
Répafelfújt
Kategória: Egytálételek
12 hónapos kortól
Hozzávalók: 20 g vaj 20 g liszt 150 ml tej, vagy babatej 50 g sárgarépapüré 20 g reszelt sajt fél tojás
Elkészítés módja
A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és habzásig hevítjük. Felöntjük a tejjel, vagy babatejjel és sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a megfőzött, ledarált répapürét, valamint a reszelt sajtot és a fél tojást. Tűzálló tálban megsütjük.
Tipp!
Ha a massza túl lágy, akkor kevés zsemlemorzsát keverhetünk bele.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
Könnyen fogyasztható étel. A sárgarépa vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag zöldség, édeskés íze miatt kedvelik a gyerekek. A tej és a sajt kalciumban, D-vitaminban és fehérjében gazdag, ezek a baba fejlődéséhez elengedhetetlen tápanyagok.
TÁPANYAGTARTALOM:
Energia: 1878,6 kJ / 447,4 kcal
Fehérje: 16,48 g
Zsír: 28,58 g
Szénhidrát: 27,83 g
További receptek a kategoriában
- Egészség
- Utazás
- Hivatalos
- Unoka
Egészség
Játék az unokával
©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja