Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Emelt szintű érettségit tett a 71 éves Károly bácsi történelemből, hogy így motiválja az unokáját

A zombai nagypapa mindig is rajongott a történelemért, így aztán adta magát a lehetőség, hogy ha már a kisebbik unokája - aki idén tavasszal fog majd érettségizni - annyira fél a megmérettetéstől, példát mutat neki és ő is leérettségizik.

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2022-01-28.

Szívmelengető történetről adott hírt a Bors: a 71 éves Károly bácsi azért érettségizett le történelemből, mert úgy vélte, így talán jobban tudja motiválni unokáját a tanulásra.

A zombai nagypapa mindig is rajongott a történelemért, így aztán adta magát a lehetőség, hogy ha már a kisebbik unokája - aki idén tavasszal fog majd érettségizni - annyira fél a megmérettetéstől, példát mutat neki és ő is leérettségizik.

Akár egyetemre is mehet
Igaz, már tavaly májusban szerette volna megszerezni a bizonyítványt, de akkor a Covid miatt orvosa óvatosságra intette, így végül 2021 őszén ment érettségizni - és végül 322 pontot szerzett, ami annyira jó eredmény, hogy külön felvételi nélkül még egyetemre is mehet vele állami támogatottként. Így aztán unokái be is adták a jelentkezési papírjait, igaz, Károly bácsi akarata ellenére.


(illusztráció)

Az idős úrnál egyébként 8 éve daganatos betegséget találtak, akkor az orvosa azt mondta, csak hónapjai vannak hátra, de szerencsére Károly bácsi rácáfolt a lesújtó diagnózisra.

Sosem késő tanulni
Mint Töttős Gábor szekszárdi történelem-latin szakos tanár - akinél Károly bácsi érettségizett - elmondta, esti tagozaton több ötvenes embert is érettségiztetett már, de az emelt szintű vizsgázók között a negyvenesek voltak eddig a legidősebbek. A szaktanár azt is hozzátette, az idős úr példája bizonyítja, sosem késő tanulni és vizsgázni.

Forrás: Bors
Fotó: Freepik/pressfoto (illusztráció)
Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
vonal
hirdetés

BABA FEJLŐDÉSE HÓNAPRÓL HÓNAPRA
Mikor mit tud a babád? Milyen vizsgálatok várnak rá? Érzelmi, értelmi fejlődés csecsemőknél, babáknál, kisgyermekeknél
Kattints ide >>

[x] hirdetés

vonal

Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc