Unokám fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

A titok, amit csak a nagyszülők ismernek: 5 ok, amiért sokkal jobb az unokákkal lenni, mint felnőtt társaságban

Fura dolgot lehet észrevenni a felnőtteken, amint megszületik az unokájuk. Hiába terveznek közös programot a barátaikkal, amint jön egy telefon, hogy látogatóba érkeznek a gyerekek, azonnal módosítják a terveiket, és inkább őket választják.

Szerző: Nagyszülők Lapja | 2017-03-21.

Fura dolgot lehet észrevenni a felnőtteken, amint megszületik az unokájuk. Hiába terveznek közös programot a barátaikkal, amint jön egy telefon, hogy látogatóba érkeznek a gyerekek, azonnal módosítják a terveiket, és inkább őket választják.

A gyerekek miatt - szól a kifogás, és ez alatt nem is a saját gyerekeiket értik a felnőttek, hanem a gyerekeik gyerekeit, vagyis az unokáikat. Nem azért kell otthon maradniuk, mert a felnőtt szülőknek van szükségük rájuk, csakis önös érdekből választják a barátok helyett az unokákat: a kicsikkel lenni jobb móka, mint a felnőttekkel. A nagy igazság pedig az, hogy erre csak akkor jön rá az ember, ha maga is nagyszülő lesz, vallja a népszerű brit szerző és nagymama, Deborah Drezon Carroll.

5 ok, ami miatt az unokánkat választjuk a felnőtt társaság helyett


Természetesen a barátok is fontosak (ráadásul az ember jobban megbecsüli őket, hiszen egyre fogy a számuk, ahogy halad az idő), de azért az unokázás egy teljesen más dimenzió. Deborah össze is szedett 5 okot, amiért az unokákkal való időtöltés sokkal szórakoztatóbb, mint a felnőttek társasága.

unoka nagyszülő
A nagyszülők csakis önös érdekből választják a barátok helyett az unokákat: a kicsikkel lenni jobb móka, mint a felnőttekkel
Fotó: pixabay.com


1. Egy unoka soha nem panaszkodik. Egyszer sem említi a barátja epehólyag-műtétjét, és nem mesél a szomszédról sem, akit elvitt egy hirtelen szívroham.

2. A játék örömet szerez, sok játék pedig sok örömet. Az ember a felnőtt barátaival nem épít autópályát, nem versenyeztet játékautókat, és viszonylag ritkán fest a borotvahabban az ujjaival. És soha nem tologatja szét a bútorokat, hogy bunkert építsen a nappali közepére.

3. Unoka és nagyszülő között mindig könnyedén folyik a beszélgetés, és soha nem kell olvasni a sorok között. Az unokák pontosan azt mondják, amire gondolnak, nem köntörfalaznak, és mindig őszinték. Ha figyelmet szeretnének, szólnak, nem pedig megsértődnek a mellőzöttség miatt. Nem kell óvatosan fogalmazni attól tartva, hogy megbántjuk őket.

4. Ha az ember vacsorázni megy a barátaival, soha nem ragadtatja magát indokolatlanul táncolásra (vagy csak ritkán). Pedig nincs is felszabadítóbb érzés a zenére tombolásnál, amikor nem kell azon aggódni, ki látja.

5. Az unokákkal folyton nevetünk. Nevetünk mindenen, és nevetünk a semmin is. Ráadásul annyit lehet puszilkodni, amennyit szeretnénk, és senki nem szól ránk, ha gügyögni támadna kedvünk.Akad még egy ok, amiért a nagyszülők mindig az unokákat választják a barátaik helyett. Senki nem örül az embernek úgy, mint az unokája, amikor hosszú (vagy rövidebb) idő után a karjába vetheti magát. Furcsa is lenne, ha a barátok kitárt karokkal futnának felénk örömükben, nem igaz? És ez így van jól.

Fotó: Pixabay.com, Rawpixel
Forrás:huffingtonpost.com
Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
vonal
hirdetés

BABA FEJLŐDÉSE HÓNAPRÓL HÓNAPRA
Mikor mit tud a babád? Milyen vizsgálatok várnak rá? Érzelmi, értelmi fejlődés csecsemőknél, babáknál, kisgyermekeknél
Kattints ide >>

[x] hirdetés

vonal

Kapcsolódó cikkek

  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc