Unokám fejlődése

recept

Spenót burgonyával - banánnal édesítve

Kategória: Főzelékek

6 hónapos kortól

Hozzávalók: 100 gr tisztított spenótlevél 50 gr burgonya 15 gr banán 1 tk olaj

Elkészítés módja

A megpucolt, kockákra vágott burgonyát kb. 15-20 percig pároljuk annyi vízben, ami éppen elfedi. A spenót szárait leszedjük, a leveleket egyesével lemossuk, majd forró vízben 4-5 percig főzzük. Miután leszűrtük, hideg vízzel lehűtjük. A banánt karikákra vágjuk és a spenót levelével együtt szétpasszírozzuk. A burgonyát áttörjük és kevés olajjal felmelegítjük, majd hozzáadjuk a banános spenótpürét.

Fontos!
A spenótot ne hagyjuk hűlni, hanem hideg vízzel hűtsük le, hogy megmaradjon az üde zöld színe!

Figyelmeztetés!
A spenótban sok a vas, a C-vitamin, a magnézium és a folsav. A magas oxalát tartalma miatt viszont csak hetente egy alkalommal adható csecsemőknek!DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:

A banánnal az étel kalcium-, káliumtartalmát növelhetjük.
TÁPANYAGTARTALOM:

Energia: 122,3 kcal
Fehérje: 3,7 g
Zsír: 4,8 g
Szénhidrát: 15,4 g


  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc