
Húshasé
Kategória: Feltétek a főzelékhez
12 hónapos kortól
Hozzávalók: 100 g darált sertéscomb, vagy karaj 30 ml tejszín 1 db tojás 10 g liszt 10 g vaj só petrezselyemzöld
Elkészítés módja
A lisztet szárazon világosra pirítjuk, tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, majd beletesszük a darált, főtt húst, az egész tojással elkevert tejszínt és alaposan összedolgozzuk. Finomra vágott petrezselyemzölddel és sóval ízesítjük, végül a tűzre visszatéve takaréklángon besűrítjük. Kanállal kis „galuskákat” formázva tálaljuk.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
Főzelékek, burgonyapüré mellé könnyű, enyhén fűszerezett feltét. Fehérjében (hús, tojásfehérje miatt) és energiában (tejszín, vaj miatt) gazdag.
TÁPANYAGTARTALOM:
Energia: 494,5 kcal
Fehérje: 24,6 g
Zsír: 42,7 g
Szénhidrát: 9,7 g
További receptek a kategoriában
- Egészség
- Utazás
- Hivatalos
- Unoka
Egészség
Játék az unokával
©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja