Unokám fejlődése

Karácsony

Edd magad egészségesre! - Egészséges ételek - Melyik étel milyen betegség ellen jó?

keresésEgészségügyi problémád van? Ugye tudod, hogy a jól megválasztott ételekkel rengeteget tehetsz az egészségedért! Összeállításunkból megtudhatod, hogy melyik gyümölcs, zöldség, fűszer milyen betegségekre jó.

Edd magad egészségesre – Keresés egészségügyi problémák szerint

Betegség

 

Zöldségek, gyümölcsök anorexia kezelésére

vonal
Gyömbér

Gyömbér

A gyömbér fontos összetevői az illóolajok, B6- és C- vitamin, foszfor, kalcium, kálium, kén és magnézium, valamint sok olyan összetevő, mely kedvező hatással van a szervezetre. Antioxidáns hatású növény és rákellenes tulajdonságot is kötnek hozzá.

Fontos kiemelnünk egészségvédő hatását a szív- és érrendszeri betegségek kapcsán. Csökkenti a koleszterinszintet, a magas vérnyomást, a vérrögképződést, ezáltal elkerülhetővé válik a szívbetegség és az agyvérzés kockázata. Kálium összetevője szabályozza a vérnyomást, a szívritmust és erősíti a szívet. Foszfor, kalcium és magnézium tartalmának köszönhetően hatásos görcsoldó menstruációs görcsök, izomgörcsök esetén, de megnyugtatja az idegeket is és depresszió, stressz esetén is hatásosan alkalmazható.

Jó segítség a migrénes fejfájásra, vagy hányinger, émelygés estén, így várandósság alatti reggeli hányinger, vagy tengeri betegség, kemoterápiás kezelés során. A gyömbér természetes afrodiziákum, de rozmaringgal és korianderrel együtt még erősebb ez a tulajdonsága. Fokozza, javítja a vérkeringést és az anyagcserét, ezáltal hozzájárul a szervezetünk méregtelenítéséhez és gyógyító hatású emésztési problémákra. Ismert továbbá antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatása. Influenza, megfázás és hörghurut esetén is jó szolgálatot tesz, mert kiizzadhatjuk a fogyasztásával a betegséget, de a köhögés is megszüntethető vele. Fájdalomcsillapító tulajdonsággal is bír, alkalmazása reumás fájdalmakra szintén segít. A gyömbér kiváló étvágyjavító, ezért étvágytalanság, anorexia fennállása esetén is kedvező hatású.

A gyömbért fogyaszthatjuk nyersen lereszelve, vagy szeletelve, szárított, vagy őrölt formában, de kandírozva is. Készíthetünk belőle teát, de gyümölcsitalokhoz is adhatjuk. Szárított formában süteményekhez, nyersen pedig levesekhez, húsételekhez, zöldségekhez ízletes fűszer. Savanyúságok és gyümölcsök elrakásához is használhatjuk. Fűszerezéskor ne feledkezzünk meg jellegzetes, erős aromájáról!

Milyen betegségekre jó?

rákos megbetegedések |szív- és érrendszeri megbetegedések |idegrendszeri megbetegedések |görcsoldó |hányinger |migrén |vágykeltő |méregtelenítés |emésztési problémák |gyulladásos megbetegedések |megfázásos megbetegedések |ízületi betegségek |anorexia |
vonal
  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja



select t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc