Unokám fejlődése

recept

Húshasé

Kategória: Feltétek a főzelékhez

12 hónapos kortól

Hozzávalók: 100 g darált sertéscomb, vagy karaj 30 ml tejszín 1 db tojás 10 g liszt 10 g vaj só petrezselyemzöld

Elkészítés módja

A lisztet szárazon világosra pirítjuk, tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, majd beletesszük a darált, főtt húst, az egész tojással elkevert tejszínt és alaposan összedolgozzuk. Finomra vágott petrezselyemzölddel és sóval ízesítjük, végül a tűzre visszatéve takaréklángon besűrítjük. Kanállal kis „galuskákat” formázva tálaljuk.



DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:

Főzelékek, burgonyapüré mellé könnyű, enyhén fűszerezett feltét. Fehérjében (hús, tojásfehérje miatt) és energiában (tejszín, vaj miatt) gazdag.





TÁPANYAGTARTALOM:


Energia: 494,5 kcal


Fehérje: 24,6 g


Zsír: 42,7 g


Szénhidrát: 9,7 g

 


  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja



select t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc