Unokám fejlődése

Edd magad egészségesre! - Egészséges ételek - Melyik étel milyen betegség ellen jó?

keresésEgészségügyi problémád van? Ugye tudod, hogy a jól megválasztott ételekkel rengeteget tehetsz az egészségedért! Összeállításunkból megtudhatod, hogy melyik gyümölcs, zöldség, fűszer milyen betegségekre jó.

Edd magad egészségesre – Keresés egészségügyi problémák szerint

Betegség

 

Zöldségek, gyümölcsök reuma kezelésére

vonal
Birsalma

Birsalma

A birsalma bővelkedik értékes vitaminokban, ásványi anyagokban, ásványi sókban. Tartalmaz A, C és E-vitamin, B1 és B2 vitamin, valamint P-vitamin is. Ez a koleszterinszint szabályozásában fontos. Jelentős mennyiségű foszfort, kalciumot, káliumot, vasat is tartalmaz, és magas a pektin tartalma. A pektin a birsalma héjban található, ami nagyon értékes rost az emberi szervezet számára.

Nyersen a legegészségesebb fogyasztani az értékes összetevői miatt. A nyers birsalma és birsalmalé fokozza az anyagcserét, a gyümölcs savassága az emésztőrendszert megmozgatja, védőréteget képezve a bél nyálkahártyáján, így válik a székrekedés hatékony ellenszerévé. Bátran fogyasszuk puffadás esetén is, mert kiválóan enyhíti a panaszokat. Ismert még görcsoldó és gyulladáscsökkentő hatása. Menstruációs panaszok, gyulladások, bélgyulladás esetén javasolt napi 2-3 alkalommal fél pohár birsalmalevet meginni. Égési sebekre, fagyásra, reumás panaszokra szintén jótékonyan hat. A népi gyógyászatból tudjuk, hogy a skorbut gyógyítására is használták P-vitamin tartalma miatt, és vérzékenységre.

Leggyakrabban a gyümölcsből birsalmasajtot készítünk mézzel, de főzve is kitűnő leves készíthető belőle. Ilyenkor savanykás ízét ellensúlyozhatjuk fűszerekkel, mint a szegfűszeg, vagy a fahéj, valamint befőtt is készülhet belőle.

Milyen betegségekre jó?

székrekedés |emésztési problémák |menstruációs görcsök |gyulladásos megbetegedések |sebek |fagyás |reuma |koleszterin probléma |vérképzési probléma |
vonal
  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja