Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Annyira rászorult a jegygyűrű az idős budapesti hölgy ujjára, hogy a tűzoltóknak kellett eltávolítani

Panni néniről és a nem mindennapi "mentésről" a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán számoltak be.

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2020-07-17.

Nem mindennapi esetről számolt be nemrég a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldala.

Szerencsére nem égett a ház és senkit sem kellett életveszélytől megmenteni - az érintettek ezúttal házhoz mentek a tűzoltókhoz segítségért. Mint a Katasztrófavédelem írták, Panni néni és férje a nyolcadik kerületi tűzoltóságot keresték fel, mégpedig azért, hogy segítsenek eltávolítani az idős asszony ujjára szorult gyűrűket.

Annyira rászorult a jegygyűrű az idős budapesti hölgy ujjára, hogy a tűzoltóknak kellett eltávolítani

Kiderült, férjével immáron több mint 60 éve élnek együtt: a házasságkötésre még 1958-ban került sor, ekkor húzta párja Panni néni ujjára a jegygyűrűt, majd 1972-ben egy kísérőgyűrű is került mellé.

Sajnos azonban a két gyűrű az eltelt évtizedek alatt rászorult az asszony ujjára, orvosa pedig egészségügyi okokból azt tanácsolta, minél előbb el kellene távolítani az ékszereket. Emiatt keresték fel végül a tűzoltókat, akik tudták, mit kell tenni: egy speciális, erős, fonott zsinórt fűztek át a gyűrűk alatt, majd zsinórbandázs segítségével óvatosan sikerült is lehúzni a gyűrűket.

Az ujjra szorult gyűrű akár keringési gondokat is okozhat, nyáron jobban oda kell figyelni, mivel a nagy melegben könnyebben megdagadnak a végtagok, így a máskor jó méretű gyűrű rászorulhat az ujjra.

Forrás: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Fotó: FKI
Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
vonal
hirdetés

BABA FEJLŐDÉSE HÓNAPRÓL HÓNAPRA
Mikor mit tud a babád? Milyen vizsgálatok várnak rá? Érzelmi, értelmi fejlődés csecsemőknél, babáknál, kisgyermekeknél
Kattints ide >>

[x] hirdetés

vonal

Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc