Hozzávalók: 4 fő részére
750 g paradicsom
80 g margarin
bazsalikom
só
bors
Elkészítés módja
A paradicsomot rövid időre forró vízbe tesszük, majd a héját lehúzzuk, húsát kockákra vágjuk. A margarin felét serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a feldarabolt paradicsomot és néhány percig forraljuk. A babának valót pici sóval, a család többi részének készültet borssal és bazsalikommal is fűszerezzük, végül a maradék margarint kis darabonként hozzáadjuk.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
Antioxidánsokban, vitaminban, ásványi anyagban (pl. kálium) gazdag, könnyű étel. A babának pl. főtt áttört burgonya és főtt darált hús mellé kínáljuk, a család többi tagja szintén főtt burgonya és főtt hús vagy natúr szelet mellé fogyaszthatja.
TÁPANYAGTARTALOM (1 ADAGRA):
Energia:187kcal
Fehérje: 1,8 g
Zsír: 16 g
Szénhidrát: 7,5
select t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD,
t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1
and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc