Unokám fejlődése

recept

Húshasé

Kategória: Feltétek a főzelékhez

12 hónapos kortól

Hozzávalók: 100 g darált sertéscomb, vagy karaj 30 ml tejszín 1 db tojás 10 g liszt 10 g vaj só petrezselyemzöld

Elkészítés módja

A lisztet szárazon világosra pirítjuk, tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, majd beletesszük a darált, főtt húst, az egész tojással elkevert tejszínt és alaposan összedolgozzuk. Finomra vágott petrezselyemzölddel és sóval ízesítjük, végül a tűzre visszatéve takaréklángon besűrítjük. Kanállal kis „galuskákat” formázva tálaljuk.



DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:

Főzelékek, burgonyapüré mellé könnyű, enyhén fűszerezett feltét. Fehérjében (hús, tojásfehérje miatt) és energiában (tejszín, vaj miatt) gazdag.





TÁPANYAGTARTALOM:


Energia: 494,5 kcal


Fehérje: 24,6 g


Zsír: 42,7 g


Szénhidrát: 9,7 g

 


  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja