszóháza szintén remek szórakozást garantál, és persze a klasszikusnak számító programelemek, az arcfestés és a kézműves alkotások sem maradhatnak el.

Gyereknapi hétvége: Gyerekkoncertek, játszóház, kézműveskedés, vonatok és más izgalmas programok május utolsó hétvégéjén

- Bár az egész napos vidámság a Vasúttörténeti Parkban nem szokatlan, a gyereknapi programunk mégis minden alkalommal egy még inkább különleges hangulattal tölti meg a Parkot. Ezúttal is szeretnénk olyan maradandó élményeket, és jó néhány felhőtlen órát szerezni a családoknak, amellyel méltón ünnepelhetjük az év egyik legkedvesebb ünnepét, a gyereknapot – mondta Schvéd Norbert, a Vasúttörténeti Park vezetője.

A rendezvény idei újítása, a Gasztro-Udvar széles kínálattal várja a megéhezett családokat, így pizzával, hamburgerrel, hot-doggal, vegán- és gluténmentes finomságokkal.

Jegyárak a gyereknapi hétvégére:
- gyermekeknek 14 éves kor alatt ingyenes,
- felnőtteknek a jegyár elővételes / Early bird időszakban (május 3-május 21. között) 2.500 Ft/darab
- május 22-től már csak az emelt, 3.000 Ft/felnőtt jegyár mellett vásárolható online és a helyszínen

Vonattal is megközelíthető
Akiknek utazni támad kedve, azok a Nyugati Pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba tartó, MÁV RAIL TOURS szervezésében indított nosztalgia különvonattal látogathatnak ki a gyereknapra. A gyereknapi különvonat napi 3 alkalommal indul útjára, részletek és jegyvásárlás a www.mavrailtours.hu oldalon.

További információ »
A Szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

[Támogatott tartalom]
Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc
Ezt olvastad már? [ Bezár ]
Hírek, érdekességek

Gyereknapi hétvége a Vasúttörténeti Parkban: Koncertek, játszóház, kézműveskedés, vonatok és más izgalmas program május utolsó hétvégéjén

vissza vissza