Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Igazi hős: 8 éves kisfiú mentette meg a nagymamája életét Dégen - Hirtelen lett rosszul a nagyi, miközben játszottak

Szívmelengető életmentésről adott hírt az Országos Mentőszolgálat a hivatalos Facebook-oldalán: egy nyolcéves kisfiú mentette meg a nagymamája életét Dégen.

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2022-06-22.

Szívmelengető életmentésről adott hírt az Országos Mentőszolgálat a hivatalos Facebook-oldalán: egy nyolcéves kisfiú mentette meg a nagymamája életét Dégen.

Mint a posztban írják, kedden Dégre kérte a mentők gyors segítségét egy 8 éves kisfiú, mert miközben ország-várost játszottak, a 65 év körüli nagymamája hirtelen hátradőlt a székkel és nem mozdult.

Azonnal hívta a 112-t
A kisfiú szerencsére egy másodpercre sem vesztette el a lélekjelenlétét, azonnal hívta a 112-t. A Székesfehérvári Mentésirányítás tapasztalt mentésirányítója segítségével a kisfiú megvizsgálta a nagyit, aki ekkor már nem lélegzett.

Igazi kis hős: 8 éves kisfiú mentette meg a nagymamája életét Dégen - Hirtelen lett rosszul a nagyi, miközben játszottak

A mentésvezető azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a mentőhelikoptert is, a kisfiú pedig eközben kiszaladt az utcára és leintette az első autóst, aki készséggel rohant segíteni és megkezdte a mellkaskompressziót. 

Sokáig küzdöttek a nagymama életéért, de sikerült stabilizálni
Az enyingi mentők is perceken belül helyszínre értek és emelt szintű újraélesztésbe kezdtek, amihez a mentőhelikopter személyzete hamarosan csatlakozott. Hosszasan küzdöttek közösen a beteg életéért, ami végül sikerre vezetett és stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba az asszonyt.

- Ilyenkor azt érzem, hogy jó helyen vagyok az életemben! Hatalmas energiát ad, hogy vannak még igazi HŐSÖK! Példaértékű, amikor egy 8 éves tudja, hogy mit kell tennie! - mondta meghatódva a mentőhelikopter sokat látott szakorvosa.

Áprilisban szintén egy 8 éves kisfiú tárcsázta a segélyhívót: ő a szívbeteg anyukája rosszulléte miatt kért segítséget, részletek itt »

Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat
Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
vonal
hirdetés

BABA FEJLŐDÉSE HÓNAPRÓL HÓNAPRA
Mikor mit tud a babád? Milyen vizsgálatok várnak rá? Érzelmi, értelmi fejlődés csecsemőknél, babáknál, kisgyermekeknél
Kattints ide >>

[x] hirdetés

vonal

Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc